• سه‌شنبه / ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۲ / ۱۱:۰۸
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 92021006694

موفقیت دانشمندان ایرانی در تولید بافت انسانی قلب مصنوعی

موفقیت دانشمندان ایرانی در تولید بافت انسانی قلب مصنوعی

دانشمندان ایرانی در بیمارستان زنان بریگهام و همکارانشان توانستند برای اولین بار با استفاده از مواد انسانی، بافت قلب مصنوعی تولید کنند که عملکردهای بافت طبیعی قلب را کاملا تقلید می‌کند.

دانشمندان ایرانی در بیمارستان زنان بریگهام و همکارانشان توانستند برای اولین بار با استفاده از مواد انسانی، بافت قلب مصنوعی تولید کنند که عملکردهای بافت طبیعی قلب را کاملا تقلید می‌کند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، پژوهش دکتر نسیم عنابی و دکتر علی خادم‌حسینی و همکارانشان می‌تواند شیوه درمان اثرات مخرب ناشی از بیماری های قلبی که یکی از دلایل اصلی مرگ افراد مبتلاست را ارتقا بخشد.

دکتر عنابی، مولف اول این پژوهش گفت: دانشمندان و پزشکان به یک میزان به رویکردهای جدید برای تولید بافتهای مصنوعی قلب، مشابه بافت طبیعی از نظر خواص فیزیکی و عملکرد علاقه‌مند هستند. مواد زیستی مورد استفاده کنونی برای ترمیم قلب پس از یک حمله قلبی یا دیگر رویدادهای قلبی عروقی با کمبود عملکرد و قدرت مناسب مواجه می شوند. ما یک جایگزین را معرفی کرده‌ایم که از ویژگی‌ها و عملکردهای مکانیکی مشابه بافت طبیعی قلب برخوردار است.

محصول این محققان، ژل MeTro نام دارد که یک ماده پیشرفته لاستیک‌مانند از پروتئین تراپوالاستین است که بافتهای انسان را کشسان می‌کند. این ژل سپس با شیوه‌های میکرو ساخت، برای تولید ژل‌های حاوی ریزالگوهای به خوبی تعریف شده برای کشسانی بالا، ترکیب شد.

محققان از این ژل‌های کشسان با الگوی ریز برای ساخت یک بافت قلب مصنوعی استفاده کرده‌اند که از سلولهای ماهیچه تپنده قلب برخوردار است.

به گفته محققان، این ژل، مدلی از چگونگی رفتار سلول‌های قلبی را برای آینده ارائه می‌دهد. همچنین این کار می‌تواند پایه‌ای برای ایجاد نسخه‌های سه‌بعدی استادانه‌تر از بافت قلبی باشد که از شبکه‌های عروق خون برخوردارند.

دکتر خادم‌حسینی، از دیگر مولفان ارشد این پژوهش اظهار کرد: این امر با مونتاژ لایه‌های دوتایی از ژلهای ریزالگوی MeTro که در لایه‌های مختلف از سلولهای ماهیچه قلب برخوردار شده، قابل دستیابی است. ما با ادامه حرکت در مسیر شناسایی راههای بهتر برای درمان قلبهای آسیب‌دیده، امیدواریم که مواد زیستی که در حال تولید آنها هستیم بتواند با موفقیت به محدودیت‌های بافت‌های مصنوعی کنونی رسیدگی کند.

این پژوهش در مجله Advanced Functional Materials منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۰۲-۱۱ ۰۰:۰۸

چه خفن!

avatar
۱۳۹۲-۰۲-۱۲ ۱۲:۲۴

موفقیت شمارو تبریک میگم ... ایرانو سرافراز کردید ..