• جمعه / ۲۸ تیر ۱۳۹۲ / ۱۲:۴۹
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 92042817097
  • خبرنگار : 71456

ساخت نخستین صفحه‌لمسی که کاربرش را با اسکن اثر انگشت شناسایی می‌کند

ساخت نخستین صفحه‌لمسی که کاربرش را با اسکن اثر انگشت شناسایی می‌کند

کریستین هولز و پاتریک باودیش از موسسه هاسو پلاتنر در پستدم آلمان، نخستین صفحه‌لمسی جهان که قادر به شناسایی کاربر خود از طریق اسکن اثر انگشت است، را ساختند.

کریستین هولز و پاتریک باودیش از موسسه هاسو پلاتنر در پستدم آلمان، نخستین صفحه‌لمسی جهان که قادر به شناسایی کاربر خود از طریق اسکن اثر انگشت است، را ساختند.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نمونه اولیه این ابداع که Fiberio نام گرفته، شامل یک صفحه شیشه‌ای است که از پلات‌های فیبرنوری به ضخامت سه میلی‌متر استفاده می‌کند و این پلات‌ها از 40 میلیون فیبر ساخته شده‌اند.

هر یک از این فیبرها نور را از یک پروژکتور تصویر موجود در بخش زیرین صفحه و یک منبع نوری مادون‌قرمز نمایش می‌دهد.

این منبع داده‌های اثرانگشت را گیر می‌اندازد و آن را به دوربین مادون قرمز ارسال می‌کند.

نوری که تصویر فرافکنی‌شده را ایجاد می‌کند، هنگامی که از خلال فیبرهای نوری عبور می‌کند، پیش از ساطع‌شدن به سمت کاربر، پخش می‌شود.

انتهاهای این فیبرها به طور قابل‌توجهی منعکس‌کننده هستند؛ بنابراین، هنگامی که نور مادون قرمز از صفحه خارج می‌شود، بخشی از آن به سمت دوربینی واقع در بخش زیرین منعکس می‌شود. با این حال، هنگامی که نور از یک انگشت به درون پوست خارج می‌شود، انعکاس کمتری رخ می‌دهد و این مناطق تیره‌تر به نظر می‌رسند.

این امر امکان مقایسه کافی خط‌الراس‌ها و شیارهای اثرات انگشت را با تفکیک‌پذیری بیشتر از 500 دات در هر اینچ، فراهم می‌کند.

به گفته هولز، نمایشگرها نمی‌توانند اثرات انگشت را اسکن کنند و حسگرهای اثرانگشت نیز نمی‌توانند تصاویر را نمایش دهند، اما صفحه جدید هر دوی این اعمال را انجام می‌دهد.

به گفته وی، این ابداع پتانسیل لازم برای ساخت میزهای لمسی بزرگ کارآمدتر را فراهم می‌کند.

این سیستم را می‌توان در اماکنی مانند کافی‌شاپ نصب کرد، به طوری که مشتریان می‌توانند لپ‌تاپ‌هایشان را در خانه جا بگذارند و از صفحه‌های تعاملی روی میز به جای رایانه‌ استفاده کنند؛ همچنین می‌توان از آن در بانک‌ها استفاده کرد به طوری که مشتری بتواند به مدارک امنیتی دسترسی داشته باشند و آن‌ها را با کارمند بانک مرور کنند.

واردکردن نام کاربری و گذرواژه‌ها عموما شیوه‌ای امنیتی کارایی برای دسکتاپ‌ها و تلفن‌های همراه است، اما هنگامی که چندین کاربر به‌ویژه به‌طور همزمان از رایانه‌ها استفاده می‌کنند، قضیه مقداری پیچیده‌تر می‌شود.

رهگیری اینکه چه کسی چه کاری انجام می‌دهد، عنصری کلیدی برای سیستم‌های تعاملی دسته‌جمعی است.

صفحه‌لمسی جدید این امکان را با هر لمسی که کاربر انجام می‌دهد، امکان‌پذیر می‌کند.

استفاده از این قابلیت برای انجام ایمن چنین اعمالی طیفی از کاربردهای جدید را برای صفحه‌لمسی جدید به دنبال دارد. به‌طور مثال، ابزاری که در کنار تخت بیمار وجود دارد و بر مبنای Fiberio ساخته شده، به بیماران امکان مشاهده نسخه اساسی از پرونده‌های پزشکی‌شان را می‌دهد، درحالی‌که پرستاران می‌توانند تقاضای دارو داشته باشند و پزشکان متمم‌هایی را برای سوابق پزشکی بیمار ایجاد و داروهای جدید را تجویز کنند.

هم‌اکنون نمی‌توان سیستم جدید را در تلفن‌های همراه کوچک‌تر تعبیه کرد، زیرا از یک دوربین استفاده می‌کند و دوربین‌ها باید در فاصله مشخصی از اشیایی باشند، که از آن‌ها تصویر می‌گیرند. تیم علمی در حال بررسی‌ راه‌هایی برای سازگارکردن فناوری جدید با این ابزار سیار هستند.

با وجود این که هولز مدعی است نرم‌افزار تشخیص این ابداع، بالاتر از استانداردهای اف بی آی است، مباحث مالکیت خصوصی به ویژه درخصوص امکان ذخیره اطلاعات اثرانگشت کاربران توسط سیستم باید مدنظر قرار گیرد.

قرار است ماه اکتبر جزئیات این ابداع در «سمپوزیم نرم‌افزار رابط کاربر و فناوری ACM» در اسکاتلند ارائه شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha