• یکشنبه / ۱۳ بهمن ۱۳۹۲ / ۱۶:۵۵
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 92111309172
  • خبرنگار : 71191

مهدی حجت: در سازمان میراث فرهنگی نمی‌مانم

مهدی حجت: در سازمان میراث فرهنگی نمی‌مانم

مهدی حجت اعلام کرد: قصد ماندن در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری را ندارد.

مهدی حجت اعلام کرد: قصد ماندن در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری را ندارد.

قائم مقام سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)،‌ اظهار کرد: همه‌ی لحظات عمرم وقف میراث فرهنگی است و هرگز ذهنم از دغدغه‌های مربوط به سازمان میراث فرهنگی جدا نبوده است، امروز هم تصور می‌کنم از نظر اداری وظیفه داشتم که از مدیریت سازمان جدا شوم تا رئیس جدید سازمان میراث فرهنگی دستش باز باشد و کسی را که با او هماهنگ است، انتخاب کند.

او با تاکید بر این‌که جهت‌گیری‌های کلی که در سازمان وجود دارد، با طرز فکر و جهت‌گیری‌هایش برای میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری متفاوت است،‌ افزود: بحث تمایل من برای حضور در سازمان میراث فرهنگی نیست، بلکه بحث سیاست‌هایی است که سازمان کنونی میراث فرهنگی در حال دنبال کردن آن‌هاست.

وی ادامه داد: اگر بخواهیم ایران به‌عنوان یکی از کهنسال‌ترین کشورها در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری جایگاه واقعی و پایدار خود را پیدا کند، نیازمند آن هستیم تا به‌طور جدی به آن بپردازیم. امروز در دنیا از گردشگری پایدار، فرهنگی و پایه‌هایی صحبت می‌کنند که باید در هر کشوری استوار باشد، تا امکان معرفی ارز‌های فرهنگی کشور به سایر بازدید کنندگان مطرح شود. در داخل کشور نیز باید به این موضوع بپردازیم، اما زمانی که از این موضوع غافل باشیم و از موجودی که هنوز قادر به اداره‌ی خودش نیست، بخواهیم وظایف سنگینی انجام دهد، توقع نابه‌جایی داشته‌ایم.

حجت اظهار کرد: تا کی می‌خواهیم روستاها و شهرها را بزک کنیم و به رخ دیگران بکشانیم و گردشگران نیز بدون فهم ارزش‌های فرهنگی عمیقی که در کشور وجود دارد، با چیزهای ظاهر فریب مواجه شوند و شان حقیقی که فرهنگ ایران است را نشان ندهیم. بنابراین این سیاست‌ها و نگاه‌هایی که مربوط به تغییرات امروز و دیروز هم نیست، در حقیقت تغییر دیدگاهی است که از زمان انتقال سازمان میراث فرهنگی از وزارت علوم به وزارت ارشاد ایجاد شده است. به جای اینکه توجه داشته باشیم میراث فرهنگی یک کشور زمینه‌ساز هویت آن کشور شود و آن را ملاک عمل قرار دهیم، هرگز قدرت فراهم کردن شرایط مناسب اقتصادی را نخواهیم داشت.

قائم مقام سازمان میراث فرهنگی بیان کرد: نمی‌توانیم بدون دانستن هویت‌مان خودمان را به دیگران معرفی کنیم، گردشگری یعنی معرفی و معرفی یعنی اینکه اول خودمان را بشناسیم و بعد بتوانیم به دیگران معرفی شویم.

این عضو ایکوموس ایران افزود: هنوز جای سبک زندگی و ریشه‌های واقعی که باید از فرهنگ در زندگی‌مان وجود داشته باشد خالی است، با این حال در این وضعیت می‌خواهیم درآمدزایی کنیم. فکر می‌کنم بدنه سازمان میراث فرهنگی آمادگی این نوع نگاه را ندارد. بنابراین با این نوع نگاه همراه نیستم و نمی‌توانم در مجموعه‌ای باشم که با جهت‌گیری‌ها و فعالیت‌ها رو به جلو می‌رود، من با آن‌ها همسو نیستم.

وی گفت: تصور می‌کنم همراهی نکردن با این نوع نگاه نسبت به گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی در کشور وظیفه من است و با علم و اگاهی نسبت به این وظیفه آن تصمیم را گرفته‌ام.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha