• شنبه / ۱۱ خرداد ۱۳۹۲ / ۱۲:۳۹
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 92031106514
  • خبرنگار : 71191

15 روز مانده تا بررسی ثبت جهانی کاخ گلستان و میمند

15 روز مانده تا بررسی ثبت جهانی کاخ گلستان و میمند

سی‌وهفتمین اجلاس کمیته‌ی میراث جهانی یونسکو از 26 خردادماه (16 ژوئن) تا ششم تیرماه (27 ژوئن) در کشور کامبوج در منطقه‌ی آسیای جنوب شرقی برگزار می‌شود.

سی‌وهفتمین اجلاس کمیته‌ی میراث جهانی یونسکو از 26 خردادماه (16 ژوئن) تا ششم تیرماه (27 ژوئن) در کشور کامبوج در منطقه‌ی آسیای جنوب شرقی برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این اجلاس قرار است دو پرونده‌ی «مجموعه‌ی فرهنگی - تاریخی کاخ گلستان» و «روستای تاریخی دست‌کند میمند» بررسی و پس از تأیید کارشناسان یونسکو، در فهرست میراث جهانی به ثبت برسند. با این اتفاق، تعداد آثار جهانی ایران به 17 اثر می‌رسد.

در این اجلاس با توجه به بازدیدی که حدود یک‌ماه پیش کارشناسان یونسکو از میدان نقش جهان داشتند، آخرین وضعیت این محوطه‌ی جهانی در اصفهان بررسی می‌شود و درباره‌ی قرار گرفتن یا نگرفتن آن در فهرست میراث جهانی در خطر نظر داده می‌شود. همچنین با توجه به این‌که حدود 10 سال از قرار گرفتن منظر فرهنگی - تاریخی بم در فهرست میراث جهانی در خطر می‌گذرد، احتمال تغییر وضعیت این پرونده وجود دارد.

به گزارش ایسنا‌، پیش از این مجموعه‌های تاریخی «چغازنبیل» (دوراونتاش) در خوزستان، «تخت جمشید» (پارسه، پرسپولیس) در فارس و میدان «نقش جهان» در اصفهان هر سه در تاریخ 19 اردیبهشت‌ماه سال 1358 در فهرست میراث جهانی ثبت شدند.

پس از ثبت این آثار، ایران به‌مدت حدود 24 سال اثر دیگری را در فهرست جهانی ثبت نکرد تا این‌که در سال 1382، مجموعه‌ی تاریخی «تخت سلیمان» به‌عنوان چهارمین اثر تاریخی کشور جهانی شد. سپس در تیرماه 1383 «پاسارگاد» و «منظر تاریخی و فرهنگی بم»، در تیرماه 1384 «گنبد سلطانیه» و در تیرماه 1385 «مجموعه‌ی تاریخی بیستون» به جمع آثار ایران در فهرست میراث جهانی اضافه شدند.

در سال 1386 هم، ایران پرونده‌ی «قره‌کلیسا» را برای ثبت در فهرست میراث جهانی معرفی کرد که به‌دلیل تغییر و تحولات صورت‌گرفته در سازمان میراث فرهنگی و ارائه‌ی دیرهنگام پرونده، قره‌کلیسا از سوی کارشناسان یونسکو نمره‌ی قبولی نگرفت و ایران یک سهمیه‌ی خود را برای ثبت جهانی از دست داد.

در تیرماه 1387‌، پرونده‌ای با عنوان مجموعه‌ی کلیساهای آذربایجان به یونسکو فرستاده شد و نهمین اثر جهانی ایران با نام مجموعه «کلیساهای ارامنه» شامل سه کلیسای اصلی و چند بنای اطراف آن، همراه دهکده‌ها و قبرستان ثبت جهانی شد. پس از آن و در سال 1388 «سازه‌های آبی تاریخی شوشتر» که شامل 14 اثر بود، دهمین اثر جهانی ایران نام گرفت.

سال 1389 نیز ایران برای نخستین‌بار توانست از دیگر ظرفیت‌های یونسکو استفاده کند و موفق به ثبت جهانی دو اثر تاریخی «بازار تبریز» و مجموعه‌ی «بقعه‌ی شیخ صفی‌الدین اردبیلی» به‌صورت همزمان شد. دو سال گذشته نیز که اجلاس کمیته‌ی میراث جهانی در پاریس برگزار شد، ایران یک پرونده تاریخی و یک پرونده‌ی طبیعی را برای ثبت معرفی کرده بود و موفق شد سیزدهمین اثر جهانی خود را با نام «باغ‌های ایرانی» در بخش تاریخی ثبت کند.

سی و ششمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو در سال گذشته نیز که در سن پترزبورگ برگزار شد، ایران موفق شد در دهم تیرماه، دو اثر «مسجد جامع اصفهان» و «برج گنبد قابوس» را در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت برساند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha