مدیرمسوول روزنامهی استانی «بیستون» دربارهی نحوهی پرداخت یارانه به مطبوعات، گفت: اعلام مبالغ پرداختی به مطبوعات برای یارانه توسط معاونت مطبوعاتی، گامی برای شفافسازی بود و در حقیقت، برای اولینبار در طول تاریخ پرداخت یارانه به مطبوعات اتفاق افتاد.
فریدون معتمدیان - سخنگوی خانهی مطبوعات کشور - در گفتوگو با خبرنگار رسانه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه شفافسازی یارانهی مطبوعات حرکت بسیار مثبتی است، اظهار کرد: این حرکت، نشان از شجاعت و جسارت معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارد که موجب میشود، حرف و حدیثها و شایعاتی که مبنی بر تبعیض میان مطبوعات رواج داشت، از بین برود.
او ادامه داد: این اقدام، برقراری عدالت علنی است، چون میزان شایستگی هر روزنامه را برای گرفتن یارانه نشان میدهد و با توجه به شاخصهایی که در دستورالعمل پرداخت یارانه به مطبوعات اعلام شده است، هر شخص میتواند جایگاه خود را بسنجد.
معتمدیان دربارهی دستورالعمل پرداخت یارانه به مطبوعات که توسط معاونت مطبوعاتی ابلاغ شده است، تصریح کرد: این دستورالعمل شاخصهایی را مشخص میکند و هر کسی میتواند براساس آن، حق خود را از یارانهی مطبوعات بداند. البته یکسری شاخصها در آن در نظر گرفته نشده است و فعلا براساس معدل تعداد صفحات و تیراژ، به مطبوعات یارانه داده میشود. ما انتظار داریم در دورههای بعدی، شاخصهای محتوایی که در این دستورالعمل وجود دارد، ملاک قرار داده شود، چراکه موجب افزایش رقابت میان مطبوعات میشود.
مدیرمسوول روزنامهی بیستون با تأکید بر اینکه چارچوب کلی و قسمت اعظم دستورالعمل پرداخت یارانه به مطبوعات، خوب است، گفت: چند انتقاد به این دستورالعمل وارد است؛ نخست اینکه در میان کارگروهی که این دستورالعمل را تدوین کرده است، نمایندگان مطبوعات محلی جایگاهی نداشتند، با وجود اینکه حتما باید از این افراد برای نوشتن این دستورالعمل دعوت میشد، چراکه مطبوعات محلی، مشکلات خاص خود را دارند که کسی بهجز اهالی این مطبوعات از آنها آگاه نیست. به همین دلیل، پیشنهاد میکنم معاونت مطبوعاتی از نظر کارشناسان مطبوعات محلی نیز برای بهبود این دستورالعمل استفاده کند.
معتمدیان با اشاره به اینکه چند بند از این دستورالعمل به اصلاح نیاز دارد، بیان کرد: چند بند از این دستورالعمل بیشتر در راستای کم شدن میزان یارانهی مطبوعات است. در حالی که ما توقع داریم این کمکها تقویت شود.
او در پاسخ به این پرسش که مشکلات نشریات محلی چیست؟ اظهار کرد: مهمترین مشکل نشریات محلی، درآمدزایی است؛ نشریات محلی توانایی نشریات سراسری را در دسترسی به شرکتها و کارخانههای بزرگ برای گرفتن آگهی ندارند. بنابراین درآمدزایی آنها بسیار ضعیف است، وقتی درآمدزایی ضعیف باشد، دغدغهی مدیران به جای اینکه محتوای روزنامه باشد، ایجاد درآمد است.
وی ادامه داد: مشکل بعدی نشریات استانی، دسترسی نداشتن به نیروی انسانی آموزشدیده و با تحصیلات آکادمیک است. تعداد این نیروها در استانها بسیار کمتر از پایتخت است.
معتمدیان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به مبلغ دریافتی در این دوره از پرداخت یارانه به مطبوعات، گفت: مبلغ دریافتی به نسبت دورهی قبل کمی کاهش یافته، اما این کاهش طبیعی است، چون وضعیت دولت از نظر بودجه، وضعیت مناسبی نیست. امیدواریم با روی کار آمدن دولت آقای روحانی که توجه ویژهای به مطبوعات بهعنوان رکن چهارم دموکراسی دارد، در بودجهی سال بعد، به مطبوعات توجه ویژهای شود. هرچند عقیدهی ما این است که مطبوعات نباید یارانه بگیرند و باید به سمت استقلال پیش روند؛ اما تا زمان رسیدن به این آرزوی آرمانی، نیاز است که دولت به مطبوعات کمک کند.
روزنامهی «بیستون» 17 سال سابقهی انتشار دارد و تا کنون 1380 شماره منتشر کرده، مرکزیت این روزنامه استان کرمانشاه با حوزهی توزیع غرب کشور است و رویکرد آن اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و ورزشی است. روزنامهی «بیستون» با قیمت 200 تومان در هشت صفحه منتشر میشود.
انتهای پیام
نظرات