یک متخصص مدیریت ورزشی گفت: بانوان به دلیل ویژگیهایی که دارند ورزش برای آنها مهمتر از مردان است.
دکتر امیراحمد مظفری در گفتو گو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در تعریف ورزش همگانی اظهار کرد: این اشتباه در زبان فارسی است که "ورزش برای همه " را به اشتباه "ورزش همگانی" مینامند. در واقع اصل آن "sport for all " است یعنی ورزش برای همه یا ورزش برای همگان. ورزش همگانی یعنی ورزشهایی مثل فوتبال، بسکتبال و والیبال که گرایش اکثر مردم جامعه به آن ورزش است.
مظفری درباره اهمیت ورزش گفت: نکته دیگر این است که ورزش برای همه بسیار مهم است و دستاوردها و تاثیراتی مثبت دارد که علم پزشکی، روانشناسی و دیگرعلوم بر آن صحه گذاشتهاند و متخصصان به اهمیت ورزش در زندگی آحاد مردم جامعه اتفاق نظر دارند. ورزش نکردن افزایش بیماریها، افزایش تنشهای عصبی و اجتماعی و اختلالات ارتباطی بین افراد را منجر میشود که ما در جامعه شاهد این موضوعات هستیم.
او درباره اهمیت ورزش در بین زنان تصریح کرد: خانمها به دلیل محدودیتی که دارند و ملزم به رعایت آنها هستند باید ویژگیهای ورزشی خاصی را برای آنان در نظر بگیریم. ورزش همگانی بانوان بسیار اهمیت دارد و حتی مهمتر از ورزش آقایان است. خانمها بار سنگین زندگی را بر دوش دارند و باید برای زندگی چند نفربرنامهریزی کنند. مخصوصاً کسانی که شاغل هم هستند و بار سنگینتری را بردوش دارند، بنابراین از لحاظ جسمی و روانی احتیاج بیشتری به انجام این ورزش دارند.
مظفری در ادامه افزود: از طرف دیگر امروز ثابت شده است که هر قدر افراد از نظر جسمانی توانمندتر باشند از نظر روانی، آرامش اعصاب در وضعیت بهتری قرار دارند. این نتایج مثبت برای خانمها بیشتر از آقایان است آن هم به دلایل خاصی مثل نوع جنسیت و وظایفی که برعهده دارند. بنابراین در کشورها مخصوصاً کشورما باید توجه به ورزش بانوان بیشتر باشد.
این متخصص مدیریت ورزشی درباره وظیفه مسئولان در اینباره گفت: مسئولان اعتقاد دارند که سالن و اماکن ورزشی و مربی به انداره کافی برای بانوان وجود دارد و آنها به راحتی میتوانند ورزش کنند اما ما باید قبول کنیم نسل امروز نسل تنبلی است. ما ترجیح میدهیم دو سه ساعت از وسایل ارتباطی استفاده کنیم ولی چند قدمی پیاده روی نکنیم.
او درباره راهحلهای این مشکلات اظهار کرد: اینکه توصیه میکنند که ورزش کنید کافی نیست. یک راه حل این است که باید شرایطی را مهیا کنیم تا افراد مجبور شوند هفتهای دو سه جلسه در محلکار و خانه تحت نظر مربیانی که تعیین میکنیم ورزش کنند.
دکتر امیراحمد مظفری ادامه داد: با این برنامههای صبح جمعه نمیتوان ورزش را توسعه داد. اگر بخواهیم ظرفیتهای جسمانی و روانی را توسعه بدهیم باید سرمایهگذاری کنیم. ما نیروی انسانی به اندازه کافی داریم و باید راهکار و راهبرداریهای اجباری و اختیاری تدراک ببینیم. نکتهای که باید برای خانمها مورد توجه قرار بگیرد این است که باید به بطن زندگی آنها برویم و آنها را در مسئولیتهای زندگیشان تحت پوشش ورزش قرار دهیم در غیر اینصورت تمام صحبتهایی که از سوی مسئولان عنوان میشود شعاری بیش نیست و در طول زمان فقط نیرو و وقت را هدر دادهایم.
این متخصص مدیریت ورزشی درباره امکانات موجود در کشور برای ورزش همگانی زنان تصریح کرد: مراکز دولتی ما اکثراً مردانه هستند و سهم کمتری را به خانمها اختصاص میدهند و مراکز خصوصی نیز آن قدر گران است که هرکسی استطاعت مالی آن را ندارد که هزینهاش را پرداخت کند. بنابراین باید فکر اساسی برای این مسئله بشود؛عدم توجه به ورزش بانوان را عملاً در جامعه میبینیم. باید ساختاردهی و برنامهریزی مناسب ورزشی به خصوص برای بانوان صورت بگیرد.
او در ادامه افزود: مسئولان میگویند"هرنفر 11 سانتی متر فضای ورزشی دارد" و بعد چند سالن اضافه میکنند و میگویند" دو سانتیمتر به این فضا اضافه شد ." اما این آمارها درست نیست. البته وقتی از یک سالن یکبار در روز استفاده شود درست است اما درصورتی که از آنها درست استفاده کنیم سرانه بیشتر میشود. ما همیشه شعار میدهیم که سرانه مکانهای ورزشی بالایی داریم درحالی که اگر همه مسائل درست انجام شود همانگونه که اشاره کردم سرانه فضای ورزشی ایران از تمام دنیا بیشتر است اما چون درِ ورزشگاهها بسته است و اماکن ورزشی متعلق به دولت فقط ساعات کوتاهی را فعالیت میکنند و تنها هزینه بیهودهای را به بار میآورند سرانه فضای ورزشی کم میشود. اما از نظر من به هیچ وجه سرانه پایین نیست بلکه ما ضعف مدیریتی داریم و مدیران نمیدانند برای امکانات چگونه باید برنامهریزی کنند. ما باید شبانه روز از سالنها استفاده کنیم که در این صورت سرانه فضای ورزشی ایران برای هر نفربه 15 متر میرسد. تمامی این صحبتهای غیر کارشناسی ناشی از ناآگاهی افراد است.
امیراحمد مظفری در پایان گفت: دست اندرکاران ورزشی باید توجه داشته باشند که ورزش برای همه مهم است و حکم سلامتی روانی، اجتماعی و زندگی شخصی و اجتماعی مردم را دارد. ما باید به مردم کمک کنیم تا ورزش کنند. نباید انتظار داشت تا مردم با یک جمله که "بیایید ورزش کنید." به آن روی بیاورند. تمام امکانات دانشگاهها، آموزش و پرورش، وزارتخانهها باید تحت استفاده وزارت ورزش در مسیر توسعه ورزش برای همه باشد و حتماً این کار باید صورت بگیرد تا شاهد انقلابی در ورزش و سلامتی مردم باشیم.
انتهای پیام
نظرات