یک کارشناس برنامهریزی ورزشی گفت: سازمانها و ارگانهای موجود در جامعه باید در راه توسعه ورزش همگانی برای بانوان همکاری کنند و برای رسیدن به این هدف به یک همت عالی و جمعی نیاز است.
دکتر بتول مشرفجوادی، نایب رییس بانوان فدراسیون جانبازان و معلولان در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره اهداف ورزش همگانی مخصوصاً برای بانوان، تصریح کرد: ورزش همگانی همه موارد زندگی ورزشی اشخاص را در بر میگیرد. ورزش همگانی دو هدف اختصاصی و اجتماعی را در بر میگیرد. منظور از هدف اختصاصی به دست آوردن سلامتی، نشاط، شادمانی و گذراندن اوقات فراغت است و هدف اجتماعی و عمومی آن هم وارد شدن زنان به تعاملات اجتماعی است. اگر خانمها با جامعه در ارتباط باشند، سلامتی و نشاط دیگر افراد جامعه هم بالاتر میرود، زیرا این شادابی و صحت به خانواده هم منتقل میشود. سپس ورزش همگانی نقش موثری در ایجاد تعاملات اجتماعی و استفاده از توانمندیهای عمومی را برای خانمها فراهم میکند.
دکتر مشرف جوادی درباره ضرورت ایجاد انگیزه در بانوان برای پرداختن به ورزش همگانی، اظهار کرد: این گونه نیست که خانمها رغبتی برای انجام ورزش همگانی نداشته باشند. باید ماهیت و فایده ورزش را برای آنها توضیح داد و ابتدا باید اطلاع رسانی خوبی در ارتباط با ورزش همگانی ایجاد شود. افراد جامعه از ورزش همگانی شناخت خوبی داشته باشند. در جامعه ما متأسفانه تعاریف زیادی از ورزش همگانی وجود دارد. تعریف واحد درباره ورزش همگانی باید مطابق با فرهنگ و ارزشهای جامعه ایران باشد در حالی که ما هنوز برای این تعریف به وحدت نرسیدیم.
او ادامه داد: رسانهها و جراید باید درباره ارزش و اهمیت ورزش همگانی اطلاع رسانی کنند. همه عوامل و سازمانهایی که میتوانند در تغییر نگرش افراد نقش داشته باشند کمک لازم را انجام بدهند. مساله دیگر این است که باید امکانات ورزشی خانمها فراهم شود و نظر آنها به ورزش همگانی جلب شود.
این کارشناس برنامهریزی ورزشی درباره امکانات موجود برای ورزش همگانی بانوان گفت: متاسفانه امکانات ما در ورزشهای غیر همگانی کافی نیست، چه برسد به ورزش همگانی. با توجه به این که ارزشهای خاصی در جامعه ما برای بانوان وجود دارد امکانات نیز باید در راستای حفظ این ارزشها ایجاد شود.
مشرف جوادی در ادامه افزود: بسیاری از مکانهایی که زنان میتوانند ورزش کنند خصوصی است و بضاعت مالی آنها هم اجازه نمیدهد که هزینه گزافی را برای ورزش کردن بپردازند و مسئولان برای این که مرهمی روی این مسائل بگذارند، میگویند: "بهترین ورزش پیاده روی است." زیرا امکانات زیادی را نمیخواهد.
نایب رییس بانوان فدراسیون جانبازان و معلولان درباره حمایت مسئولان از توسعه ورزش همگانی زنان، تصریح کرد: یک ارگان نمیتواند ورزش همگانی را توسعه بدهد. یعنی باید تمام سازمانها، شهرداریها و ارگانهای موجود در یک جامعه با هم همکاری کنند. بنابراین رسیدن به این هدف نیازمند یک همت عالی و جمعی است که بخش مهمی از آن به خود خانمها بر میگردد.
او درباره شیوه اداره ورزش همگانی به شیوه فعلی و وجود انجمنهای مختلف در فدراسیون ورزشهای همگانی ، اظهار کرد: اگر ما فدراسیون ورزشهای همگانی و معاونت ورزش همگانی در وزارتخانه داریم بنابراین مسئولیت و برنامهریزی اصلی توسعه ورزش همگانی بر عهده این دو سازمان است و باید با همکاری دیگر نهادها همکاری کند. نباید از دیگر فدراسیونها که مکانی برای توسعه ورزش قهرمانی است، انتظار زیادی داشت تا در توسعه ورزش همگانی سهم زیادی داشته باشند. آنها میتوانند به عنوان بازوانی به فدراسیون ورزشهای همگانی کمک کنند. تشکیل کمیته ورزش همگانی در فدراسیونها قدم موثری است که این کمیته حدود سه سال است که در فدراسیون جانبازان و معلولان تشکیل شده است.
بتول مشرف جوادی در پایان گفت: زنان نیمی از جامعه ما را تشکیل میدهند و در سلامتی خانوادهها نقش موثری را ایفا میکنند. بنابراین باید تسهیلات و امکانات توسط مسئولان ذیربط برای توسعه و رواج ورزش همگانی در بین بانوان ایجاد شود.
انتهای پیام
نظرات