مدیرمسوول روزنامهی «اعتدال» معتقد است: شفافسازی دربارهی شیوهی پرداخت یارانه به مطبوعات و میزان سهم هر روزنامه از آگهیهای دولتی میتواند موجب سالمسازی فضای مالی مطبوعات شود.
رضا صابری در گفتوگو با خبرنگار رسانه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دربارهی دستورالعمل پرداخت یارانه به مطبوعات که توسط معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام شده است، اظهار کرد: این حرکت اقدامی برای شفافسازی و کار بسیار ارزشمندی است. ضابطهمند شدن پرداخت یارانهها میتواند جلوی رفتارهای سلیقهیی را بگیرد. تا پیش از این، پرداخت یارانه به مطبوعات براساس سلیقه انجام میشد و کسانی که به هر دلیلی، محتوایی یا خط فکری، به دولتیها نزدیکتر بودند مورد توجه بیشتری قرار میگرفتند.
او ادامه داد: مسألهی نبودن ضابطه موجب شد که در دو مرحله در ابتدای دولت دهم، یارانههای 900میلیون تومانی به یک هفتهنامه و 700میلیون تومانی به یک روزنامهی تازهکار داده شود. البته اوج این کار در ابتدای دولت دهم بود و در حقیقت، در زمان آقای محمدزاده بودجهای وجود نداشت که بخواهند یارانه پرداخت کنند.
مدیرمسوول روزنامهی اعتدال با بیان اینکه در شرایطی یارانهی 900میلیون تومانی به یک هفتهنامه داده میشد که روزنامهها در شرایط اقتصادی بسیار دشواری بودند، بیان کرد: ضابطهمند کردن پرداخت یارانهها میتواند جلوی اینگونه رفتارها را بگیرد و موجب سالمتر شدن مراودات مالی با مطبوعات شود.
صابری با اشاره به اینکه این دستورالعمل ایرادهایی هم دارد، گفت: ابتدا باید از کارگروهی که برای نوشتن این دستورالعمل وقت صرف کرده است، تشکر کرد؛ اما بهتر بود پیش از اجرای این دستورالعمل، نظر مشورتی سایر مدیران مسوول نیز گرفته میشد، چون به هر حال، نظر یک جمع بهتر از نظر 10 نفر است و خروجی کار بهتر میشد.
او ادامه داد: تعلق نگرفتن یارانه به روزنامههایی که کمتر از 12 صفحه دارند، یکی دیگر از ضعفهای این دستورالعمل است و هیچ توجیه منطقیای برای چنین ضابطهای وجود ندارد.
صابری همچنین دربارهی اعلام سهم هر روزنامه از آگهیهای دولتی در پایگاه اطلاعرسانی معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اظهار کرد: این اقدام بسیار کار مفیدی بود؛ هر کاری که موجب شفافسازی در حوزهی مالی مطبوعات شود، سلامت را درپی خواهد داشت، البته یکی دیگر از اقداماتی که ما منتظر انجام شدن آن هستیم، اعلام مبلغ یارانههای دریافتی روزنامهها است.
او با اشاره به اینکه از دوستانی شنیدهام که «دفتر آگهیهای دولتی» در اقدامات بعدی حذف خواهد شد، افزود: ممکن است که اصل حذف دفتر آگهیهای دولتی بسیار خوب باشد و شرایط را برای به استقلال رسیدن مطبوعات فراهم کند، اما باید در نظر گرفت که در شرایط فعلی، بهجز ایجاد فساد و رانت چیز دیگری بهدنبال نخواهد داشت. اگر دفتر آگهیهای دولتی حذف شود، فسادهای ریز فراگیر خواهند شد.
انتهای پیام
نظرات