• دوشنبه / ۲۱ مرداد ۱۳۹۲ / ۱۶:۰۶
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 92052111905

پیکر شیرکو بی‌کس به آغوش خاک سپرده شد

پیکر شیرکو بی‌کس به آغوش خاک سپرده شد

پیکر شیرکو بی‌کس موقتا در پارک آزادی سلیمانیه به خاک سپرده شد.

پیکر شیرکو بی‌کس موقتا در پارک آزادی سلیمانیه به خاک سپرده شد.

مریوان حلبچه‌ای، مترجم اهل کردستان عراق، در گفت‌وگو با خبرنگار ادبیات خبرگزاری دانشجویان (ایسنا)، درباره مراسم خاک‌سپاری شیرکو بی‌کس، شاعر مطرح کُرد، گفت: ساعتی پیش کاروان تشییع‎کنندگان پیکر شیرکو بی‌کس به سلیمانیه رسید. در مسیر اربیل تا سلیمانیه، مردم در کنار جاده در انتظار این کاروان بودند و تقریبا جایی از جاده نبود که خالی باشد.

او افزود: مردم سلیمانیه هم در ورودی این شهر با شاخه‌های گل در انتظار پیکر شیرکو بی‌کس بودند و او را تا مقابل مؤسسه چاپ و پخش سردم همراهی کردند و سپس پیکر این شاعر به پارک آزادی منتقل شد.

حلبچه‌ای گفت: در پارک آزادی هم پسر این شاعر - هه‌لو بی‌کس - از طرف خانواده‌اش سخنرانی کرد. همچنین رئوف بیگرد - نویسنده - از سوی مؤسسه سردم و کاوه محمود - وزیر روشنفکری (فرهنگ) کردستان عراق - به بیان سخنانی درباره این شاعر پرداختند.

به گفته او، پیکر شیرکو بی‌کس به‌صورت موقت در پارک آزادی سلیمانیه به خاک سپرده می‌شود تا گورستان اهل قلم و روشنفکران کردستان آماده شود.

این شاعر مطرح کُرد وصیت کرده بود، در این پارک به خاک سپرده شود.

به گزارش ایسنا، شیرکو بی‌کس برای معالجه از کردستان عراق به سوئد، که چند سال در آن‌جا زندگی کرده بود، رفته بود که در پی بیماری در روز 13 مرداد همان‌جا از دنیا رفت. او مدتی در بیمارستانی در سوئد بستری بود.

شیرکو بی‌کس در ایران شاعر نام‌آشنایی است و شعرهایش به فارسی ترجمه و منتشر شده‌اند. این شاعر با احمد شاملو دیدار داشته و سیدعلی صالحی نیز شعرهایش را بازسرایی کرده است.

شیرکو بی‌کس زاده سال 1940 در سلیمانیه عراق بود و پدرش، فائق بی‌کس، هم شاعر بود. او به دلیل مشکلات سیاسی پنج سال در سوئد زندگی کرد و پس از آن به عراق بازگشت. در سال 1968 اولین مجموعه شعر این شاعر به نام «مهتاب شعر» منتشر شد و تاکنون از این نویسنده چندین مجموعه شعر، دو نمایشنامه منظوم و ترجمه «پیرمرد و دریا» نوشته ارنست همینگوی و «عروسی خون» اثر لورکا به زبان کردی به چاپ رسیده است.

از مجموعه شعر‌های بی‌کس به «دو سرو کوهی»، «عقاب»، «رود»، «سپیده‌دم»،«آفات»، «کرکس»، «عطشم را شعله فرو می‌نشاند»، «دره پروانه‌ها»، «صلیب»، «مار و روزشمار یک شاعر»، «سایه و آزادی» و «این واژه بی‌آبرو» می‌توان اشاره کرد. همچنین شعرهای این شاعر به چندین زبان ترجمه و منتشر شده‌اند.

شیرکو بی‌کس از دست نخست‌وزیر سوئد جایزه جهانی توخولسکی، مدال افتخار در ادبیات، را دریافت کرده بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۰۵-۲۲ ۰۰:۱۸

خداوند متعال روح بلندش رادر بالاترین درجات قرار دهد.

avatar
۱۳۹۲-۰۵-۲۲ ۰۰:۴۶

روحش شاد و قرين رحمت حق انشاءا...