معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گفت: در مذاکراتی که در هفتهی آینده، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با ستاد اجرایی فرمان امام (ره) خواهد داشت، دربارهی آثار تاریخی در اختیار این ستاد تصمیمگیری کلی خواهد شد.
سیدمهدی حجت در گفتوگو با خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با تأکید بر اینکه ستاد اجرایی فرمان امام (ره) قطعا حاضر به تخریب آثار تاریخی نیست، ادامه داد: هفتهی پیش که صحبتهایی دربارهی یک خانه مطرح شد، رییس ستاد فرمان امام (ره) در تماسی با من، بر همین موضوع تأکید کرد. بنابراین با توجه به نظر مثبت او در زمینهی حفاظت از آثار تاریخی قرار شد، در مذاکراتی که هفتهی آینده، میان ما و ستاد اجرایی انجام میشود، دربارهی همهی آثار تاریخی در اختیار این ستاد که ارزش فرهنگی دارند، یک تصمیمگیری کلی شود.
وی با بیان اینکه ستاد اجرایی فرمان امام (ره) مخالف خراب شدن آثار تاریخی در کشور است، اظهار کرد: قصد داریم با کمک یکدیگر، آثار در اختیار این ستاد را مرمت کنیم و کاربریهایی را که ستاد هم بتواند براساس آنها از بناها استفاده کند، به بناهای تاریخی در اختیار آنها بدهیم، تا قضیه بهصورت «بُرد - بُرد» باشد و این ستاد و سازمان میراث فرهنگی هر دو از اتفاقها، راضی باشند و سازمان نیز وظیفهی خود را در زمینهی نگهداری از آثار تاریخی بهخوبی انجام دهد.
او در ادامه با بیان اینکه سازمان میراث فرهنگی و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در سالهای گذشته، مشکل زیادی با یکدیگر نداشتند و همیشه نظر ستاد دربارهی حفاظت از آثار تاریخی مثبت بوده است، گفت: امیدوارم از این به بعد نیز نظر مثبتی دربارهی آثار تاریخی و حفاظت از آنها داشته باشد.
حجت همچنین دربارهی روندی که طی میشود تا برخی بناها، املاک یا آثار تاریخی در اختیار ستاد اجرایی فرمان امام (ره) قرار گیرند، توضیح داد: اموالی که مربوط به خانوادهی سلطنتی، وابستگان آنها و حتی شرکتهای ورشکسته باشد، براساس مراتبی که وجود دارد، در اختیار بنیاد مستضعفان یا کمیتهی اجرایی فرمان هشتمادهیی امام (ره) قرار میگیرد. سپس هر کدام از این نهادها به تناسب و نسبتی که با یکدیگر دارند، دربارهی اموال و زمینها، تصمیمگیری و از آنها مراقبت میکنند. این دو بخش بهدنبال راه حلهایی میگردند تا همهی اموال و حتی آثار تاریخی سالم بمانند. در واقع این موارد، قوانین تفکیکی دارند که بعد از انقلاب اسلامی ایجاد شدهاند.
معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در پاسخ به این پرسش که آیا ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، فهرستی از آثار تاریخی ثبتشده در کشور دارد تا اگر اثری تاریخی را در اختیار داشت، هنگام فروش یا تصمیمگیری دربارهاش به این موضوع توجه کند؟ گفت: من اطلاعی از این موضوع ندارم، اما اگر این اتفاق رخ دهد، بسیار خوب است و ما از آن استقبال میکنیم.
به گزارش ایسنا، در هفتهی گذشته یکی از خانههای واقع در خیابان «پیرنیا» در تهران توسط ستاد فرمان امام (ره) به قیمت حدودی 12میلیارد تومان به مزایده گذاشته شد، اما به فروش نرسید. درپی اطلاعرسانی در اینباره، از سوی برخی مسوولان سازمان میراث فرهنگی اعلام شد که خانهی یادشده، تاریخی است و بهصورت اضطراری در حال ثبت در فهرست آثار است.
انتهای پیام
نظرات