برنامه بلندپروازانه ویتنام برای انتقال تعداد زیادی از دانشگاهها و موسسات آموزش عالی این کشور از شهرهای پرجمعیت نظیر «هانوی» و «هوشی مینه» به حومه شهر به دلیل کمبود بودجه بسیار به کندی انجام میگیرد.
به گزارش سرویس «دانشگاهی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مطابق برنامهای که در سال 2010 میلادی مطرح شد با هدف بهبود وضعیت آموزش عالی در این کشور تصمیم بر آن شد که در فاز نخست این برنامه پنج موسسه آموزش عالی در شهر هوشی مینه و پنج موسسه نیز در شهر هانوی حد فاصل سالهای 2011 تا 2015 میلادی به حومه شهرها منتقل شوند.
در فاز دوم این برنامه که از سال 2016 تا 2020 میلادی انجام میشود، 10 الی 15 موسسه آموزشی دیگر تغییر مکان خواهند داد اما شواهد حاکی از آن است که این عملیات به دلیل مشکلات مالی از برنامه زمانبندی شده عقب مانده است.
از دلایل اصلی عدم موفقیت در این برنامه میتوان به مقاومت دانشگاهیان در مقابل اجرای این طرح، ضعف زیرساختهای حملونقل و هزینههای سنگین این جابهجاییها اشاره کرد.
در همین رابطه «لی هان تان»، رییس دانشگاه مهندسی هانوی گفت: بسیاری از اعضای هیئت علمی از این نگران هستند که خانوادههای آنها نتوانند با زندگی دور از شهرها سازگار شوند.
بنا بر آمار رسمی، دو شهر هانوی و هوشی مینه به تنهایی میزبان بیش از یک میلیون دانشجو هستند که این میزان نیمی از جمعیت دانشجویان کل این کشور را شامل میشود.
به دنبال رشد سریع پذیرش دانشجو طی دو دهه اخیر و عدم افزایش ظرفیتها به فراخور این رشد، دانشجویان ناچار هستند در دانشگاههای بسیار شلوغ و بیکیفیت تحصیل کنند. بسیاری از دانشگاههای این کشور در فضایی به وسعت کمتر از دو هکتار تاسیس شدهاند که این فضا برای یک دبیرستان مناسب است و برای یک دانشگاه بسیار محدود است.
به گزارش ایسنا به نقل از یونیورسیتی ورلدنیوز، وزیر علوم و آموزش ویتنام تخمین زده است که برای انجام این پروژه حداقل دو میلیارد و 540 میلیون دلار بودجه لازم است که این رقم بدون احتساب قیمت زمین است.
وی همچنین از مقامهای شهری خواسته است برنامههای بهبود زیرساختهای حملونقل را برای جابجایی دانشجویان و کارکنان دانشگاهها در اولویت قرار دهند.
انتهای پیام
نظرات