• شنبه / ۵ مرداد ۱۳۹۲ / ۰۱:۱۰
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 92050502168

تشریح جزییات قانون مشاغل سخت و زیان‌آور برای خبرنگاران

تشریح جزییات قانون مشاغل سخت و زیان‌آور برای خبرنگاران

رییس صندوق حمایت از نویسندگان، روزنامه‌نگاران و هنرمندان درباره‌ی قانون بازنشستگی مشاغل سخت و زیان‌آور، گفت: کمیته‌هایی برای تأیید مصادیق شغل خبرنگاری وجود دارند، اما این مصادیق برای کمیته‌ها روشن نبود و باعث شد تا عملا مزایای این قانون تا کنون به روزنامه‌نگاران نرسد.

رییس صندوق حمایت از نویسندگان، روزنامه‌نگاران و هنرمندان درباره‌ی قانون بازنشستگی مشاغل سخت و زیان‌آور، گفت: کمیته‌هایی برای تأیید مصادیق شغل خبرنگاری وجود دارند، اما این مصادیق برای کمیته‌ها روشن نبود و باعث شد تا عملا مزایای این قانون تا کنون به روزنامه‌نگاران نرسد.

مهدی شجاعی در گفت‌وگو با خبرنگار رسانه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره‌ی قانون مشاغل سخت و زیان‌آور برای خبرنگاران، توضیح داد: با توجه به مخاطراتی که اساسا در حرفه‌ی خبرنگاری وجود دارد، در دولت هشتم حرفه‌ی خبرنگاری جزو مشاغل سخت و زیان‌آور محسوب شد تا روزنامه‌نگاران بتوانند از مزایای این قانون بهره‌مند شوند. با توجه به این قانون، فردی با 20 سال سابقه‌ی فعالیت در حرفه‌ی روزنامه‌نگاری باید مشمول مزایای بازنشستگی 30 ساله‌ی خدمت شود.

او ادامه داد:‌ متعاقب تصویب این قانون باید آیین‌نامه‌ها و دستور‌العمل‌های مربوط به آن توسط دستگاه‌های خاص، تدوین می‌شد و به‌وسیله‌ی مراجع صالحه به تصویب می‌رسید تا زمینه‌ی بهره‌مندی روزنامه‌نگاران از این قانون فراهم شود.

شجاعی با بیان این‌که متأسفانه این امر آن‌طور که باید محقق نشده است، اظهار کرد: گرچه حرکت‌های اولیه صورت گرفت، اما ظاهرا باید کمیته‌هایی در تهران و استان‌ها به تقاضاهای روزنامه‌نگاران رسیدگی می‌کردند. از آنجا که اعضای این کمیته‌ها از ارگان‌های مختلف بودند، اساسا اعضای کمیته‌ها از کم و کیف فعالیت روزنامه‌نگاری اطلاع چندانی نداشتند. از سوی دیگر، مصادیق خبرنگاری نیز برای این کمیته‌ها روشن نبود و باعث شد تا عملا مزایای این قانون نصیب روزنامه‌نگاران نشود.

وی یادآوری کرد: در سال 1389 با تشریک مساعی صندوق حمایت از نویسندگان، روزنامه‌نگاران و هنرمندان و معاونت مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با بهره‌گیری از نظرات مشورتی سردبیران و مدیران موسسات مطبوعاتی و خبرگزاری‌های کشور، پیش‌نویس آیین‌نامه‌ی کار حرفه‌یی روزنامه‌نگاری نهایی و با تأیید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، برای طرح و تصویب در هیأت دولت به ریاست جمهوری فرستاده شد.

مدیرعامل صندوق حمایت از نویسندگان، روزنامه‌نگاران و هنرمندان با تأکید بر این‌که این آیین‌نامه مهرماه 1390 در کمیسیون فرهنگی دولت مطرح و تصویب شد، ادامه داد: این آیین‌نامه برای کمیته‌های تخصصی مربوط به مشاغل سخت و زیان‌آور که در تهران و استان‌ها باید به تقاضای روزنامه‌نگاران رسیدگی می‌کردند، راهگشا خواهد بود. این کمیته‌ها قبلا اعلام می‌کردند که مصادیق خبرنگاری روشن نیست و این آیین‌نامه مصادیق خبرنگاری و روزنامه‌نگاری را تعریف کرد تا کمیته‌ها برای تطبیق مشاغل مربوط به حرفه‌ی روزنامه‌نگاری دچار ابهام نشوند.

شجاعی با اشاره به این‌که که عناوین خبرنگاری در موسسات مطبوعاتی،‌ خبرگزاری‌ها، پایگاه‌های خبری و سایر رسانه‌ها تعریف‌های مختلفی دارد، گفت: در یک خبرگزاری، خبرنگار را کارشناس خبر، مدیرمسوول را مدیرعامل و سردبیر را رییس اخبار می‌نامند. بنابراین در این آیین‌نامه، همه‌ی این موارد به تفکیک روشن شد تا هیچ گره‌ای پیش روی کمیته‌های تخصصی نباشد و همه‌ی اعضا از دبیر سرویس تا عکاس خبری که فعالیت خبری انجام می‌دهند، بتوانند مشمول این قانون شوند.

او ادامه داد: با روشن شدن مصادیق خبرنگاری، نوبت به بیمه‌ی خبرنگاران رسید؛ برخی خبرنگاران در موسسات خبری دولتی، برخی دیگر در موسسات غیردولتی و تعدادی هم توسط صندوق حمایت از نویسندگان، روزنامه‌نگاران و هنرمندان بیمه شده‌اند. نوع بیمه‌ی این افراد با یکدیگر متفاوت است و مانع دیگری برای احتساب سابقه و بازنشستگی خبرنگاران بود.

شجاعی با بیان این‌که سال گذشته در آستانه‌ی «روز خبرنگار» با همت صندوق حمایت از نویسندگان، روزنامه‌نگاران و هنرمندان و همکاری معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد، پیش‌نویس متن اصلاحیه‌ای تنظیم و با ابتکار عمل وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، به‌طور فوق‌العاده در جلسه‌ی هیأت دولت مطرح و تصویب شد، یادآوری کرد: براساس این مصوبه، روزنامه‌نگاران بیمه‌شده توسط صندوق حمایت که از نوع بیمه‌ی مشاغل آزاد است نیز مشمول قوانین مشاغل سخت و زیان‌آور در نظر گرفته شدند. همچنین تعیین مصادیق خبرنگاری با تأیید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، یکی دیگر از خصوصیات این مصوبه بود که در 15 مردادماه 91 به تصویب رسید.

رییس صندوق حمایت از نویسندگان، روزنامه‌نگاران و هنرمندان با اشاره به گام‌ بعدی این صندوق برای اجرای قانون مشاغل سخت و زیان‌آور برای خبرنگاران، گفت: صندوق در نظر دارد برای ایجاد وحدت رویه و سرعت‌بخشی به اجرای قانون مشاغل سخت و زیان‌آور برای خبرنگاران، ‌کارگاه‌های آموزشی ویژه‌ای را برگزار کند و در این کارگاه‌ها، کارشناسان اداره‌های فرهنگ و ارشاد اسلامی هر استان شرکت کنند و مشاوران خبره در امور بیمه‌یی صندوق به این کارشناسان آموزش دهند تا بتوانند در کمیته‌هایی که مصادیق خبرنگاری را تعیین می‌کنند، از حقوق روزنامه‌نگاران دفاع کنند.

وی معتقد است: این آخرین گامی است که در این زمینه برداشته می‌شود و سپس همه‌ی بهانه‌ها برای عوامل اجرایی از بین می‌رود و موانع پیش پای روزنامه‌نگاران کاملا رفع خواهد شد.

شجاعی تأکید کرد: با توجه به حساسیت سازمان تأمین اجتماعی به ذکر شغل بیمه‌شده در لیست‌های بیمه‌ی ماهانه، از همکاران‌مان در موسسات مطبوعاتی و خبرگزاری‌ها می‌خواهیم تا حتما عناوین خبرنگاری را در لیست‌های بیمه‌ی ماهانه لحاظ کنند.

او با اشاره به چگونگی بازنشسته شدن خبرنگاران پس از 20 سال فعالیت، اضافه کرد: برای این‌که خبرنگاران مشمول چنین قانونی شوند، حتما باید در فهرست بیمه‌ی آن‌ها عنوان «خبرنگار» ذکر شده باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۰۵-۰۵ ۱۱:۲۴

روزنامه نگاری هستم که بالغ بر 27 سال مستمر سابقه پرداخت بیمه با عناوین خبرنگاری و روزنامه نگاری و سردبیری دارم و متاسفانه کمیته استانی آذربایجان شرقی به رغم تایید کتبی مصداق بارز خبرنگاری بودن شغل روزنامه نگاری از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی از تایید آن استنکاف کرده و در شرایطی که بنده با 53 سال سابقه حرفه ای در فعالیت های روزنامه نگاری به دلیل لغو امتیاز روزنامه ندای آذرآبادگان به جرم عمل به رسالت حرفه ای بیکار شده ام امکان استفاده از قانون سخت وزیان آور را ندارم! جای تاسف است که به قول نویسنده این مطلب افرادی از ارگان های مختلف و نا آگاه به ماهیت کار روزنامه نگاری و فاقد درک سلسله مراتب شغلی این صنف حتی بدون اعتناء به نظریه ی رسمی کارشناسی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با سرنوشت فعالان این صنف برخورد سلیقه ای و خود انگاری می کنند . جا دارد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این واپسین روزهای دولت هرچه سریع تر ابلاغ آیین نامه حرفه ای روزنامه نگاری را پیگیری کرده و زمینه تفسیر به رای از مصادیق خبرنگاری را از بین برده و تکلیف فعالان این صنف را روشن سازد

avatar
۱۳۹۲-۰۵-۰۵ ۱۱:۴۸

يعني چي كه مصاديق روشن نيست؟ اعضاي تحريريه شامل خبرنگاران، عكاسان خبري، دبيران و سردبيران و حتي مديران مسئول به دليل استراس‌‌زا و خطرزا بودن اين شغل مشمول اين قانون هستند. اين كاملا روشن است. در ضمن ظاهرا گره كور اين قضيه نزد كارفرماها و تامين اجتماعي است كه به دليل بار مالي از اجرا سر باز مي‌زنند. به خدا ما خبرنگاران حاضريم يك چيزي هم از جيب خودمان بدهيم تا اين ماجرا به سرانجام برسد.

avatar
۱۳۹۲-۰۵-۰۵ ۱۱:۵۰

تازه عضو تحريريه بودن در ايران چند برابر دنيا استرس دارد. همه زخم معده گرفته‌ايم ... هر جا مي‌رويم با برخوردهاي بد مواجه مي‌شويم ... كار خيلي سنگين و فرسايشي است ... واقعا هر يك سال برابر چند سال است ...

avatar
۱۳۹۲-۰۵-۰۵ ۱۱:۵۲

خواهر من سردبير است. روزو شب و خواب و راحت ندارد. نصف‌شب، صبح، تعطيل، عزا، عيد، روز قدس، 22 بهمن، شبهاي احياء .... تو رو خدا يكي رسيدگي كنه

avatar
۱۳۹۲-۰۵-۰۵ ۱۲:۰۵

در خبرگزاري ما در ليست حقوقي عنوان خبرنگار درج نشده. حالا بايد چكار كرد؟ در واقع چون خبرگزاري زيرمجموعه يك نهاد عمومي بوده پستهاي ما هم طبق پستهاي آن نهاد تعريف شده. براي رسيدگي بدون ضرر پيشنهاد مي‌شود براي كارفرماها بخشودگي براي سالهاي رفته در نظر گرفت ولي از اين به بعد قانون رعايت شود.