با برپایی جشن 30 سالگی جشنواره فیلم کوتاه، برگزیدگان سیامین دوره این جشنواره معرفی شدند.
به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این مراسم که شامگاه 28 مهرماه در تالار وحدت برگزار شد، هاشم میرزاخانی دبیر جشنوارهی فیلم کوتاه در سخنانی با ابراز خوشحالی از استقبال جشنواره از سوی فیلمسازان جوان گفت: شاید سالنهای پردیس ملت این ازدحام را تنها در ایام جشنواره فجر شاهد باشند، طی هشت ماه همکاران من برنامهریزی و تلاش ویژهای داشتم و امیدوارم این استقبال منجر به جشن همدلی خانواده فیلم کوتاه ایران باشد.
دو درخواست و خواهش میرزاخانی چه بود؟
وی با بیان اینکه در بیش از 25 سال تولیت بر پایه فیلم کوتاه بر عهده انجمن سینمای جوان بوده است، خاطر نشان کرد: از همه کسانی که طی سه دهه برای برپایی این جشنواره تلاش کردند، سپاسگزاری میکنم.
میرزاخانی وظیفه انجمن را مقوله فیلمسازی جوانان عنوان کرد و گفت: ما ضمن اینکه متولی برپایی این جشنواره هستیم در طول سال قریب به هشت جشنواره دیگر برگزار میکنیم و امیدوارم موجی که به واسطه این جشنواره جاری شده است، تنها در حد این ایام باقی نماند.
مدیرعامل انجمن سینمای جوانان با بیان اینکه بچههای فیلمساز جوان برای عرضه آثارشان جایی را برای نمایش ندارند، ادامه داد: تنها همین جشنوارهها محل نمایش شده است، البته توافقی با شبکه یک داشتهایم و امیدواریم تایم ثابتی را به فیلم کوتاه اختصاص دهند.
وی خطاب به رئیس سازمان سینمایی گفت: از شما میخواهم سینمایی در اختیار فیلم کوتاه و مستند قرار گیرد تا هر روز شاهد نمایش این آثار باشیم و تبدیل به پاتوقی برای فیلمسازان کوتاه ومستند شود و اگر این اتفاق بیفتد یک باقیات و صالحات برای فعالان این حوزه خواهد بود.
میرزاخانی صحبتهای خودش را با دو خواهش ادامه داد و اظهار کرد: در عرصه نمایش خانگی کلیه موسسات قبل از فیلمهای بلند یک بخش کوتاه 10 دقیقهای به فیلم کوتاه اختصاص دهند تا خانوادهها بیشتر با این مقوله آشنا شوند.
وی پیشنهاد دوماش را خطاب به علیرضا رضاداد، دبیر جشنواره فیلم فجر مطرح کرد و گفت: فیلم کوتاه بار دیگر به جشنواره فیلم فجر برگردد و حداقل برگزیدگان جشنواره فیلم کوتاه در جشنواره برای اهالی رسانه به نمایش درآید و گروه داوری این آثار را بررسی کنند و سیمرغ که اعتبار زیادی دارد به فیلم برگزیده اهدا شود که این باعث خوشحالی بچههای فیلم کوتاه خواهد شد.
این سخنان میرزاخانی با تشویق حاضران همراه شد.
ایوبی: از رانت جوانی استفاده کنید
در ادامه حجتالله ایوبی، رئیس سازمان سینمایی سخنرانی نکردنش را در این مراسم یک خبر خوش برای حاضران دانست و گفت: میدانم سخنرانی نکردن یک مدیر و مسئول چقدر برای شما جذاب است. تنها توصیه میکنم از رانت جوانیتان خوب استفاده کنید که یک رانت کاملا حلال است، چرا که فرصتها مانند برق خواهد گذشت.
وی با اظهار امیدواری از اینکه سال بعد شاهد جشنواره پربارتری باشیم، ادامه داد: با تمام انرژی، این قول را میدهم که در خدمت شما باشم به خصوص سینمای جوان که مدرسهای برای آینده سینما است.
در ادامه با پخش تصاویر و گفتوگوهایی از هادی مقدمدوست، هومن بهمنش، احسان عبدیپور، پناهبرخدا رضایی و مهدی جعفری نوبت به بزرگداشت آنها رسید که پس از سالها حضور در سینمای جوان وارد سینمای حرفهای شدهاند.
داوود رشیدی، هاشم میرزاخانی و محمد احسانی لوحهای تقدیر این پنج نفر را که البته مقدمدوست و عبدیپور حضور نداشتند را به همراه جوایزشان اهدا کردند.
در بخش دیگری از این مراسم به مناسبت 30 سالگی جشنواره، فیلم کوتاهی از سرگذشت این جشنواره با عنوان «قصه سینما» پخش شد و در ادامه آن با حضور ایوبی، میرزاخانی و رضاداد از پرویز صمدیمقدم و محمدحسین صوفی به عنوان دبیرانی از دورههای گذشته تقدیر به عمل آمد.
صوفی که مسوولیت معاونت صدا در صداوسیما را عهدهدار است، در سخنان کوتاهی گفت: سال 1370 در جشنواره اورهازن آلمان شرکت کرده بودیم که در آنجا جشن 35 سالگی این جشنواره برگزار شد. همان روز آرزو کردم برای ما هم چنین اتفاقی بیفتد و خوشبختانه امروز شاهد جشن 30 سالگیمان هستیم.
بنابر اظهار محمد سلوکی که اجرای مراسم را برعهده داشت، برای این بخش از هر دهه یک دبیر انتخاب شده بود و دبیر دهه سوم مجتبی اقدامی بود که در مراسم حضور نداشت.
بعد از گذشت حدود یک ساعت ونیم از مراسم با تغییر دکور نوبت به معرفی برگزیدگان این دوره رسید که در اولین بخش برگزیدگان بخش بینالملل معرفی شدند.
داوران بخش بینالملل با معرفی تصویری به روی سن حاضر شدند و در کنار ایوبی جوایز و تندیسها را اهدا کردند.
در پایان این بخش نیز هیأت داوران بخش بینالملل با اهدای لوح تقدیری به میرزاخانی به نمایندگی از سایر دبیران، 30 ساله شدن جشنواره را تبریک گفتند.
در بخش سینمای ملی هم هیأت داوران این بخش به روی سن حاضر شدند و مهدی کرمپور بیانیه هیأت داوران این بخش را قرائت کرد.
این فیلمساز در آغاز سخنانش به جای خالی جعفر صانعیمقدم و محمد آفریده از دبیران جشنواره نام برد و به نقش پررنگ آنها در رشد فیلم کوتاه اشاره کرد.
در این بخش نام برخی از کاندیداها به صورت تصویری اعلام شد و برگزیدگان جوایزشان را از هیأت داوران و ایوبی و میرزاخانی و در بخشهایی نیز داوود رشیدی و محمدرضا شرفالدین دریافت کردند.
در بخشی از اهدای جوایز هاشم میرزاخانی بار دیگر پشت تریبون رفت و با اشاره به سه دوربین فیلمبرداری که بر روی سن دیده میشدند، گفت: ما امسال تصمیم گرفتیم با صرفهجویی که در دکور مراسم میکنیم به سه دفتر که فعالیت بهتری در تولید داشتهاند، دوربین x3 اهدا کنیم.
در ادامه این دوربینها به رؤسای دفاتر انجمن در همدان، اردبیل و کاشان اهدا شد.
در هنگام اهدای این دوربینها یکی از حاضران در سالن به نداشتن دوربین در دفتر خرمآباد اعتراض کرد که میرزاخانی با بیان اینکه به این دفتر هم کمک خواهد شد، اعلام کرد: ریز تجهیزاتی که به این دفتر دادهایم را اعلام میکنیم.
این مراسم که در ساعت 19 و 30 دقیقه آغاز شده بود بعد از سه ساعت با اجرای گروه موسیقی «لیان» به پایان رسید.
در این دوره برای اولینبار فیلمسازان با عبور از فرش قرمز مورد استقبال دبیر جشنواره قرار میگرفتند که البته وجود بینظمیهایی باعث سردرگمی فیلمسازان برای ورود به تالار وحدت شده بود.
محمد سلوکی که اجرای مراسم را بر عهد داشت در بخش بینالملل مطالبی را به زبان انگلیسی از روی نوشته قرائت کرد که نحوه صحبت او با خنده حاضران همراه بود.
بخش تصویری مراسم اختتامیه و تکرار فریمهایی که به صورت پروانه حضور داشتند، بسیار طولانی شده بود و بخش زیادی از وقت مراسم را به خود اختصاص داده بود.
در بخشی که 30 ساله جشنواره فیلم کوتاه به صورت تصویری مرور شد، با آورده شدن نام محمد آفریده، حاضران این دبیر دورههای گذشته را تشویق کردند.
همچنین در میان داوران نیز احمد الستی با بیشترین تشویق همراه بود.
وحید نیکخواه آزاد که در بخش فیلمنامه بینالملل برگزیده شد، جایزهاش را پسرش به عنوان کارگردان فیلم دریافت کرد.
در بخش بینالملل اعلام نام یکی از برگزیدگان که به کشور آمریکا اختصاص داشت، با تشویق زیادی همراه شد که سلوکی با اشاره به پیامکهایی که بعد از مذاکره ایران و آمریکا مطرح شده بود، اعلام کرد: «حالا لباس چی بپوشیم».
نبود مترجم در بخش معرفی برگزیدگان بینالملل باعث شده بود بخشی از مطالبی که داوران خارجی پشت تریبون مطرح کردند، مشخص نشود.
اجرای گروه«لیان» و حضور یک نوازنده افتخاری با استقبال زیادی همراه شد و در پایان بخش اول اجرای این گروه حاضران با فریاد دوباره دوباره خواهان اجرای مجدد شدند.
در بخش دیگری از این مراسم محمد سلوکی اظهار امیدواری کرد: او نیز سال بعد با ساختن یک فیلم کوتاه در جشنواره حاضر باشد.
کارگردانی این مراسم را مژگان زرگر بر عهده داشت و در طول مراسم برای هر بخش دکور مراسم تغییر کرد.
در بیرون از سالن تابلوهای معرفی 30 ساله جشنواره به چشم میخورد.
در بخشی از مراسم از طباطبایینژاد رئیس مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی برای اهدای جایزه دعوت شد که او از مراسم خارج شده بود.
محمد درمنش از اعضای هیأت مدیره اعضای سینمای جوان، مسعود احمدیان که از او به عنوان مدیر اجرایی جشنواره فیلم فجر نام برده میشود به همراه حسین طلابیگی و نصرتالله مرادی از مدیران سازمان سینمایی دیگر حاضران در این مراسم بودند.
اسامی برگزیدگان جشنوارهی فیلم کوتاه تهران به شرح زیراعلام شد:
در بخش مسابقه ملی
1- در بخش بهترین فیلم با موضوع پرتو ایمان
تندیس جشنواره و مبلغ سی میلیون ریال و حمایت از تولید اثر بعدی اهدا شد به هوشنگ میرزایی برای فیلم مستند «تفتان»
2- در بخش بهترین فیلم با موضوع چراغ راه
تندیس جشنواره و مبلغ سی میلیون ریال و حمایت از تولید اثر بعدی اهدا شد به «فاطمه مرزبان» برای فیلم مستند «وقتی گفتند نمیشود»
3- در بخش بهترین فیلم با موضوع چشمانداز سرزمین زیبای ما
از میان 8 کاندید دریافت جایزه - فرزند اصفهان- شهری که میشناسم- مکانی برای نجوای باد- آت چاپار- کودکان کویر- سه چنک حاک- حیات در بیابان- چشم اندازی در مه
دیپلم افتخار اهدا شد به مانی میرصادقی برای فیلم مستند «مکانی برای نجوای باد»
تندیس جشنواره و مبلغ سی میلیون ریال و حمایت از تولید اثر بعدی اهدا شد به «فرشاد اکتسابی» برای فیلم مستند «فرزند اصفهان»
4- در بخش بهترین فیلم استعداد جوان با موضوع داستانی
تندیس جشنواره و مبلغ بیست میلیون ریال و حمایت از اثر بعدی اهدا شد به مجید فرهنگ بافتانی برای فیلم «لطفا مانع بسته شدن در نشوید»
5- در بخش تصویربرداری
از میان 7 کاندید دریافت جایزه -Impresion xps160- نقطه آبی کمرنگ- آک آپ آس - بی همگان- آت چاپار- مکانی برای نجوای باد- من قدیمی هستم
دیپلم افتخار اهدا شد به «محمدرضا مهرآفرین» برای فیلم مستند «آت چاپار».
دیپلم افتخار اهدا شد به محمد رسولی برای فیلم داستانی «من قدیمی هستم»
تندیس جشنواره و مبلغ سی میلیون ریال اهدا شد به «آیین ایرانی» برای فیلم تجربی "Impresion xps160"
6- در بخش تدوین
از میان 6 کاندید دریافت جایزه - چرا مگس را نباید کشت- ریشه در خاک- حیات در بیابان - جاده فرعی- بازیهای تنهایی- حنانه دیپلم افتخار اهدا شد به
زهره معتمدی برای فیلم پویانمایی «چرا مگس را نباید کشت»
تندیس جشنواره و مبلغ سی میلیون ریال اهدا شد به کامران جاهدی برای فیلم داستانی «ریشه در خاک»
7- در بخش صدا
- از میان 6 کاندید دریافت جایزه - بچه گربه- حنانه- صبح روز بعد - سکوت- ملودی یک رویا- گرمابان
تندیس جشنواره و مبلغ سی میلیون ریال اهدا شد به رشید دانشمند و حسین مافی برای صدابرداری و صداگذاری فیلم داستانی «صبح روز بعد»
8- در بخش بهترین فیلمنامه
از میان 6 کاندید دریافت جایزه - دور یا نزدیک- صبح روز بعد- آغلا - کات- پدر- جیرینگ دیپلم افتخاربه خاطر ایده با ارزش اهدا شد به "سید محمدرضا خردمندان" برای فیلم پویانمایی «پدر»
دیپلم افتخار اهدا شد به اسماعیل منصف برای فیلم داستانی «آغلا»
تندیس جشنواره و مبلغ سی میلیون ریال اهدا شد به مصطفی رستگاری برای فیلم داستانی «دور یا نزدیک»
9- در بخش بهترین تحقیق و پژوهش فیلم مستند از میان 8 کاندید دریافت جایزه - گرمابان- شناسایی- شهری که میشناسم - فرزند اصفهان- راز یک مجسمه- برای گونگادین بهشت نیست - سه چنک حاک- خدایخانه
دیپلم افتخار اهدا شد به فرشاد اکتسابی برای فیلم «فرزند اصفهان»
دیپلم افتخار اهدا شد به عبدالحمید ارجمند برای فیلم «راز یک مجسمه»
تندیس جشنواره و مبلغ سی میلیون ریال اهدا شد به سید غلامرضا نعمتپور و لاله روزگرد برای فیلم «برای گونگادین بهشت نیست»
10- در بخش بهترین جانبخشی در آثار پویانمایی
از میان 5 کاندید دریافت جایزه - رویای تنهایی (واینک انسان)- بخش زایمان- جیرینگ- مرد بت گربه- نمکی دیپلم افتخار اهدا شد به ابوالفضل برومندی برای فیلم «جیرینگ»
تندیس جشنواره و مبلغ سی میلیون ریال اهدا شد به ایرج محمدی رزینی برای فیلم «رویای تنهایی (واینک انسان)»
11- در بخش بهترین فیلم تجربی
از میان 5 کاندید دریافت جایزه - سایهها هرکجا بخواهند میروند- زمین مکانی برای زیستن- پانچ - اتاق تنهایی- impression xps160 دیپلم افتخار اهدا شد به عابدین محمدی برای فیلم «زمین مکانی برای زیستن»
تندیس جشنواره و مبلغ پنجاه میلیون ریال و حمایت از تولید اثر بعدی اهدا شد به میلاد و سجاد ستوده برای فیلم «سایهها هرجا بخواهند میروند»
12- در بخش بهترین فیلم پویانمایی
از میان 7 کاندید دریافت جایزه - پدر- بخش زایمان- نمکی - جیرینگ- تانی- ضبط صوت- چرا این تلفن زنگ نمی زنه دیپلم افتخار اهدا شد به هاجر قهرمانی برای فیلم «نمکی»
تندیس جشنواره و مبلغ پنجاه میلیون ریال و حمایت از تولید اثر بعدی اهدا شد به هادی یقینلو برای فیلم «چرا این تلفن زنگ نمیزند»
13- در بخش بهترین فیلم مستند
از میان 7 کاندید دریافت جایزه - گرمابان- موکان و آک آپ آس- بازیهای تنهایی - برای گونگادین بهشت نیست- وقتی گفتند نمیشود- مکانی برای نجوای باد - سه چنک حاک
دیپلم افتخار اهدا شد به شهرام میراب اقدم برای فیلم «گرمابان»، تندیس جشنواره و مبلغ پنجاه میلیون ریال و حمایت از تولید اثر بعدی اهدا شد به محمدعلی هاشم زهی برای فیلم «موکان و آک آپ آس»
14- در بخش بهترین فیلم داستانی
از میان 7 کاندید دریافت جایزه - صبح روز بعد- بازگشت- کات - دور یا نزدیک- آغلا- جاده فرعی- من قدیمی هستم دیپلم افتخار اهدا شد به سید علی هاشمی برای فیلم «صبح روز بعد»
دیپلم افتخار اهدا شد به رضا جمالی برای فیلم «کات»
تندیس جشنواره و مبلغ پنجاه میلیون ریال و حمایت از تولید اثر بعدی اهدا شد به محمد نصیری برای فیلم «جاده فرعی»
15- در بخش بهترین فیلم با موضوع دفاع مقدس از میان 6 کاندید دریافت جایزه - حنانه – هروله – ساچمه –شناسایی-ناگهان تو گم شدی -درس
دیپلم افتخار اهدا شد به «فرخ حنیفه نژاد زیبایی» برای فیلم داستانی «ساچمه»
تندیس جشنواره و مبلغ سی میلیون ریال و حمایت از تولید اثر بعدی با موضوع دفاع مقدس اهدا شد به «داریوش غذبانی» برای فیلم داستانی «حنانه»
16- در بخش بهترین مجری طرح یا تهیهکننده
تندیس جشنواره و مبلغ سی میلیون ریال اهدا شد به انجمن سینمای جوانان ایران - دفتر اردبیل
17- در بخش بهترین فیلم جشنواره
تندیس جشنواره و مبلغ شصت میلیون ریال و حمایت از تولید اثر بعدی اهدا شد به منوچهر رمضانی برای فیلم مستند «بازیهای تنهایی»
18- جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران
تندیس جشنواره و ربع سکه بهار آزادی اهدا شد به فیلم دور یا نزدیک ساخته محمد حمزهای
برگزیدگان بخش جهان اسلام و آسیا
لوح تقدیر در بخش مسابقهی "آسیا "اهدا شد به فیلم:"اسکلهی تنهایی"ساخته ی جک شی از کشور تایوان
جایزه بهترین فیلم در بخش مسابقهی "آسیا " اهدا شد به فیلم " آت چاپار" ساخته محمدرضا مهرآفرین از ایران
لوح تقدیر در بخش مسابقهی "جهان اسلام"اهدا شد به فیلم: تفتان ساخته: هوشنگ میرزایی از ایران
برگزیدگان بخش مسابقه بین الملل
جایزه بهترین فیلمبرداری در بخش مسابقه بین الملل اهدا شد به"شِین آتکینسون" برای فیلم پنی دردسر ساز از آمریکا
جایزه بهترین تدوین در بخش مسابقه بین الملل اهدا شد به"پائولا پاندولفو" برای فیلم اکو از انگلستان
جایزه بهترین فیلمنامه در بخش مسابقه بین الملل اهدا شد به "وحید نیکخواه آزاد" برای فیلم مادرانه از ایران
از میان چهار نامزد دریافت جایزه در بخش بهترین پویانمایی مسابقه بین الملل - "بخش زایمان" ساخته ی بهنام دلداده از ایران - "یکشنبهی سوم" ساخته ی یوهان کوهن از آلمان - "نامهی زنان" ساخته ی آگوستو زانُوِلو از فرانسه - "مرد نورانی" ساخته ی یوهان پابلو از آرژانتین
دیپلم افتخار در این بخش اهدا شد به انیمیشن: "بخش زایمان" ساخته ی بهنام دلداده از ایران
جایزهی بهترین انیمیشن در بخش مسابقهی بین الملل اعطا شد به انیمیشن: "نامهی زنان" ساختهی آگوستو زانُوِلو از فرانسه
از میان سه نامزد دریافت جایزه در بخش بهترین فیلم تجربی مسابقه بین الملل فیلمهای : - "انفجار" ساخته ی فرِی کریستوفر از استرالیا - "روایت معلق" ساخته ی فرشاد ارشادی از ایران - "مِی فِلای" ساخته ی حسین شایقی از ایران
- دیپلم افتخار در این بخش اهدا شد به فیلم:
-"انفجار" ساختهی فرِی کریستوفر از استرالیا
- جایزهی بهترین فیلم تجربی در بخش مسابقهی بین الملل اعطا شد به فیلم:"مِی فِلای" ساختهی حسین شایقی از ایران
از میان سه نامزد دریافت جایزه در بخش بهترین فیلم مستند مسابقه بینالملل فیلمهای: "زمین هیچ کس" ساختهی مایکل گراورسن از انگلستان
"محمد کوچک" ساخته ی اوستریک جِرد از هلند - "سه مشت خاک" ساخته ی یاسر خیر از ایران
- دیپلم افتخار در این بخش اهدا شد به فیلم:"زمین هیچ کس" ساختهی مایکل گراورسن از انگلستان
- جایزهی بهترین فیلم تجربی در بخش مسابقهی بینالملل اعطا شد به فیلم: "محمد کوچک" ساختهی اوستریک جِرد از هلند
از میان پنج نامزد دریافت جایزه در بخش بهترین فیلم داستانی مسابقه بینالملل فیلمهای : "اکو" ساختهی آرنولد لوئیز از انگلستان، "ایمپرشن XPS ساختهی تیام یابنده از ایران، "چگونه شما را دستهبندی کنم؟" ساختهی گای دیسنت از اروگوئه، "تاکسی کلکته" ساخته ی ویکرام داسگوپتا از کانادا، " اتوبوس آموزشی" ساخته ی بنیامین گیلارد از فرانسه
- دیپلم افتخار در این بخش اهدا شد به فیلم: "اکو" ساختهی آرنولد لوئیز از انگلستان
- جایزهی بهترین فیلم داستانی در بخش مسابقهی بینالملل اعطا شد به فیلم:"چگونه شما را دسته بندی کنم؟" ساختهی گای دیسنت از اروگوئه.
انتهای پیام
نظرات