قیمت میوه در سطح شهر با قیمت آن در میادین میوه و ترهبار تفاوت فاحشی دارد. در نگاه اول شاید اختلاف 20 تا 30 درصدی قیمت قابل توجیه باشد ولی انتشار آمار هفتگی قیمتها حاکی از ارقام دیگری است.
در این رابطه رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و ترهبار به خبرنگار ایسنا گفت: قیمت میوه در میادین به دلیل دلال بازی و گرفتن پول زور از میوهفروشان سطح شهر با قیمت آن در سطح شهر تفاوتهای زیادی پیدا میکند.
حسین مهاجران اظهار کرد: دلالان میوه را سر زمین از کشاورزان خریداری کرده و در میادین به دلالانی که تعدادی حجره از بارفروشان اجاره کردهاند میفروشند.
وی با اشاره به این که در میدان میوه و ترهبار تهران 800 حجره وجود دارد که 4000 دلال را در خود جای داده است ادامه داد: هر حجره در میادین با قیمتهای متفاوت به دو تا پنج دلال اجاره داده شده است و دلالان در این حجرهها به فروش میوه با قیمتهایی بسیار بالاتر از آنچه که از باغداران خریدهاند میپردازند.
او بیان کرد: از گذشته رسمی در میادین میوه و ترهبار شکل گرفته که کارگران حجرهها به عنوان زیر چوبی پولی از خریداران میوه دریافت میکنند و جالب اینجاست که این رسم یعنی پرداخت پول زوری حالا به یک قانون تبدیل شده است!
رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و ترهبار افزود: این پول برای خالی کردن بار از ماشین مغازه دار و خروج آن از انبار دریافت میشود. در حالی که عرف قانونی آن بر این است که حجرهدار پول کارگر خود در این رابطه را پرداخت کند نه مغازهدار.
وی تصریح کرد: کارگر برای هر سه کیلو بار 100 تومان دریافت میکند که برای یک وانت میوه در حدود 50 هزار تومان محاسبه میشود ولی واقعیت این است که این پول را در آخر مردم عادی که برای رفع نیاز خود به مغازههای سطح شهر مراجعه کردهاند میپردازند.
او ادامه داد: دیگر اتفاقی که در معاملات میوه صورت میگیرد درباره وزن بار است که فروشندگان 20 کیلو بار را به وزن 18 کیلو به فروش میرسانند و این کار به دلیل محاسبه وزن بستهبندی بار است.
مهاجران در این رابطه گفت: در پایان سال گذشته در رابطه با این موضوع جلسهای با حضور نماینده سازمان تعزیرات، نماینده سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان، نماینده شورای اصناف و نمایندگان اتحادیه میادین میوه و ترهبار برگزار شد که در آن جلسه خواستار شدیم که وزن بار به درستی به فروش رسد و کارگران پول زیر چوبی دریافت نکنند و در قبال آن اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی متعهد میشود که هیچ کدام از اعضا بیشتر از نرخ مصوب 25 تا 35 درصد بیشتر از فاکتور خرید، از مردم پول میوه دریافت نکنند.
وی بیان کرد: در کمال تعجب نماینده سازمان تعزیرات اعلام کرد که این موضوع یک قانون است و هیچ کاری نمیشود کرد و شما به عنوان اتحادیه فروشندگان میوه و ترهبار به دنبال افزایش نرخ قانونی سود خود باشید!
رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی تاکید کرد: از دو سال پیش برای میوه وارداتی این تصمیم گرفته شد و عملی میشود از این رو میل فروشندگان سطح شهر به میوه وارداتی بیشتر شده است.
انتهای پیام
نظرات