سلاحی که ظاهرا برای حفاظت از منابع ارزشمند انرژی منطقه تحویل داده شد، برای سوزاندن پالایشگاهها و قطع مسیرهای استراتژیک نفتی مورد استفاده قرار میگیرد.
مجموعه کتابهای «جنگ ایران و عراق از نگاه مطبوعات جهان»، برگرفته از اسناد مطبوعاتی و بریده جراید خارجی موجود در مرکز ملی اسناد دفاعمقدس است که پیشینه جمعآوری آن به روزهای آغازین بحران و تشکیل دفتر تبلیغات جبهه و جنگ بازمیگردد.
سرویس «فرهنگ حماسه» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) نیز با بهرهگیری از این منبع تاریخی، گریزی به وقایع قبل از آغاز جنگ تحمیلی و بعد از آن دارد.
توپهای سپتامبر
زبان اصلی:انگلیسی.شماره:000462
منبع:نیشن/سرمقاله
1359/7/12-1980-10-4
مترجم: رسول منصوری
منبع خبر
منازعه مرزی میان عراق و ایران بر سر آبراه شط العرب اروندرود نمیبایست به یک جنگ بدل میشد و اگر چنین شده نشانه این است که رژیم نامتعادل بعثی عراق اکنون مصمم است که خود را به عنوان قدرت برتر نظامی خاورمیانه رسمیت ببخشد.
قدرتهای بزرگ نیز البته باید به خاطر مسلح کردن کشورهای بسیار در خاورمیانه سرزنش شوند. عراق و ایران که به ترتیب به وسیله ی شوروی و آمریکا مسلح شدهاند، اکنون برای حل اختلافات دیرینه و تنگ نظرانه خود به تکنولوژی نظامی قرن بیستم روی آوردهاند.
قدرتهای بزرگ باید گوش به زنگ و مراقب باشند، زیرا سلاحی که ظاهرا برای حفاظت از منابع ارزشمند انرژی منطقه تحویل داده شد، برای سوزاندن پالایشگاهها و قطع مسیرهای استراتژیک نفتی مورد استفاده قرار میگیرد.
صدام ممکن است در بهره جستن از آشفتگی جاری در انقلاب ایران برای کنترل مسیر جنگ با مشکل مواجه شود. عراقیها علی رغم پیروزیهای اولیه و برتری نظامی آشکار باید با احساسات ملی گرایانه ایران دست و پنجه نرم کنند. تصور این که تهران به شکست رضایت دهد مشکل است. نتیجه اولیه هرچه که میخواهد باشد؛ این جنگ بهایی دراز مدت خواهد داشت. پاسخ واشنگتن به این شرایط، سادهلوحانه بوده است. این نظر جیمیکارتر که حمله عراق امام خمینی را متقاعد خواهد ساخت که به دوستی و سلاح آمریکا نیاز دارد، نشانه این است که واشنگتن هنوز ایران یا محرکهای انقلابی آن را درک نکرده است. همه چیز آشکارا خارج از کنترل است و حرکت بیفکرانهای را تداعی میکند که جهان را در سال 1914 به جنگ کشاند.
انتهای پیام
نظرات