دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: یکی از اصلیترین برنامههای من اجرای عدالت منطقهای است و قطعا تبعیض بین استانهای کشور را بر طرف میکنم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه کرمانشاه، محسن رضایی شب گذشته در نشستی خبری که در محل دفتر مرکزی ستاد انتخاباتی وی در شهر کرمانشاه برگزار شد، ابراز عقیده کرد: در حال حاضر شاهد تبعیض و نابرابری بین استانهای کشور هستیم به گونهای که استانهایی مثل کرمانشاه که یک استان مرزی است و در دوران جنگ تحمیلی خسارات فراوانی دیده، هنوز نتوانسته به آن جایگاهی که لازم است، برسد و همواره مورد تبعیض و بیمهری دولتمردان قرار گرفته است.
این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری افزود: تمام تلاشمان این خواهد بود که استانهایی همچون کرمانشاه، ایلام، خوزستان و کردستان که درگیر هشت سال جنگ بودند از عقب افتادگی ها درآوریم.
رضایی همچنین درباره جایگاه بانوان در دولت خود گفت: بانوان ایران اسلامی دارای ظرفیت های بسیار بزرگی در تمامی بخش ها و ابعاد هستند که یقینا در دولت من بانوان حضور پررنگی خواهند داشت و حتما وزیر زن هم در کابینهام خواهم داشت.
وی با بیان اینکه "مهمترین دغدغه من زندگی مردم است که این سطح زندگی را هم در ابعاد اقتصادی و هم در ابعاد فرهنگی و معنوی ارتقا دهم"، افزود: امروزه شاهدیم که در تمام کشور، خیابان به خیابان قیمتها با هم متفاوتند و این یعنی اینکه نهاد بازار را به خوبی شکل نداده ایم، بنابراین در دولت خود از طریق توافق با اصناف، یکسان سازی قیمت ها را به وجود می آوریم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین درباره جایگاه فرهنگ در دولت آینده خود گفت: فرهنگ را ابتدا در دولت خود و در میان دولتمردان جای میدهم و معتقدم که اگر دلتمردان اخلاق و رفتار فرهنگی را رعایت کنند و اخلاق و فرهنگ جامعه نیز رشد خواهد یافت. برنامهام این خواهد بود که فرهنگ را به دست فرهنگیان، هنر را به دست هنرمندان، ورزش را به دست ورزشکاران و هر رشته و تخصصی را به دست متخصص خود بدهم.
رضایی با بیان اینکه "استانهایی همچون کرمانشاه که دارای پتانسیل ویژهای در بخش کشاورزی و دامپروری است، در زمینه صنایع تبدیلی کشاورزی رشدی نیافته است"، تاکید کرد: توسعه چنین صنایع منطقهای را در دستور کار خود دارم. کرمانشاه همچنین ظرفیت بسیار خوبی برای گسترش تجارت و صادرات دارد که برای تحقق این مهم نیاز است بازارچه های مرزی را توسعه داده و تقویت کنیم. گسترش تجارت بخش زیادی از تولید مشاغل را به همراه خواهد داشت.
وی در ادامه درباره تهدید یا فرصت بودن تحریمها گفت: تحریم ها هم تهدید هستند و هم فرصت. همه چیز بستگی به عملکرد ما دارد، اگر برنامه داشته باشیم می توانیم تحریم ها را به فرصت تبدیل کنیم و اگر برنامه خاصی برای آن نداشته باشیم این تحریم ها، برای ملت و کشور تهدید است.
این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری در مورد مذاکرات ایران و 1+5 نیز اظهار کرد: اگر آمریکاییها از مذاکرات 1+5 آینده خود که در دولت یازدهم انجام خواهد گرفت صداقت نشان دادند، فضای جدیدی فراهم می شود که بتوانیم در مورد آنها تجدید نظر کنیم. در حال حاضر توپ در زمین آنهاست و ما می خواهیم ببینیم که چگونه می خواهند رفتار کنند.
رضایی ادامه داد: به هر صورت مساله هستهای را باید حل کنیم و روند مذاکرات فعلی به نفع ما نیست و وارد وقتکشی میشود؛ بنابراین ادامه این مذاکرات با این وضع تحریم ها هرگز به سود ملت ما نیست و ما یک برنامه برد برد را تنظیم کرده ایم که آن را در پیش خواهیم گرفت.
به گزارش ایسنا منطقه همدان، دبیر تشخیص مصلحت نظام همچنین در جمع دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا، دانشگاه را مرکز نشاط سیاسی دانست و گفت: باید دانست که کانون نشاط سیاسی از احزاب نیست بلکه این دانشگاه ها هستند که باید نشاط سیاسی خود را حفظ کنند.
رضایی در بخشی از صحبتهای خود با بیان اینکه "غبار شلمچه را با دهها پست ریاست جمهوری تعویض نمیکنم"، اظهار کرد: در دولت من عذرخواهی شروع خواهد شد و استعفا باب میشود. بدانید به دلیل احساس خطری که نسبت به مسایل جامعه داشتم به میدان آمدم.
وی درباره برنامههای دولت احتمالی خود درباره مساله حجاب و آزادیهای دانشجویان در دانشگاه نیز تصریح کرد: در حوادث 88 و فتنه نباید فضای امنیتی دانشگاه آنقدر ادامه پیدا میکرد. در هر کشوری درباره اینگونه برنامهها حداکثر تا یک سال فضای حاکم بر جامعه بسته میشود اما در ایران بدین شکل نبود. من به شدت مخالف ادامه پیدا کردن این پیامدها در جامعه بودم.
رضایی اضافه کرد: اگر حیا در جامعه ما تقویت شود، مشکل حجاب حل خواهد شد. ما حیا و غیرت را رها کرده ایم و به سراغ مساله حجاب رفته ایم. اگر دولتمردان خود به آنچه می گویند معتقد باشند و صادقانه با مردم برخورد کنند، ما با حجاب ترین کشور را خواهیم داشت. برای حل مشکلات باید از رفتار دولتمردان شروع کرد. مگر دوره اوایل انقلاب نبود که همه ریش می گذاشتند و چادری بودند؛ دلیل آن فضای حاکم بر جامعه بود؟ ما فضا را رها کرده ایم اما می خواهیم مشکل را حل کنیم.
این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری افزود: مدل پیشنهادی میزهای گفتوگو را مد نظر دارم که میتوان آن را در تمام کشور گسترش داد تا کسانی که در پشت این میزها با هم تعامل می کنند، در خارج از آن فضا مصونیت داشته باشند، چراکه اگر سوالات درست و به موقع مطرح شود باعث سبکی می شود و این سبکبالی به پرواز ملت ما کمک می کند.
رضایی در بخش دیگری از صحبتهای خود اظهار کرد: مشکلات فعلی تنها مربوط به دولت فعلی نیست و همه دولتها در ایجاد مشکلات فعلی موثر بودهاند. پیشرفتهای کشور نیز تنها به این دولت برنمیگردد و همه دولتها در آن تاثیر داشتهاند. بحث بر سر میزان مشکلاتی است که دولتها ایجاد کردهاند یا در پیشرفت کشور موثر بودهاند.
وی با تاکید بر اینکه "جز اتحاد ملی راهی برای عبور از وضعیت فعلی و آینده نداریم"، تصریح کرد: اگر به گذشته می پردازیم، که باید هم بپردازیم، برای این است که اشتباهات را تکرار نکنیم و اگر محاسنی وجود دارد بدون حبّ و بغض مطرح کنیم تا به عنوان یک تجربه تاریخی از آن استفاده کنیم. بخشی از مشکلات جامعه بیکاری، گرانی و بی ثباتی در بازارهای اصلی اقتصاد مانند بازار پول، ارز، صادرات و واردات است. مشکلات اقتصادی به حد شدیدی رسیده برخی کلمه "خطر" را برای آن به کار می گیرند که من مخالف آن نیستم، مشکلات فرهنگی نیز داریم که به نشاط، شادابی، آرامش و خلاق آسیب زده است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه "تحریمهای اقتصادی و مدیریت کشور در این مشکلات مقصر است"، افزود: مساله دوم مشکلات مربوط به آینده است. کشور ما دیر به فکر آینده افتاد. روزمرگی وقت دولتمردان و فعالان سیاسی را گرفت. 10 سال آینده نسل اول و دوم انقلاب بالای سال 70 هستند، 10 سال وقت داریم نسل سوم و چهارم را برای آینده کشور آماده کنیم. وقت بسیار کمی است از 10 سال پیش این فکر باید شروع میشد در چشمانداز ایران 1404 ملاحظاتی دیده شده اما در عمل برنامهای برای مواجهه با مسائل آینده در کشور تدوین نشده است.
رضایی ادامه داد: نیاز به نوسازی اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سایسی داریم تا مشکلات فعلی و آینده را حل کنیم. جابهجایی آدمها کارساز نیست، ممکن است بدتر هم شود. اگر برنامه اساسی و جدی نداشته باشیم و تنها افراد جابهجا شوند کشور ما با خطری جدی مواجه خواهد شد که همه زیان میبینند.
وی درباره حوزه فرهنگ نیز گفت: فرهنگ ما استعمار زده است و آثار 200 سال استعمار غرب در آن دیده میشود. هنوز هنر ایرانی، اسلامی و معماری در آن شکل نگرفته معماری شهرهای بزرگ ایران نظام خانواده را متلاشی می کند و تولید خشونت می کند. قیافه های مدرن با روح غیر ایرانی و اسلامی شهرهای ما را می سازد، شهرهای ما به جای اینکه تربیت اخلاق و آرامش را گسترش دهند، خشونت را رواج می دهد.
رضایی در پاسخ به معترض بودن به نتیجه انتخابات 88 و همراه بودن با آقایان موسوی و کروبی و پا کشیدن از همراهی آنان گفت: حرف رهبر مبنی بر قانونی عمل کردن در اعتراضات حرف خوبی بود و نظام نیز آمادگی داشت، اگر آن دو نفر اعتراضات خود را به صورت قانونی پیگیری می کردند، نتایج دیرتر اعلام می شد؛ هرچند که من به رهبری تبریک گفته و هم در نامه به ایشان قول همکاری با رییس جمهور منتخب را نیز دادم هرچند صراحتا به ابهامات موجود اشاره کردم.
وی ادامه داد: همان موقع اعلام کردم که اگر شکایتی هست، خودم به شخصه از طریق قانون آن را دنبال خواهم کرد و تا زمانی هم که بررسی ها ادامه داشت شخصا برای حمایت از حق طرفدارانم برای دفاع حضور پیدا می کردم و چون خود مسیر اعتراض قانونی را دنبال کرده بودم باید از قانون تمکین میکردم. هرچند برخی نیز گفتند اگر اصولگرا هستی چرا به نتیجه اعتراض کردی، اما همگان باید بدانند جمهوری اسلامی برای آن ایجاد شد که فریادها و اعتراضات در چارچوب قانون بیان شود.
رضایی درباره تحولات بعد از رییسجمهور شدن احتمالی خود تصریح کرد: با اینکه می توان تحولات بزرگی در جامعه انجام داد اما نباید شعاری و احساسی با مسائل برخورد کرد، چون این دوره، دوره سختی است اما من برای آن دوران دو نسخه پیچیده ام؛ یکی داروی مُسکِّن و دیگری عمل جراحی که مسکن را باید در ماه اول استفاده کنیم و آن گرانی افسار گریخته ای است که باید مهار شود و عمل جراحی همان کار دراز مدت و تولید ملی است که به مرور جواب خواهد داد.
انتهای پیام
نظرات