• یکشنبه / ۱۳ مرداد ۱۳۹۲ / ۱۱:۳۸
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 92051307049
  • منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران

جنگ تحمیلی از نگاه مطبوعات جهان

جنگ تحمیلی از نگاه مطبوعات جهان

به گفته افسران نظامی باز نگاه‌ داشتن تنگه هرمز به یک دلیل نسبتا آسان خواهد بود و آن حضور نیروی دریایی آمریکاست...

به گفته افسران نظامی باز نگاه‌ داشتن تنگه هرمز به یک دلیل نسبتا آسان خواهد بود و آن حضور نیروی دریایی آمریکاست...

گفته می‌شود عراق هواپیماها را به آشیانه‌های خارجی می‌فرستد

زبان اصلی:انگلیسی. شماره: 000428

منبع:نیویورک تایمز/ریچارد هالوران/واشنگتن

1359/7/11-1980-10-3

مترجم: رسول منصوری

منبع خبر

تحلیلگران نظامی آمریکا امروز 2 اکتبر گفتند که نیروی هوایی عراق بسیاری از هواپیماهایش را به پایگاه‌های امن در کشورهای عرب همسایه از جمله عربستان پراکنده کرده و

ممکن است همین امر دلیل خلاء گسترده نبرد هوایی در جنگ عراق با ایران باشد.

به گفته این تحلیلگران، عملیات نیروی هوایی ایران محدود به ضربات " بزن در رو" مقطعی علیه هدف‌های سیاسی و روانی بوده زیرا این نیرو فاقد ساختار فرماندهی، اطلاعات و ارتباطات است. به همین دلایل و دلایل دیگر تحلیلگران نظامی عقیده دارند که جنگ در شمال خلیج فارس احتمالا به طور پراکنده ادامه خواهد داشت. به عقیده این تحلیلگران، با اینکه معلوم نیست چرا عراقی‌ها بدنه نیروی هوایی خود را دور از جنگ نگهداشته‌اند اما به نظر می‌رسد، فرماندهی عالی عراق این عامل را به عنوان برگ برنده نگه داشته است.

علیرغم اعلام بی‌طرفی کارتر، برخی از هواپیماهای عراقی به طور غیرمستقیم تحت حمایت آواکس‌های آمریکایی که به تازگی مشغول فعالیت در عربستان شده، قرار گرفته‌اند. براساس گزارش‌ها سایر هواپیماهای عراقی که اغلب بمب‌افکن و ترابری هستند در اردن، کویت، عمان و یمن مستقر هستند.

به گفته تحلیلگران، از آنجا که دفاع هوایی عراق عمدتا بر موشکهای ضدهوایی روسی متکی است، این کشور هواپیماهای خود را علیه مهاجمان ایرانی به کار نمی‌برد زیرا موشک این هواپیماها قادر به تمایز بین هواپیمای مدافع عراقی و هواپیمای مهاجم ایرانی نیست.

توان نیروی هوایی ایران که یک سال قبل توسط انقلابیون مسلمان تقریبا به یک دهم کاهش یافت، به بمبارانهایی به سبک جنگ جهانی اول تنزل یافته است، در حالی که خلبانان آن از هواپیماهای مدرن اف- 4 برخوردارند. گفته می‌شود با نبود فرماندهان، خلبانان گردهم آمده و در مورد هدفی تصمیم گرفته،بارگیری کرده و سپس پرواز می‌کنند و از آنجا که برخی از رادیوهای هواپیماهای ایران کار نمی‌کنند، خلبانان به علامت دست متوسل می‌شوند.

به گفته تحلیلگران، ایران سه فروند کشتی جنگی کوچک در تنگه هرمز مستقر کرده تا ورود و خروج کشتی‌ها را بررسی کند اما هیچ دخالتی در آمد و شد نکرده است. از طرف دیگر عراق تنها چند قایق گشتی دارد. به عقیده تحلیل گران با روند ناهماهنگ جنگ، رفته رفته این احساس می‌شود که چشم انداز جنگ برای آمریکا مانند آنچه که اوایل تصور می شد، تیره و تار نیست.

به گفته افسران نظامی باز نگاه‌ داشتن تنگه هرمز به یک دلیل نسبتا آسان خواهد بود و آن حضور نیروی دریایی آمریکاست که در اطراف دو فروند ناو هواپیمابر در دریای عمان مستقر شده است. آنها معتقدند که ایران چیزی ندارد که احتمالا با حضور آمریکا هماوردی کند. به علاوه این افسران مشکلات سیاسی چندانی برای مداخله نظامی آمریکا نمی‌بینند مگر آنکه کشورهای عرب و اروپای غربی و ژاپن از آن بخواهند، زیرا واردات نفت برای آنان مهم است.

به گفته تحلیلگران،براساس گزارش‌های جاسوسی از خاورمیانه گرچه کارتر اعلام بی‌طرفی کرده ولی عکس‌العمل اعراب نسبت به سیاست آمریکا به دلیل اعزام آواکسها به عربستان و قطع کمک نظامی به ایران مطلوب بوده است. این تحلیلگران خاطرنشان کردند که شوروی در تدارک تسلیحاتی مجدد عراق درنگ کرده است.

دو فروند کشتی روسی حامل تجهیزات نظامی ارسالی قبل از آغاز جنگ، از بنادر عراق در خلیج فارس دور شده‌اند. از سوی دیگر تحلیلگران هیچ نشانه‌ای دال بر آغاز تامین مجدد تجهیزات عراق در سطح وسیع از سوی شوروی نمی‌بینند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha