جواد شمقدری ضمن انتقاد از بعضی رسانهها برای نسبت دادن موسسه سینمای مقاومت و انقلاب اسلامی به او، تاکید کرد: قرار بود تاسیس این موسسه در آیندهای نزدیک در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی یا مجلس بررسی و تصویب شود اما دوستان وزارت ارشاد کمی عجله کردند.
رییس سابق سازمان سینمایی در گفتوگویی با خبرنگار سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره تاسیس این موسسه اظهار کرد: تاسیس موسسه سینمای «مقاومت و انقلاب اسلامی» در راستای مجموعه تکالیفی بود که از سوی بالاترین مقامات عالی کشور برای دستگاههای فرهنگی تعیین شده بود.
وی خاطرنشان کرد: به عنوان مثال، در راستای این تکالیف، سازمان صدا و سیما به تاسیس شبکههای تلویزیونی طنز، اسپانیایی زبان، نمایش و... مکلف شده بود که خوشبختانه تمامی آنها را راهاندازی کرد. در همین راستا، تکالیفی هم برای وزارت ارشاد و سازمان سینمایی تعریف شده بود که راهاندازی موسسه مقاومت و انقلاب اسلامی در راستای یکی از بندهای آن بود.
شمقدری با تاکید بر اینکه مسئولان فعلی وزارت ارشاد درباره تصمیمگیری برای این موسسه عجله کردهاند، اظهار کرد: قرار بود برای آنکه این موسسه جایگاه حقوقی و قانونی پیدا کند به شورای عالی انقلاب فرهنگی یا مجلس شورای اسلامی ارجاع داده شود. لازم به توضیح است از مجموعه موسسات وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تنها بنیاد «رودکی» جایگاه کاملا قانونی و حقوقی دارد، چون مصوبه مجلس را برای تاسیس گرفته است. ما در تلاش بودیم این موسسه نیز همچون بنیاد رودکی در مراحل بعد به چنین جایگاه قانونی دست یابد.
رییس سازمان سینمایی دولت دهم در ادامه، در پاسخ به پرسشی درباره اینکه چرا تاسیس چنین موسسهای در 6 ماه آخر فعالیت دولت گذشته انجام شده بود، به ایسنا گفت: اولا که بحث تاسیس موسسه سینمای مقاومت از دو سال قبل پیگیری میشد. همچنین ما نمیتوانستیم براساس آنچه یکسری دوست داشتند در 6 ماه آخر، کار را تعطیل کنیم. تاکید دارم که اقدامات برای تاسیس این موسسه از دو سال قبل آغاز و در تمامی مراحل آن با نظر شخص وزیر ارشاد جلو میرفت.
جواد شمقدری در پایان سخنانش ضمن انتقاد از بعضی رسانهها برای نسبت دادن این موسسه به شخص وی، گفت: هر موسسهای برای تاسیس، یک هیات موسس میخواهد که امری بسیار متداول و طبیعی است. موسسه سینمای «مقاومت و انقلاب اسلامی» موسسه جواد شمقدری نیست. اگر بخواهیم اینگونه بحث کنیم باید بگویم «خانه سینما» هم موسسه آقایان انوار و بهشتی است، چون آنها هیات موسساش بودهاند.
علی جنتی به تازگی درباره لغو مجوز موسسه سینمایی «مقاومت» گفت: آنچه که به عنوان اساسنامه سازمان سینمایی مقاومت ثبت شده بود، در هیأت امنا عناصری را قید کرده است که به هیچ وجه جزو وظایف این اساسنامه نیست.
به گزارش ایسنا، وزیر ارشاد توضیح داد: معمولا وقتی در یک اساسنامه عضو هیأت امنای و رئیس هیأت امنای آن، وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی است و نماینده دفتر مقام معظم رهبری، نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی را جزء اساسنامه میگذارند، طبیعتا باید کسی آن را تصویب کند که یک مقام فرادستی باشد و از مجلس شورای اسلامی یا شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب کنند و یا سایر مراجع مانند هیأت دولت.
جنتی در عین حال گفت: هر کسی آزاد است در تاسیس چنین موسساتی، اساسنامهای را تهیه کند و افرادی را به عنوان هیأت امنای خود بگذارد و بعد هم آن را ثبت کند.
او با اشاره به موسسه سینمایی مقاومت مطرح کرد: به همین دلایلی که مطرح کردم، ما به هیأت مربوطه اعلام کردیم که موسسه را ابطال کنند و اساسنامه را تغییر دهند.
به گزارش ایسنا، جمال شورجه به عنوان رییس، مهدی عظیمیمیرآبادی به عنوان نایبرییس و مدیرعامل و علیرضا عاقلزاده به عنوان خزانهدار هیاتمدیره موسسه سینمای مقاومت و انقلاب اسلامی معرفی شده بودند.
تشکیل این موسسه در آخرین ماههای حضور جواد شمقدری در راس سازمان سینمایی پیگیری میشد.
طبق اعلام دستاندرکاران این موسسه «مطابق مقررات و ضوابط حاکم بر تاسیس مؤسسات و مراکز فرهنگی، جواد شمقدری، جلیل عرفانمنش و مهدی عظیمیمیرآبادی با نام هیأت موسس، این موسسه را تاسیس کرده و به استناد ماده 16 اساسنامه بهعنوان مجمع عمومی، تنها برای بار اول، هیات مدیره خود را متشکل از جمال شورجه (رییس)، مهدی عظیمیمیرآبادی (نایبرییس و مدیرعامل) و علیرضا عاقلزاده (خزانهدار) انتخاب کرد.
براساس این گزارش، وظیفه و مسوولیت هیأت موسس پس از ثبت مؤسسه و تشکیل هیأت امناء خاتمه یافته و اختیاراتش عیناً به هیأت امناء واگذار میشود.
مؤسسه سینمای مقاومت و انقلاب اسلامی در قالب تشکیلاتی غیردولتی و غیرانتفاعی و به عنوان یکی از بازوهای هدایتی، حمایتی و اجرائی سیاستها و جهتگیریهای کلی فرهنگی و هنری امور سینمایی کشور تشکیل و در تاریخ چهارم شهریورماه 92 با شماره 32582 ثبت شده است تا براساس اهداف فرهنگی مصرّحه در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و با التزام به رعایت قوانین، مقررات، و ضوابط موضوعه کشور در زمینههای «تاریخ انقلاب اسلامی»، «دفاع مقدس»، «بیداری اسلامی»، و «مقاومت» به عنوان یک مرکز بزرگ و جامع سینمایی با قویترین و پیشرفتهترین تجهیزات و امکانات در جهت تولید فیلمهای ارزشی و انقلابی فعالیت کند. »
انتهای پیام
نظرات