• یکشنبه / ۲۹ دی ۱۳۹۲ / ۰۹:۵۳
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 92102916351
  • منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران

جنگ تحمیلی از نگاه مطبوعات جهان

جنگ تحمیلی از نگاه مطبوعات جهان

ستاد مشترک ارتش ایران تنها اعلام کرد که اخبار منتشره در مورد عملیات بمباران را تأیید نمی‌کند.

ستاد مشترک ارتش ایران تنها اعلام کرد که اخبار منتشره در مورد عملیات بمباران را تأیید نمی‌کند.

مجموعه کتاب‌های «جنگ ایران و عراق از نگاه مطبوعات جهان»، برگرفته از اسناد مطبوعاتی و بریده‌ جراید خارجی موجود در مرکز ملی اسناد دفاع‌مقدس است که پیشینه جمع‌آوری آن به روزهای آغازین بحران و تشکیل دفتر تبلیغات جبهه و جنگ بازمی‌گردد.

سرویس «فرهنگ حماسه» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) نیز با بهر‌ه‌گیری از این منبع تاریخی، گریزی به وقایع قبل از آغاز جنگ تحمیلی و بعد از آن دارد.

تلاش اسرائیل برای بر عهده نگرفتن مسئولیت حمله به مرکز هسته‌ای عراق

زبان اصلی: عربی. شماره:000215

منبع:الشرق الاوسط /انگلستان/خبرگزاری‌ها/تل آویو

1359/7/12-1980-10-4

مترجم:مهتاب فضلی

منبع خبر

اخبار منتشره در مورد بمباران مرکز پژوهش‌های هسته‌ای عراق در بخش تموز، روز 30 سپتامبر گذشته، دیروز هیچگونه عکس‌العمل و اظهار نظر رسمی در تهران به دنبال نداشت.

ستاد مشترک ارتش ایران تنها اعلام کرد که اخبار منتشره در مورد عملیات بمباران را تأیید نمی‌کند.

الشرق الاوسط اطلاعاتی در مورد دخالت کشوری ثالث، یعنی اسراییل در این جنگ و بمباران بغداد توسط هواپیماهای اسراییلی نقل کرده بود.

منابع مطلع به طور کلی سکوت ایران را این گونه تفسیر می‌کنند:" هرچه که باشد ایران از سرزنش دولت‌های عربی زیان می‌بیند و اگر جنگنده‌های ایران عملا تموز را بمباران کرده باشند تهران متهم به حمایت از اسراییل است و اگر ایران این کار را نکرده باشد، متهم به فراهم آوردن شرایط برای دخالت اسراییل یا غیره در حملات زیاد به بغداد است."

از سوی دیگر اسرائیل روز گذشته کوشید که از حمله هوایی به مرکز پژوهش‌های هسته‌ای عراق طفره رود و معاون وزیر دفاع این کشور شایعه‌های خارجی در مورد اینکه هواپیماهای اسراییلی به نیروگاه هسته‌ای عراق حمله کرده‌اند را به طور کلی دروغ توصیف کرد و اظهار داشت که اسراییل به هیچ وجه در آن کار دخالتی نداشته است.

در همان زمان ژنرالی «هو سوگ ساچی»، رییس اطلاعات نظامی اسراییل بیان داشت که طبق اطلاعات واصله حمله به مرکز پژوهشی‌های هسته ‌ی عراق شدید نبوده است. وی اشاره کرد، درگیری بین عراق و ایران به مدت طولانی مدت، امنیت اسراییل را در جبهه‌های شرقی‌اش بیشتر می‌کند.

وی در ادامه افزود این جنگ به سر فصل جدیدی رسیده است و ایران در حال حاضر باید دو گزینه را انتخاب کند:" یا پیشنهاد عراق و تسلیم شدن را بپذیرد

و یا اینکه این پیشنهاد را رد کند، و این امر یعنی طولانی شدن جنگ و گسترش میدان جنگ."

اما فرماندهی نیروی هوایی اسراییل، ژنرال دیوید اسفری تصریح کرد، جنگ ایران و عراق تاثیر مثبتی بر امنیت اسراییل خواهد داشت و در همین حال بیان کرد که این جنگ، جنگ خطرناکی نیز است، زیرا تقویت توان عراق و نیز تقویت روابطش با اردن، یکی از عوامل فشار علیه اسراییل خواهد شد.

وی افزود در مورد همکاری نظامی عراق و اردن و نیز از ظهور سلاحی جدید و پیشرفته در خاورمیانه نگران است.نیروهای هوایی کشورهای عربی در خلال سالهای گذشته مورد پشتیبانی بسیاری قرار گرفته‌اند، اما هواپیماهای اسراییل، برتری کیفی خود را حفظ کرده و یک نیروی باز دارنده در برابر دولتهای عربی هستند.

ژنرال آریل شارون وزیر کشاورزی اسراییل، روز گذشته پهلو گرفتن کشتی‌هایی که تجهیزات جنگی را برای عراق در بندر عقبه تخلیه می‌کنند، محکوم کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha