• شنبه / ۱۶ شهریور ۱۳۹۲ / ۱۰:۲۷
  • دسته‌بندی: علم ورزش
  • کد خبر: 92061609306
  • خبرنگار : 71506

بررسی تخصصی علم ورزش - قسمت دوم

تقسیم بندی رشته‌ها بر اساس شاخص‌های علم تمرین

تقسیم بندی رشته‌ها بر اساس شاخص‌های علم تمرین

امروزه علم‌ تمرین جایگاه ویژه‌ای در ورزش دنیا به خود اختصاص داده است و کشور‌های پیشرفته به این نتیجه رسیده‌اند برای کسب موفقیت بیشتر ورزشکاران درعرصه‌های ورزشی باید تمرینات علمی را در دستور کار خود قرار دهند.

امروزه علم‌ تمرین جایگاه ویژه‌ای در ورزش دنیا به خود اختصاص داده است و کشور‌های پیشرفته به این نتیجه رسیده‌اند برای کسب موفقیت بیشتر ورزشکاران درعرصه‌های ورزشی باید تمرینات علمی را در دستور کار خود قرار دهند.

سرویس علم ورزش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در ادامه‌ی مبحث لزوم شناخت علم تمرین و کارایی آن در موفقیت ورزشکاران در این قسمت به شاخه‌بندی رشته‌های مختلف از دیدگاه علم تمرین پرداخته است.

دکتر نعیما خواجوی، متخصص علم تمرین در این زمینه با خبرنگار علم ورزش ایسنا، به گفت و گو نشست، که در ادامه می‌خوانید:

ورزش‌های گوناگون به دسته‌بندی‌های مختلف تقسیم می‌شوند و علم تمرین براساس ویژگی‌ها و ساختارهای حرکتی در آن ورزش، تمرین‌های متناسب با آن را ارائه می‌کند. اولین تقسیم‌بندی براساس ساختارهای حرکتی در ورزش به ورزش‌های چرخه‌ای وغیرچرخه‌ای و ترکیبی تقسیم می‌شود که چرخه‌ای به حرکاتی گفته می‌شود که به صورت دائمی تکرار می‌شوند و شامل ورزش‌هایی مانند دوچرخه‌سواری، پیاده‌روی و ... است و در غیر چرخه‌ای مانند ژیمناستیک، کشتی و ... نیز حرکات یکنواخت نیستند و انواع حرکات را شامل می‌شوند و ورزش‌های ترکیبی مانند پرش طول و ارتفاع، ورشکار ترکیبی از این حرکات را انجام می‌دهد.

تقسیم‌بندی دیگر شامل ورزش‌های استاندارد و غیراستاندارد می‌شود. در روش استاندارد ورزش‌هایی مانند دو و میدانی، وزنه‌برداری انجام می‌شود که جریان آن ثابت و باید براساس قانون آن مسابقه انجام شود تا امتیاز ورزشکار منظور گردد و رشته‌هایی مانند دو و میدانی و وزنه‌برداری از آن دسته‌اند و ورزش‌های غیراستاندارد مانند فوتبال، والیبال که حرکات در آنها ثابت نیست و دائما در حال تغییر است.

تقسیم بندی دیگر رشته‌های ورزشی براساس سرعت، قدرت و استقامت است. علم تمرین براساس این که رشته ورزش شامل کدامیک از این موارد است، تمرینات متناسب را در نظر می‌گیرد تا ورزشکار عملکرد بهتری داشته باشد.

نوع دیگر تقسیم‌بندی ورزش به برخوردی و غیربرخوردی آن بر‌می گردد. در رشته‌های برخوردی بیشترین تماس و برخورد فیزیکی وجود دارد و ورزش‌هایی مانند راگبی، بوکس، شمشیر‌بازی از این دسته‌اند که ورزشکار باید با ضربه‌زدن به حریف امتیاز بگیرد و در رشته‌های غیربرخوردی مانند ژیمناستیک، تیراندازی و ... ورزشکار براساس شرایط بدنی و آمادگی خود موفق به کسب پیروزی می‌شود و برخورد مستقیمی با حریف خود ندارد.

تقسیم بندی‌ رشته‌ها به انفرادی و تیمی نیز وجود دارد. در ورزش‌های انفرادی کسب پیروزی یا شکست تنها با خود ورزشکار است و در مقابل در رشته‌های تیمی مانند فوتبال، والیبال عملکرد تیمی مدنظر است و همه تیم در کنار یکدیگر تلاش می‌کنند تا موفق شوند و حتی علم تمرین در ورزش‌های انفرادی یا تیمی به مساله‌ی برخورد یا عدم برخورد تیر توجه دارد و آن را در تقسیم‌بندی‌های خود جای داده است.

خواجوی خاطر نشان کرد: یک متخصص علم تمرین در ابتدا باید دسته‌بندی رشته‌های ورزشی را براساس ویژگی‌های مختلف بداند تا بتواند بهترین تمرینات متناسب با آن رشته ورزشی ارائه کند تا ورزشکاران بتوانند بهترین عملکرد و در کنار آن کمترین آسیب‌دیدگی را داشته باشند.

پایان قسمت دوم

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha