• جمعه / ۲۹ آذر ۱۳۹۲ / ۱۰:۵۰
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 92092919878
  • خبرنگار : 71191

نوش‌آباد صاحب پایگاه پژوهشی می‌شود

نوش‌آباد صاحب پایگاه پژوهشی می‌شود

سرپرست اداره‌ی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آران و بیدگل از راه‌اندازی «پایگاه پژوهشی میراث فرهنگی نوش‌آباد» در این شهر تاریخی خبر داد.

سرپرست اداره‌ی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آران و بیدگل از راه‌اندازی «پایگاه پژوهشی میراث فرهنگی نوش‌آباد» در این شهر تاریخی خبر داد.

عباس متولی در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به بازید مدیرکل امور پایگاه‌های میراث فرهنگی کشور از این شهر تاریخی، اظهار کرد: با وجود این‌که سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تصمیم به ایجاد و افزایش پایگاه میراث فرهنگی در سطح کشور ندارد، اما به‌دلیل وجود شهر زیرزمینی «اویی» و دیگر آثار ارزشمند تاریخی در این شهر که قدمت‌شان به دوره‌ی ساسانی می‌رسد، ایجاد پایگاه پژوهشی ضروری به‌نظر می‌رسد و امیدواریم به‌زودی این کار انجام شود.

او با اشاره به لزوم انجام مطالعات علمی بیشتر روی این شهر تاریخی، بخصوص شهر زیرزمینی «نوش‌آباد» گفت: با توجه به بحث ثبت جهانی شهر زیرزمینی، انجام مطالعه و کاوش بیشتر در این محوطه، تا کنون 30 بنای تاریخی در این شهر شناسایی شده‌اند و برای برخی از آن‌ها پرونده‌ی ثبتی تهیه شده است که در حال آماده‌سازی آن‌ها برای ثبت هستیم.

وی ادامه داد: پایگاه‌های میراث فرهنگی و گردشگری به‌منظور تحقق نظام‌مند اهداف و مأموریت‌های سازمان در ارتباط با آثار، مکان‌ها و موضوعات خاص و براساس بند «د» ماده‌ی ۱۱۴ قانون برنامه‌ی چهارم اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور ایجاد می‌شوند. این پایگاه‌ها برای ایجاد سهولت و سرعت در امور اداری، فنی، پژوهشی، مکان‌های ویژه‌ی تاریخی، فرهنگی و طبیعی تأسیس و در آن‌ها از نیروهای تخصصی برجسته برای انجام فعالیت‌های علمی استفاده می‌شود.

او بیان کرد: فراهم کردن شرایط حفاظت، پژوهش، مرمت و احیای مستمر، تهیه‌ی برنامه‌های مدیریتی، تداوم آموزش در هنگام اجرا و ایجاد هماهنگی در اجرای فعالیت پایگاه‌ها براساس پلان مدیریتی از جمله اهداف ایجاد این پایگاه‌هاست.

سرپرست اداره‌ی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آران و بیدگل با اشاره به وجود 20 اثر تاریخی ثبت‌شده در این شهر، افزود: نوش‌آباد در استان اصفهان از جمله مناطق باستانی ایران با سابقه‌ی تمدنی چند هزار سال است که تعداد زیادی محوطه‌ی باستانی و آثار تاریخی از دوره‌های مختلف، بویژه معماری منحصربه‌فرد شهر زیرمینی نوش‌آباد در آن وجود دارد. بنابراین راه‌اندازی پایگاه پژوهشی به‌عنوان بازوی پژوهشی و اجرایی سازمان میراث فرهنگی برای بررسی منسجم محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی به‌منظور مستندنگاری و مرمت ضروری به‌نظر می‌رسد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha