• دوشنبه / ۲۰ آبان ۱۳۹۲ / ۱۱:۱۷
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 92082012819
  • خبرنگار : 71464

صنایع دستی استان البرز را بشناسیم

صنایع دستی استان البرز را بشناسیم

در هر استان، چند نوع صنایع دستی محبوب وجود دارد که مردم معمولا آن‌ها را برای مصارف شخصی یا به‌عنوان سوغات می‌خرند و به شهرهای خود می‌برند. در استان البرز یکی از صنایع دستی محبوب «چلنگری» است.

در هر استان، چند نوع صنایع دستی محبوب وجود دارد که مردم معمولا آن‌ها را برای مصارف شخصی یا به‌عنوان سوغات می‌خرند و به شهرهای خود می‌برند. در استان البرز یکی از صنایع دستی محبوب «چلنگری» است.

سعید امینی - معاون صنایع دستی استان البرز - در گفت‌و‌گو با خبرنگار سرویس صنایع دستی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: از صنایع دستی مهم استان البرز می‌توان به آثار چوبی، منبت، معرق، سفال و سرامیک، صنایع‌ دستی چرمی، حکاکی و نقش‌اندازی روی چرم، آهنگری هنری یا چلنگری و نقاشی و تراش روی شیشه اشاره کرد. این آثار غالبا مورد استقبال مردم‌ قرار می‌گیرند.

چلنگری

او با معرفی چلنگری یا آهنگری هنری به‌عنوان یکی از صنایع‌ دستی مهم استان البرز، توضیح داد: این هنر با شکل دادن و طراحی روی فلزات انجام می‌شود. به این صورت که هنرمندان، فلزات را به شکل‌های مختلف مانند مجسمه، میز و تخت فلزی درمی‌آورند. آثار هنری فلزی بسته بر نوع کار، با روش‌های گرم کردن و سرد ماندن تولید می‌شوند. به این صورت‌ که در طراحی‌های پچیده‌ی آثار فلزی که به ظرافت و دقت بیشتری در کار نیاز دارند، فلز را گرم می‌کنند تا بتوانند انحناهای لازم را در آن ایجاد کنند؛ ولی در تهیه‌ی آثار ساده‌تر، طراحی به‌صورت سرد هم امکان‌پذیر است و نیازی نیست برای شکل دادن به فلزات، آن‌ها را گرم کرد.

وی ادامه داد: بیشترین کاربر‌د چلنگری در تولید آثاری است که کاربردی‌تر هستند، از جمله‌ی آن‌ها می‌توان به لوستر و چراغ‌های تزیینی اشاره کرد. البته تولید مجسه‌های فلزی نیز رایج است و غالبا مورد استفاده‌ی مردم قرار می‌گیرد.

حکاکی روی چرم

امینی با معرفی حکاکی روی چرم به‌عنوان یکی از صنایع دستی پرفروش استان البرز، توضیح داد: این محصولات صنایع دستی با استفاده از چرم‌هایی با ضخامت بالای سه میلی‌متر تولید می‌شوند. نقاشی‌هایی با طرح‌های غالب گل و پرنده با قلم‌های مختلف فلزی روی چرم کشیده می‌شوند. بعد از این‌که کار نقاشی روی چرم تمام شد، تکه‌های چرم را به‌صورت کاربردی مثلا کیف به بازار عرضه می‌کنند.

او افزود:‌ حکاکی روی چرم جزو هنرهای صنایع دستی استان‌های تهران، اصفهان، و البرز است و در این استان‌ها غالبا شکل و کاربرد آن یکسان است.

سفال و سرامیک لعاب‌دار

وی سفال و سرامیک لعاب‌دار استان البرز را به‌عنوان یکی از صنایع دستی مهم این استان معرفی کرد و درباره‌ی آن توضیح داد: سفال و سرامیک لعاب‌دار به این شکل تهیه می‌شود که پس از پخته شدن سفال و سرامیک تهیه‌شده به شکل‌های مختلف مانند گلدان، مجسمه و ... یک‌بار آن را لعاب می‌دهند، سپس روی آن، طرح‌ها و نقش‌های مختلف می‌کشند. سپس بار دیگر آن را لعاب می‌دهند تا نقش کشیده‌شده روی سفال تثبیت شود و بار دیگر آن را در لعاب فرومی‌برند. به این ترتیب محصولات سفال و سرامیک منقش تهیه می‌شوند.

نقاشی و تراش روی شیشه

او با معرفی نقاشی و تراش روی شیشه به‌عنوان صنایع دستی استان البرز درباره‌ی آن توضیح داد: نقاشی و تراش روی شیشه برای شکیل شدن محصولات شیشه‌یی به کار می‌رود. گاهی به جای رنگ، از آب طلا با درصد خلوص مشخص برای نقاشی روی شیشه استفاده می‌کنند. این هنر بیشتر برای استکان و پای قلیان به کار می‌رود.

معاون صنایع دستی استان البرز درباره‌ی تراش روی شیشه گفت: برای این کار، یک لایه‌ای از روی شیشه برداشته می‌شود و با تراش، نقش‌هایی روی شیشه ایجاد و شیشه‌ با طرح‌های مختلف مزین می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha