عضو هیات علمی دانشگاه باهنر کرمان خواستار حمایت جدی مسئولان وزارت ورزش و جوانان از ورزش بانوان شد و گفت: بسط ورزش همگانی در میان بانوان ایرانی سبب خواهد شد بسیاری از ناهنجاریهای اجتماعی در جامعه کاهش یابد.
دکتر میترا رستمی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره راهکارهای حمایت از ورزش بانوان جهت برون رفت از وضعیت فعلی، خاطر نشان کرد: نیروی انسانی و کمبود زیرساختها از مهمترین نیازهای حال حاضر ورزش بانوان است و بر اثر این محدودیتها بسیاری از مربیان و بانوان ورزشکار انگیزه خود را از دست دادهاند چرا که میبینند مسئولان ورزشی اهمیت کمتری را به ورزش همگانی بانوان در مقایسه با ورزش آقایان قائل هستند و همچنین تمرکز اکثریت مسئولان معطوف به ورزش قهرمانی شده است.
عضو هیات علمی دانشگاه باهنر کرمان تعامل فدراسیون همگانی و وزارتخانههای ورزش و آموزش و پرورش را در راه شکوفایی ورزش بانوان حیاتی دانست و تاکید کرد: دید وزارت ورزش و جوانان نسبت به بانوان باید همراه با مساوات و به صورت کلان باشد، چرا که سلامت جامعه زنان ایران نقش بسیار حیاتی در سلامت کل جامعه و نسلهای آینده خواهد داشت و مسئولان ورزشی باید با حمایتهای جدی چه مادی و چه معنوی قدمهای محکمتری در این باره بردارند تا از بسیاری از ناهنجاریهای جسمی و روحی در جامعه که هزینههای بسیاری را نیز بر دوش مردم و دولت میگذارد گرفته شود.
وی تهیه یک استاندارد و برنامه بلند مدت از سوی وزارت ورزش و جوانان در این باره را ضروری دانست و اظهار کرد: مسئولان ورزش باید از پیشکسوتان دل شکسته در ورزش بانوان استفاده کنند. همچنین با حمایت مالی از مربیان ورزشی آنها را مورد تشویق قرار دهند چرا که بسیاری از مربیان ورزشی بانوان بعد از سالیان زیاد هنوز دارای دفترچه بیمه خدمات درمانی هم نیستند! و یا ورود بسیاری از مربیان ناکاربلد به این حوزه باعث شده مربیان کارکشته دلسرد شده و دست از مربیگری بردارند.
رستمی خاطر نشان کرد: وزارت ورزش و جوانان باید یک برنامه مدون و کاربردی که بر اساس استعدادیابی در تمای استانها و با توجه به استعدادهای آنها تهیه کرده و به صورت مکتوب ابلاغ کند و بر آن نیز نظارت داشته باشد تا ورزش بانوان بر اساس این برنامه استراتژیک به راه خود ادامه دهد و از پراکندگی این حوزه نجات یابد.
عضو هیات علمی دانشگاه باهنر کرمان ضمن توصیه به بانوان ایرانی برای انجام فعالیتهای ورزشی به صورت منظم یادآور شد: هنگامی که ورزش به عنوان یک اصل ضروری توسط والدین در یک خانواده انجام شود مطمئنا شاهد تربیت بهتر و شکوفایی هر چه بیشتر فرزندان آن خانواده نیز خواهیم بود.
رستمی به نقش مهم مربیان و نحوه ارتباط آنها با دانشآموزان مقاطع مختلف در جهت تشویق به فعالیتهای ورزشی را مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: در کنار توجه به گسترش ورزش همگانی بانوان در جامعه، باید نسبت به استعدادیابی دانش آموزان توسط مدیران مجرب و در مقاطع مختلف تحصیلی توجه زیادی شود تا به این صورت بسط ورزش همگانی راه را برای ورود افراد با استعداد به دنیای ورزش حرفهای نیز فراهم کند.
وی در ادامه بر ضرورت آگاهی مربیان ورزش بانوان به اطلاعات روز دنیا تاکید کرد و گفت: نیروی انسانی در این بخش باید پرورش یافته و احیا شوند. مسئولان باید مربیان را به دورههای مختلف روانه کنند تا آنها آخرین فنون و اطلاعات ورزش بانوان را فرا بگیرند و متناسب با نیاز بانوان در رشتههای مختلف و بنابر استعدادها آنها را به کار گیرند.
عضو هیات علمی دانشگاه باهنر کرمان همچنین به مشکلات مالی در ورزش حرفهای بانوان اشاره کرد و گفت : هنگامی که حتی یک بانوی ورزشکار حرفهای از پیدا کردن یک اسپانسر برای حمایتهای مالی ناتوان است به طور حتم انگیزه کافی برای ادامه کار نخواهد داشت و باید راهکارهای عملیاتی اندیشیده شود تا نسبت به بانوان ورزشکاران هم حمایتهای جدی صورت گیرد تا بانوان مستعد در رشتههای مختلف ورزشی به سمت ورزش سوق داده شوند.
انتهای پیام
نظرات