افشین علاء سخنان اخیر رییسجمهور را در جمع هنرمندان سخنانی تاریخی ارزیابی کرد که در مجموع متنی منسجم، هدفمند و بینقص را تحقق بخشید.
این شاعر در ارزیابی سخنان حسن روحانی، رییسجمهور، در دیدار با هنرمندان در گفتوگو با خبرنگار ادبیات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: اولین خصلت این سخنرانی آن بود که به ایجاد امید و نشاط در بین همه مخاطبان دامن زد. زبان رییسجمهور و بالاترین شخصیت اجرایی کشور بر خلاف سالهای قبل اینبار کاملا با اشراف بر مبانی هنر و فرهنگ و رعایت شأن هنر و هنرمندان بود و این باعث تحسین همگان شد.
او افزود: ضمن اینکه سلیقهها و گرایشهای مختلف به سالن دعوت شده بودند، آقای روحانی این هنر را داشت که با سخنان خود همه این گرایشها را به سمت خیمه فرهنگی نظام سوق دهد. حتا واکنشهای منفی هم که بعد از سخنرانی ایشان دیده شد، نشاندهنده توفیق رییسجمهور در رساندن پیامش به جامعه بود.
علاء با تأکید بر اینکه منتقدان دقیقا دو لبه یک قیچی هستند، گفت: افراطیون خارجنشین که مباحث نظام و اسلام را به طور کلی قبول ندارند از سخنان ایشان خشمگین شدند و در داخل هم بسیاری از افراطیون که در هشت سال گذشته تلخترین کارنامه را از خود به جای گذاشتند و به سخنان ایشان تاختند. جالب اینجاست که انتقادی که به سخنان ایشان میشد، این بود که چرا مرزها را برمیدارند و میخواهد همه هنرمندان را در دایره نظام جا دهد.
این شاعر تصریح کرد: به نظر من این بزرگترین خدمتی است که آقای روحانی و آقای جنتی (وزیر ارشاد) و دیگر چهرههای فرهنگی دولت میتوانند به فرهنگ و هنر ادبیات کشور داشته باشند. آدمی که قبلا در خارج از کشور به مقدسات اهانت کرده، حالا به حضور چهرههایی مثل دولتآبادی واکنش نشان میدهد، از آن طرف یک نشریه بسیار تندرو و بدسابقه بعضی از هنرمندان را به علفهای هرز تشبیه کرده است که باید برچیده شوند و در کمال تأسف این اهانت را هم به رییسجمهور و هم به هنرمندان حاضر در این جلسه نسبت میدهد، آن هم متأسفانه با استناد به بیاناتی که به هیچ وجه با ادعای این نشریه هیچ نسبتی ندارد.
افشین علاء تاکید کرد: من معتقدم که قبل از چهرههایی مثل آقای روحانی و آقای خاتمی، شخص مقام رهبری هستند که اشراف و علاقه به قاطبه هنرمندان دارند و همیشه هم سعیشان بر جذب هنرمندان بوده است، اما نمیدانم چرا وقتی دولتی روی کار میآید که شعارش تدبیر و امید است و مورد تأیید رهبر نظام و ملت است، اینگونه مزاحمتهایی از طرف افراطیون آغاز میشود.
او در ادامه اظهار کرد: آقای روحانی در بازگرداندن بسیاری از بزرگان هنر در عرصه ادبیات، موسیقی، سینما و ... به یک مراسم دولتی اینقدر موفق عمل کرده و باعث خوشحالی همه دوستان نظام شده است و امیدهای فراوانی در سخنانش دیده میشود. اولین موضوعی که در سخنان ایشان برای من حائز اهمیت بود این بود که وی حافظ را مقتدای هنرمندان ایرانی معرفی کرد. باید به چنین رییسجمهوری آفرین گفت؛ رییسجمهوری که تا این حد با عصاره فرهنگ ایرانی آشنا و عجین است، چون حافظ هم نماد مسلمانی و قرآندوستی است و هم نماد مقابله با سالوسی و ریا.
علاء گفت: من مدتها پیش در مصاحبههایم پیوسته بر نکتهای تأکید داشتم که اینبار از زبان رییسجمهور خود آن را شنیدم که هنرمند زینتالمجالس نیست. برای من شنیدن این سخن بسیار خوشحالکننده بود، چون نگاهی که پیشتر توسط دولت به هنرمندان میشد، نگاهی کاملا برگرفته از این بود که هنر زینتالمجالس است و به مناسبتهای رسمی و فرمایشی محدود میشود.
این شاعر تأکید کرد: آقای روحانی به رابطه مستقیم بین هنر و آزادی تأکید داشتند و معتقد بودند باید به هنرمند اعتماد کرد و با نگاه امنیتی سالهای اخیر که حتا هنرمندان را هم خطری برای کشور میدانست به مخالفت برخاست. ایشان در سخنان خود در جمع هنرمندان گفتند که«غربزده پنداشتن هنرمندان تفکر غلطی است و اگر پر و بال هنرمند را ببندیم باند فرود را برای هواپیماهای دشمن آماده کردهایم». من تأکید مجدد ایشان بر ایجاد آشتی و وحدت ملی را که قطعا برای رسیدن به آن باید از همه ظرفیتهای هنرمندان و مسؤولان فرهنگی استفاده کرد، میپسندم و معتقدم برای رسیدن به این منظور باید همه با رییسجمهور هماهنگ عمل کنیم.
انتهای پیام
نظرات