وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با انتقاد از پدیده کتابسازی، گفت: باید ببینیم از کتابهای منتشرشده چه تعداد آنها ارزشمندند و چه تعدادی بر مبنا و شیوه ناپسند کتابسازی پدید آمدهاند.
به گزارش خبرنگار ادبیات و نشر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی جنتی که در مراسم تجلیل از خادمان نشر که امروز 25 آبانماه و در اولین روز بیستویکمین دوره هفته کتاب سخن میگفت، اظهار کرد: بر این باورم که تقدیر از خادمان فنی و علمی کشور تنها پاسداشت نخبگان علمی نیست، بلکه حقیقت تجلیل از دانش و آگاهی است.
او سپس با اشاره به اهمیت کتاب و خواندن در دین اسلام اظهار کرد: شریعت اسلام از همانجایی رسمیت یافت که خداوند به پیامبر (ص) فرمود، بخوان. از همان زمان بود که خواندن در اسلام تقدس یافت.
جنتی اظهار کرد: جاذبه شورانگیز کتاب این معجزه بیبدیل از نخستین دهه بالندگی اسلام چنان گستردگی یافت که برکات آن تا سدههای دیگر ادامه یافت.
او سپس با خطاب قرار دادن مؤلفان و نویسندگان کتاب، اظهار کرد: شما عالمان، مؤلفان و نویسندگان به خود ببالید که جایگاهی فراخ در شکوفایی علم پس از پیروزی انقلاب اسلامی داشتهاید.
وزیر ارشاد با اشاره به رشد علم در دو، سه دهه اخیر خصوصا پس از پایان جنگ تحمیلی، گفت: آمارهای نشر کتاب در این دوره به عنوان منابع تولید علم را که میبینیم، متوجه میشویم در سه دهه گذشته وضع علم جایگاه ویژهای یافته است.
او همچنین گفت: در این شرایط دشوار اقتصادی البته متأسفانه جای کتاب در سبد خانوار تنگ شده است. در این شرایط وزارت ارشاد خود را موظف میداند سپاسگزار فعالان نشر کتاب باشد.
او سپس با تقدیر و تجلیل از تمامی فعالان حوزه نشر کتاب، از مؤلفان تا دستاندرکاران چاپ و صحافی، اظهار کرد: تقدیر از دستاندرکاران نشر کتاب نباید محدود به هفته کتاب باشد.
وزیر ارشاد عنوان کرد: وزارت ارشاد خود را موظف میداند در تمامی مراحل پیش و پس از چاپ کتاب چتر حمایتی خود را بر روی نشر بگستراند و این موضوع با توجه به گرانی کاغذ اهمیت دوچندانی دارد.
او در ادامه به برگزاری هفته کتاب اشاره کرد و گفت: هفته کتاب فرصتی است تا مشکلات سختافزاری و نرمافزاری حوزه کتاب بررسی شود.
جنتی سپس گفت: باید کوشش بیشتری صرف چاپ کتابهای چاپ نخست شود، چرا که اگر زمان و بودجه مکفی به انتشار کتاب اختصاص یابد، صنعت نشر با توجیه اقتصادی همراه میشود.
او در ادامه گفت: هرچند تولید سالانه عناوین کتاب در کشور ما به تنهایی بیشتر از تولید کل کتابهای تولیدشده در خاورمیانه است، اما باید توجه داشته باشیم و ببینیم که از این تعداد کتاب چه تعداد آنها ارزشمند هستند و چه تعدادی بر مبنا و شیوه ناپسند کتابسازی پدید آمدهاند، چون به نظر میرسد کتابسازی کار پسندیدهای نیست و باعث میشود که مخاطب از کتاب دلزده شود.
جنتی همچنین گفت: تا به حال کمتر به کتابهای الکترونیک توجه شده است و کاروان نشر کتاب در ایران از این قافله عقب مانده است.
او درباره شرایط مطالعه مفید نیز گفت: با اینکه در مقایسه با کشورهای همسایه از شرایط بهتر مطالعه مفید برخوردار هستیم، اما همچنان با نقطه مطلوب فاصله داریم، بنابراین برنامهریزیها باید به گونهای باشد که انس با کتاب عادت ایرانیان شود.
وزیر ارشاد سپس به مطالبات مقام معظم رهبری در حوزه کتاب اشاره کرد و گفت: رهبری معظم کتاب خوب را چون غذای خوب و سالم معرفی کرده و آن را ماده و عصاره فرهنگ تمدنها دانستهاند.
انتهای پیام
نظرات