• دوشنبه / ۲۹ مهر ۱۳۹۲ / ۱۵:۵۱
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 92072918291
  • خبرنگار : 71091

ایسنا گزارش کرد

اظهار نظر مدیران جدید و قدیمی سینما تحت تاثیر «مین‌گذاری‌»ها!

اظهار نظر مدیران جدید و قدیمی سینما تحت تاثیر «مین‌گذاری‌»ها!

امروز 29 مهر ماه، روز مدیران سابق و جدید سینمایی و به‌طور کلی مدیران وزارت ارشاد بود اما با یک استثناء که در میان خبرها و اظهارنظرهای رسمی مدیران که بازارش داغ بود، بیانیه‌ای نیز از سوی هیات مدیره‌ی خانه‌ی سینما خطاب به اهالی سینما منتشر شد.

امروز 29 مهر ماه، روز مدیران سابق و جدید سینمایی و به‌طور کلی مدیران وزارت ارشاد بود اما با یک استثناء که در میان خبرها و اظهارنظرهای رسمی مدیران که بازارش داغ بود، بیانیه‌ای نیز از سوی هیات مدیره‌ی خانه‌ی سینما خطاب به اهالی سینما منتشر شد.

به گزارش خبرنگار بخش سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، موضوع پرحاشیه‌ی فیلم «لاله»، معرفی نمایندگان سینمایی به شورای پروانه ساخت، ابطال موسسه‌ی سینمای «مقاومت» و ... از جمله حواشی بود که مطرح شد و حجم گسترده‌ای از خبرهای سینمایی را در یک روز شامل شد و نشان داد که همچنان بحث‌های داغ سینمایی حواشی عملکرد مدیران قبلی سینمایی است و گویا این حواشی قصد ندارد، از سینمای ایران و مدیران جدیدش دست بردارد.

و از سوی گویا پیش‌بینی محمد مهدی عسگرپور مدیرعامل خانه سینما درست از آب درآمد که پیش از این قبل از تشکیل دولت جدید، در گفت‌وگویی گفته بود: « مشخصا طرحی حداقل در این سکانس‌های پایانی دولت دهم وجود دار که دولت یازدهم حالا حالا وقتش را صرف حل یک‌سری از این مشکلات بکند و در ذهن مردم در حوزه‌ فرهنگ نتواند نمره‌ قبولی بگیرد، به خاطر اینکه هی باید درگیر مین‌گذاری‌هایی باشد که دولت دهم در حوزه‌ سینما گذاشته، این مین‌گذاری به خاطر حجم گسترده‌اش قابل توجه است. قبلا می‌گفتند اینجا و آنجا مین‌ می‌گذاریم، اما الان به نظر می‌رسد هرجا دستشان می‌رسد، در حوزه سینما دارند مین‌گذاری می‌کنند.»

جواب قاطعانه‌ی ایوبی درباره‌ی نماینده‌ی خانه سینما در پروانه ساخت و لاله

حجت‌الله ایوبی سرانجام پس از دو روز سکوت درباره‌ی نماینده سینمایی‌ها در شورای پروانه ساخت تأکید کرد: بارها گفته‌ایم یک نظام جمهوری اسلامی و یک خانه سینما و با توجه به بازگشایی خانه سینما، عملا نماینده معرفی شده از سوی خانه سینما در شورای پروانه ساخت حضور خواهند داشت.

رئیس سازمان سینمایی در جدیدترین اظهارنظرش درباره‌ی نمایندگانی که از سوی خانه‌ی سینما و «خانه سینمای ایرانیان» معرفی شده‌ است، اظهار کرد: برای هر چهار نام احترام ویژه‌ای قائل هستم و حتی در لیستی که برای کمک در جاهای مختلف دارم نام این چهار عزیز هست، اما براساس قانون برای حضور در شورای پروانه ساخت، خانه سینما می‌تواند دو نماینده معرفی کند که به وظیفه‌اش عمل کرده است.

ایوبی درباره‌ی حاشیه‌ی دیگری که پروژه‌ی حاشیه‌ساز «لاله» باشد،اظهار نظر کرد و گفت: این فیلم بسیار مناقشه‌برانگیز بوده و سینماگران و کمیسیون فرهنگی مجلس با ساخت آن مخالف بودند و باید تلاش کنیم لاله‌های این‌گونه در سینمای کشور نروید و با شفافیت و مشورت کاری کنیم، حتی اگر پروژه‌هایی هم خوب باشند اگر باعث ناراحتی اهالی سینما می‌شوند، تکرار نشوند.

ایوبی درباره شفاف‌سازی قراردادهای گذشته، خاطرنشان کرد: از من توقع افشاگری و رجوع به گذشته را نداشته باشید اما مواردی که باید پیگیری شود و گذشته‌ای که آثارش در امروز ادامه دارد به طور طبیعی باید بررسی شود و بودجه‌هایی که لازم است مراجع نظارتی پیگیری کنند. اما بدون هیاهو و سروصدا و بدون اتهام ناشایست به مدیران قبلی، باز تأکید می‌کنم از من انتظار هیاهو، جار و جنجال و اتهام به گذشته را نداشته باشید.

رئیس سازمان سینمایی در پاسخ به سوالی درباره حضور میرزاخانی در انجمن سینمای جوانان گفت: از ایشان بابت زحمات‌شان تشکر می‌کنم و معتقدم جشنواره خوب و کم‌هزینه‌ای برگزار کرده‌اند.

وی که در حاشیه‌ی جشنواره‌ی فیلم کوتاه صحبت می‌کرد، در پاسخ به تاکید خبرنگار دیگری درباره مشخص کردن وضعیت مدیریت انجمن سینمای جوانان و فارابی اظهار کرد: انجمن دیر نشده و کارشان را می‌کند، برای فارابی هم به زودی تصمیم‌گیری می‌شود.

ایوبی درباره پیشنهاد میرزاخانی مبنی بر نمایش آثار کوتاه در جشنواره فیلم فجر گفت: جزئیات جشنواره فجر مشخص نیست اما پیشنهاد خوبی بود و حتما بررسی می‌کنیم.

وی جشنواره فجر امسال را بسیار خوب و با نشاط دانست و گفت: امید زیادی به این جشنواره داریم و همه شرایط برپایی یک جشنواره خوب فراهم است.

جنتی: موسسه مقاومت ابطال شود تا ....

اما علی جنتی درباره لغو مجوز موسسه سینمایی «مقاومت» به اظهار نظر پرداخت و گفت: آنچه که به عنوان اساسنامه سازمان سینمایی مقاومت ثبت شده بود، در هیأت امنا عناصری را قید کرده است که به هیچ وجه جزو وظایف این اساسنامه نیست.

به گزارش ایسنا، وزیر ارشاد توضیح داد: معمولا وقتی در یک اساسنامه عضو هیأت امنای و رئیس هیأت امنای آن، وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی است و نماینده دفتر مقام معظم رهبری، نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی را جزء اساسنامه می‌گذارند، طبیعتا باید کسی آن را تصویب کند که یک مقام فرادستی باشد و از مجلس شورای اسلامی یا شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب کنند و یا سایر مراجع مانند هیأت دولت.

جنتی در عین حال گفت: هر کسی آزاد است در تاسیس چنین موسساتی اساسنامه‌ای را تهیه کند و افرادی را به عنوان هیأت امنای خود بگذارد و بعد هم آن را ثبت کند.

او با اشاره به موسسه سینمایی مقاومت مطرح کرد: به همین دلایلی که مطرح کردم، ما به هیأت مربوطه اعلام کردیم که موسسه را ابطال کنند و اساسنامه را تغییر دهند.

به گزارش ایسنا، جمال شورجه به عنوان رییس، مهدی عظیمی‌میرآبادی به عنوان نایب‌رییس و مدیرعامل و علیرضا عاقل‌زاده به عنوان خزانه‌دار هیات‌مدیره موسسه سینمای مقاومت و انقلاب اسلامی معرفی شده بودند.

تشکیل این موسسه در آخرین ماه‌های حضور جواد شمقدری در راس سازمان سینمایی پیگیری می‌شد.

واکنش شمقدری به وزارت ارشاد

و بلافاصله جواد شمقدری ضمن انتقاد از بعضی رسانه‌ها برای نسبت دادن موسسه سینمای مقاومت و انقلاب اسلامی به او، تاکید کرد: قرار بود تاسیس این موسسه در آینده‌ای نزدیک در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی یا مجلس بررسی و تصویب شود اما دوستان وزارت ارشاد کمی عجله کردند.

رییس سابق سازمان سینمایی در گفت‌وگویی با خبرنگار سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره تاسیس این موسسه اظهار کرد: تاسیس موسسه سینمای «مقاومت و انقلاب اسلامی» در راستای مجموعه تکالیفی بود که از سوی بالاترین مقامات عالی کشور برای دستگاه‌های فرهنگی تعیین شده بود‌.

وی خاطرنشان کرد: به عنوان مثال، در راستای این تکالیف، سازمان صدا و سیما به تاسیس شبکه‌های تلویزیونی طنز‌، اسپانیایی زبان، نمایش‌ و... مکلف شده بود که خوشبختانه تمامی آن‌ها را راه‌اندازی کرد. در همین راستا، تکالیفی هم برای وزارت ارشاد و سازمان سینمایی تعریف شده بود که راه‌اندازی موسسه مقاومت و انقلاب اسلامی در راستای یکی از بندهای آن بود.

شمقدری با تاکید بر اینکه مسئولان فعلی وزارت ارشاد درباره تصمیم‌گیری برای این موسسه عجله کرده‌اند، اظهار کرد: قرار بود برای آنکه این موسسه جایگاه حقوقی و قانونی پیدا کند به شورای عالی انقلاب فرهنگی یا مجلس شورای اسلامی ارجاع داده شود. لازم به توضیح است از مجموعه موسسات وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تنها بنیاد «رودکی» جایگاه کاملا قانونی و حقوقی دارد، چون مصوبه مجلس را برای تاسیس گرفته است. ما در تلاش بودیم این موسسه نیز همچون بنیاد رودکی در مراحل بعد به چنین جایگاه قانونی دست یابد.

رییس سازمان سینمایی دولت دهم در ادامه، در پاسخ به پرسشی درباره اینکه چرا تاسیس چنین موسسه‌ای در 6 ماه آخر فعالیت دولت گذشته‌ انجام شده بود، به ایسنا گفت: اولا که بحث تاسیس موسسه سینمای مقاومت از دو سال قبل پیگیری می‌شد. همچنین ما نمی‌توانستیم براساس آنچه یکسری دوست داشتند در 6 ماه آخر، کار را تعطیل کنیم. تاکید دارم که اقدامات برای تاسیس این موسسه از دو سال قبل آغاز و در تمامی مراحل آن با نظر شخص وزیر ارشاد جلو می‌رفت.

جواد شمقدری در پایان سخنانش ضمن انتقاد از بعضی رسانه‌ها برای نسبت دادن این موسسه به شخص وی، گفت: هر موسسه‌ای برای تاسیس، یک هیات موسس می‌خواهد که امری بسیار متداول و طبیعی است. موسسه سینمای «مقاومت و انقلاب اسلامی» موسسه جواد شمقدری نیست. اگر بخواهیم اینگونه بحث کنیم باید بگویم «خانه سینما» هم موسسه آقایان انوار و بهشتی است، چون آنها هیات موسس‌اش بوده‌اند.

نامه‌ی سرگشاده هیات مدیره‌ی خانه‌ی سینما به اهالی سینما

و اما هیات مدیره خانه سینما خطاب به همکاران صنفی‌شان نامه‌ی سرگشاده‌ای را منتشر کردند.

به گزارش ایسنا، در این نامه‌ آمده است:«سینمای ایران چهار سال دشوار و پر از سوءتفاهم را پشت سر گذاشته است. دورانی که آکنده از سوء تدبیر مدیریت دولتی سینما بود، مواجهه با بزرگترین سوء تدبیر مدیریتهای دولتی سینمایی در طول سالهای پس از انقلاب، یعنی اعلام تعطیلی خانه سینما با پایمردی جمع کثیری از خانواده بزرگ سینمای کشورمان و خانه سینما ممکن شد.

اینک که خانه سینما با معاضدت (یاری) مسوولان محترم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت تدبیر و امید فعالیت مجدد خود را از سرگرفته است. عمل به توصیه مؤکد مجمع عمومی فوق العاده مورخ 15 مهر ماه مبنی بر برگزاری مجامع عمومی اصناف تا پایان آذر ماه سال جاری یقیناً نشانگر بلوغ و پویایی صنفی خواهد بود.

بنا بر این از کلیه همکاران، چه آنانکه درطول دوسال اخیر ذره‌ای ازخانه خود فاصله نگرفته و درحراست از آن از چیزی فرو گذار نکردند و چه آنانکه به هر دلیل اعم از داشتن شبهه غیرقانونی بودن فعالیت صنف خود و یا برخی تسویه حسابهای شخصی و یا بی‌انگیزگی رویه دوری از خانه سینما را پیش گرفتند، درخواست می‌کنیم فصل جدید تعاملات صنف با دولت را بیش ازپیش درنظر گرفته و برای ایجاد همدلی هرچه بیشتر در مجامع عمومی اصناف خود حضور فعالانه داشته باشند.

پر واضح است نتایج برگزاری مجامع عمومی که بایستی دریک دوره فشرده برپا شود، وقتی برپایه حضور اکثریت اعضای هرصنف باشد و البته بسیار موثر در سرنوشت فعالیتهای هرصنف و به تبع آن خانه سینما است؛ لیکن آنچه مطلوب آحاد سینماگران است دست‌یابی به آرامشی است که مدتها از سینمای ایران سلب شده و درحال حاضر زمینه برقراری آن تا حدی ایجاد شده است، پس برهمه خانواده سینمای کشورمان فرض است در ایجاد وفاق و همدلی بیشتر تلاش کنند.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha