کارخانه اصلی سیمان عراق شدیدا آسیب دیده است. در این شهر معادن فسفات نیز وجود دارد، اما از میزان خسارت وارده به آنها اطلاعی در دست نیست...
مجموعه کتابهای «جنگ ایران و عراق از نگاه مطبوعات جهان»، برگرفته از اسناد مطبوعاتی و بریده جراید خارجی موجود در مرکز ملی اسناد دفاعمقدس است که پیشینه جمعآوری آن به روزهای آغازین بحران و تشکیل دفتر تبلیغات جبهه و جنگ بازمیگردد.
سرویس «فرهنگ حماسه» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) نیز با بهرهگیری از این منبع تاریخی، گریزی به وقایع قبل از آغاز جنگ تحمیلی و بعد از آن دارد.
گفته میشود هواپیماهای ایران به چندین تاسیسات نفتی عراق آسیب زدهاند
زبان اصلی:انگلیسی. شماره:000427
منبع:نیویورک تایمز/جان کینفر/بغداد
1359/7/11-1980-103
مترجم: رسول منصوری
منبع خبر
نیروی هوایی ایران که به عنوان عامل غافلگیری در جنگ مرزی با عراق نمایان شده، ظاهرا توانسته ضربات سنگینی به هدفهای عراق همچون پالایشگاه اصلی نفت عراق در شمال و یک پالایشگاه کوچکتر در جنوب وارد آورد.
علیرغم گفتههای متخصصین قبل از آغاز جنگ مبنی بر فلج شدن نیروی هوایی ایران، خلبانان ایرانی با حملات تک هواپیماها یا دوتایی خسارات بسیاری به عراق وارد آوردهاند.
یکی از برآوردها در محافل دیپلماتیک این است که تعمیر تاسیسات نفتی کرکوک بیش از سه ماه طول خواهد کشید. حملات ایران به مجموعه مخازن در فاو و تلمبهخانه پایانه ساحلی
عراق نیز خسارت وارد کرده و خود پایانه نیز هدف قرار گرفته است.
دیروز ستونهای عظیم دود برخاسته از شش مخزن مجتمع کوت در مرکز عراق دیده میشد.
به گزارش منابع دیپلماتیک در موصل، کارخانه اصلی سیمان عراق شدیدا آسیب دیده است. در این شهر معادن فسفات نیز وجود دارد، اما از میزان خسارت وارده به آنها اطلاعی
در دست نیست.
کارگران فرانسوی به هنگام خروج از عراق گزارش دادند که یک سری مجتمعهای صنعتی در جاده بصره فاو مورد حمله قرار گرفته و ستونهای دود برخاسته از آنها دیده میشود.
جنگندههای ایران چندین بار به بغداد نیز حمله کردهاند به طوری که گزارش شده یک نیروگاه این شهر را دو روز قبل منهدم کرده و دهها تن را کشته و زخمی کردند.
هواپیماهای ایرانی یک انبار را در مرکز تحقیقات هستهای عراق نیز هدف قرار داده و دو روز قبل هم به تکریت، روستایی در شمال بغداد که محل زندگی صدام و اکثر اعضای
شورای فرماندهی انقلاب است، حمله کردند.
در حالی که هواپیماهای ایران در جبهه نظامی جنوب، یعنی محل ورود نیروهای عراقی به استان خوزستان فعالیت قابل ملاحظهای داشتهاند، خبرنگاران حاضر در صحنه هیچ هواپیمای عراقی را ندیدهاند. بنابر آمار موسسه مطالعات استراتژیک در لندن، نیروی هوایی ایران 459 فروند هواپیمای جنگنده دارد که 225 از فروند آنها فانتوم اف- 4 است و ظاهرا همین تعداد اکثر حملات را انجام میدهند. معلوم نیست چه تعداد از هواپیماهای ایران در شرایط پرواز قرار دارند. مقامات عراق ادعا میکنند حدود 200 فروند هواپیمای ایرانی را سرنگون کردهاند.
در حالی که با پیروزی انقلاب ایران، نیروی زمینی این کشور به دلیل شلیک گلوله به تظاهرکنندگان، سرخورده و تا حدودی تحقیر شد، کارکنان نیروی هوایی قهرمان تلقی میشدند. افسران نیروی هوایی ایران افرادی غربزده و تجددطلب انقلابی بوده که اکثرا در آمریکا آموزش دیده بودند و رشد افکار لیبرال و دمکراتیک در آن بود که به مخالفت با شاه منتهی شد. این امر سرانجام آنها را با چهرههای مذهبی که میخواهند بر صحنه سیاسی تسلط یابند رودررو کرده و بسیاری از آنها در محافل خصوصی، مقامات مذهبی را مرتجع میدانند.1 با این حال به نظر می رسد در مقابله با تجاوز عراق نیروی هوایی ایران منسجم شده است.
پاورقی1:
بطلان این تحلیلها در طول هشت سال جنگ تحمیلی به وضوح آشکار شد و حضور قهرمانانه و دفاع شجاعانه خلبانان دلاور نیروی هوایی همه تحلیلگران را انگشت به دهان کرد و باعث حیرت و تعجب آنها شد.
انتهای پیام
نظرات