تا قبل از انتخاب رییسی جدید برای سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، همه دلنگران کسی بودند که قرار بود سکان نیمهجان این کشتی عریض و طویل را در دست بگیرد.
حالا با انتخاب رییس جدید این سازمان، دلنگرانیها سمت و سویی دیگر گرفتهاند، آن هم برای انتخاب معاونان و رؤسای بخشهای مختلف سازمان میراث فرهنگی و گردشگری. هر چند رایزنیها در این زمینه توسط محمدعلی نجفی، رییس جدید، در حال انجام است، ولی برخی کارمندان و مسؤولان در بخشهای مختلف نیز همگام با نجفی و شاید بر اساس تجربهی کاری و علاقهمندیشان به ارائهی پیشنهادهایی برای معاونان و رؤسای جدید در سمتهای مختلف این سازمان پرداختهاند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، هرچند محمدعلی نجفی _ رییس جدید سازمان میراث فرهنگی و گردشگری _ در نخستین روز حضورش در این سازمان از کارمندان و معاونان در بخشهای مختلف خواست تا رزومهی کاری و برنامههای خود را تا زمانی خاص به او ارائه دهند، اما این مدیریت در انتخاب مسؤولان مختلف سازمان نیز نتوانست کنجکاوی برخی از افراد این سازمان را کمتر کند و به نجفی زمان مناسب بررسی افراد مختلف را بدهد.
مهدی حجت _ مشاور رییس _، محیط طباطبایی _ رییس کاخ گلستان _، طه هاشمی _ معاونت سرمایهگذاری _، هادی ندیمی _ ریاست پژوهشگاه سازمان _ و ناصر نوروززادهی چگینی _ مدیر موزهی ملی ایران _ افراد و سمتهایی هستند که این روزها نام آنها دهان به دهان میچرخد و شایعاتی میگویند نجفی قصد دارد به آنها پست دهد.
اما مهدی حجت دربارهی این شایعات به خبرنگار ایسنا گفت: تا کنون به صورت رسمی چنین پیشنهادی به من نشده است. ولی فکر میکنم هنوز خیلی زود است که رییس جدید سازمان بخواهد دربارهی چنین پستهایی دستور بدهد. معتقدم او نخست باید معاونان و مدیران رده بالا را انتخاب کند و سپس به فکر انتخاب افراد برای مسؤولیتهای بعدی باشد.
بنیانگذار سازمان میراث فرهنگی افزود: این اسامی شایعه است. اصولا زمانیکه یک مدیر منصوب میشود، افراد علاقهمند به برخی افراد اسم کاندیداهای خود را بر سر زبانها میاندازند تا رییس جدید نیز آن را بشنود و شاید آن انتخاب رخ دهد.
مهدی حجت، بنیانگذار سازمان میراث فرهنگی، حالا رییس ایکوموس ایران است و منتخب مردم تهران در چهارمین دورهی شورای شهر تهران است.
احمد محیط طباطبایی نیز دربارهی شایعاتی که برای انتخاب او به عنوان رییس کاخ جهانی گلستان مطرح شده است، گفت: تا کنون چنین پیشنهادی به من نشده است و بعید میدانم این اتفاق رخ دهد.
این عضو هیأت اجرایی ایکوم ایران با تاکید بر اینکه همچنان مانند گذشته در خدمت میراث فرهنگی کشور است، در پاسخ به این پرسش که اگر پیشنهاد این سمت به او شود، قبول میکند یا خیر؟ اظهار کرد: این اتفاق به برخی موارد بستگی دارد که اکنون جای مطرح کردن آنها نیست.
او همچنین دربارهی اولویتهایی که رییس جدید سازمان میراث فرهنگی و گردشگری باید در این تغییر و انتخاب مسؤولان مختلف سازمان به آنها بپردازد، اظهار کرد: به دلیل بحرانی که سازمان میراث فرهنگی با آن روبهروست، باید همهی معاونان و کسانی که در سمتهای بالا در این سازمان هستند، با یکدیگر تغییر کنند.
او دربارهی اولویتهایی که نجفی در ارتباط با این سازمان باید به آنها اهمیت دهد، نیز گفت: او باید نخست از حوزهی میراث فرهنگی اعادهی حیثیت کند و یک استراتژی جدید در حوزهی گردشگری طراحی کند.
سیداحمد محیط طباطبایی از زمان تأسیس سازمان میراث فرهنگی در بخشهای مختلف این سازمان فعالیت داشته است. او چند دوره رییس ایکوم ایران بود و حالا عضو هیأت اجرایی این کمیته است.
سیدطه هاشمی هم دربارهی شایعههای مطرحشده دربارهی پست جدیدش با بیان این نکته که هنوز کارمند سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و عضو هیأت علمی این سازمان است، گفت: هر جا که بگویند، ناچارم بروم، ولی در این زمینه هنوز با من صحبتی نشده است.
او در عین حال گفت که آقای نجفی از همهی کارشناسان و افراد باتجربه در میراث فرهنگی و گردشگری خواسته است برنامه و تجربههای خود را ارائه دهند. البته من هنوز برنامهای ندادهام.
سیدطه هاشمی پزشک است. او عضو هیأت رییسهی مجلس در دور پنجم بود. مدیرمسؤول روزنامهی انتخاب، عضو شواری عالی علوم، تحقیقات و فناوری و معاون پژوهشی سازمان میراث فرهنگی بود که آخرین پستش در سازمان، ریاست پژوهشگاه سازمان بود. او از جمله روحانیون جریان نواندیشی دینی در ایران است.
از دیگر نامهایی که از آنها به عنوان مسؤولانی در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری یاد میشود، هادی ندیمی و ناصر نوروز زادهی چگینی هستند، که دسترسی به آنها برای گفتوگو میسر نشد.
هادی ندیمی استاد دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی است. او مدرک دکترای معماری خود را از ایتالیا گرفته و حالا دانشیار رشتهی مهندسی معماری دانشگاه شهید بهشتی است. از جمله زمینههای علمی و تحقیقاتی او میتوان به مقدمهای بر طرح شوراهای روستایی، طرح معماری روستاهای کوهپایه کرکس، بررسی روستاهای حاشیه ارومیه، مقدمهای بر سازماندهی فضایی دفاعی کشور، معماری و حفظ ارزشهای جهاد و معماری و موسیقی اشاره کرد.
ناصر نوروززادهی چگینی نیز تحصیلات تکمیلی خود را در حوزهی باستانشناسی از دانشگاهی در انگلستان انجام داده و مدتی موزهدار بخش اسلامی موزهی ملی ایران بوده است. همچنین مدیر پژوهشهای باستانشناسی سازمان میراث فرهنگی و مدرس گروه باستانشناسی دانشگاه تهران بوده است.
انتهای پیام
نظرات