یک متخصص مدیریت ورزشی گفت: ورزش همگانی به درستی تعریف نشده و هنوز زنان جامعه از تاثیرات مثبت آن بیخبر هستند.
دکترفاطمه سلامی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در این رابطه اظهار کرد: ابتدا باید یک تعریفی از ورزش همگانی داشته باشیم. متاسفانه ما ورزش همگانی را برای بانوان خیلی درست معنی نکردیم و به همین دلیل آنها نمیتوانند از آن خوب استفاده کنند. وظیفه افرادی که در رأس ورزش هستند این است که بیایند و برای اقشار مختلف جامعه، ورزش همگانی را تعریف کنند.
او ادامه داد: اگر بخواهیم میزان ورزش همگانی را در بین بانوان در نظر بگیریم باید بگوییم که در راه گسترش و توسعه آن به خوبی عمل نکردیم. ورزش همگانی همانطور که از نامش مشخص است هم برای آقایان است و هم برای خانمها، پس باید شرایط برای استفاده هر دو بخش از آن در نظر گرفته شود.
این متخصص مدیریت ورزشی در تعریف ورزش همگانی گفت: ورزش همگانی این معنی را میدهد که هرکدام از زیرمجموعهایش میتواند به طور جداگانه و فردی مورد استفاده قرار بگیرند و از طریق آن میتوان هم از نظر جسمانی و هم از نظر روانی پیشرفت کرد و استعدادهای افراد جامعه به این ترتیب شکوفا میشود ولی چون اکثر افراد نمیدانند که ورزش همگانی چه چیزی است آن را انجام نمیدهند. الان اگر با خانمها مصاحبه کنیم اکثر آنها فکر میکنند که فقط باید بچهها را به مدرسه ببرند و بیاورند و هیچ وقتی را برای خود نمیگذارند و نمیدانند ورزش چیست.
سلامی درباره وظیفه مسئولان برای اشاعه این ورزش تصریح کرد: افرادی که در رأس امور هستند باید برنامهریزیهایی را در نظر بگیرند. در شرایط فعلی جامعه بانوان نیاز دارند که به ورزش بپردازند. افرادی هم که تصمیمگیرنده هستند باید این شرایط را برای بانوان در نظر داشته باشند. اول باید اماکن ورزشی مناسب بانوان را ایجاد کنیم. مسلما بانوان مخصوصاً خانهدارها در این شرایط ورزش میکنند. بیشتر استخرهای کشور در حال حاضر خصوصی هستند و در هیچ زمانی هم بلیتها را نیمبها نمیکنند بنابراین همه این انگیزه ورزش کردن را ندارند و حتی اگر هم این انگیزه را داشته باشند، توانایی مالی را ندارند تا هزینهها را بپردازند. نکته دیگر این است که باید قضیه را جا بیندازیم و تعریف کنیم که این ورزش شامل چه بخشهایی میشود و همچنین باید یک ساعتی را برای ورزش بانوان در نظر بگیریم. برای خانمهایی هم که کارمند هستند ادارات باید ساعتهایی را در طول روز برای آنها در نظر بگیرند.
او درباره خطرات نپرداختن بانوان به ورزش همگانی گفت: زمانی که ساعتهای خاصی را یک فرد برای ورزش خودش در نظر داشته باشد سلامتی او در هر جنبهای تضمین میشود. این ورزش هرچند هم که یک ساعت باشد باز هم تأثیرش را دارد. اگر این یک ساعت هم نباشد ورزش به طور کلی فراموش میشود. پیادهروی، شنا و فعالیتهای بدنی زمانی که از زندگی افراد حذف شود، فرد با انواع و اقسام بیماریها و مشکلاتی مثل بالا بودن چربی، تری گلیسیرید، قندها روبهرو میشود و باعث بروز مشکلات قلبیوعروقی میشود. یکی دیگر از بیماریها افسردگی در زنان است که این خود مانع بزرگی برای پیشرفت فرد در جامعه به حساب میآید و همین مسئله روی بچههای ما در خانواده هم تاثیر میگذارد در نتیجه میتواند عوارض زیادی داشته باشد.
دکتر فاطمه سلامی در پایان گفت: در هر صورت باید یکسری شرایط را برای گسترش ورزش بانوان در نظر گرفت و اماکن ورزشی و مسئولان همکاری لازم را در جهت توسعه ورزش همگانی بانوان داشته باشند.
انتهای پیام
نظرات