• سه‌شنبه / ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۲ / ۰۹:۰۱
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 92021006456
  • خبرنگار : 71157

ادای دین به ابوالفضل بیهقی

روایت محمود دولت‌آبادی از «حسنک» در راه است

روایت محمود دولت‌آبادی از «حسنک» در راه است

روایت مکتوب محمود دولت‌آبادی از داستان «حسنک‌ وزیر» تاریخ بیهقی همراه با نسخه‌ی صوتی صدای این نویسنده‌ی پیشکسوت به ناشر سپرده شد.

روایت مکتوب محمود دولت‌آبادی از داستان «حسنک‌ وزیر» تاریخ بیهقی همراه با نسخه‌ی صوتی صدای این نویسنده‌ی پیشکسوت به ناشر سپرده شد.

به گزارش خبرنگار ادبیات و نشر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بازخوانی دولت‌آبادی از وزیری امیرحسنک و وزارت کلاسیک در ایران با سرفصل‌هایی همچون: مقدمه، وزیری امیرحسنک و ذکر بر دار کردن حسنک وزیر همراه است.

نسخه‌ی صوتی این اثر نیز به این موارد می‌پردازد: وزیری امیرحسنک، گفتار سالار حاجب علی قریب درباره‌ی آن‌چه‌ با آمدن مسعود به عنوان زمینه‌ی وقایع پیش رو رخ خواهد داد، داستان حسنک، ذکر بر دار کردن و پایان داستان بر دار کردن جعفر برمکی.

«وزیری امیرحسنک به روایت دولت‌آبادی» به ناشر سپرده شده و تا قبل از سال‌روز تولد بیهقی در آبان‌ماه، از سوی انتشارات فیروزی سبزوار منتشر خواهد شد.

دولت‌آبادی بر این کتاب مقدمه‌ی کوتاهی نوشته درباره‌ی انتخاب بیهقی با ویرایش علی‌اکبر فیاض و نسخه‌ی ویرایش محمدجعفر یاحقی و مهدی سیدی.

این نویسنده انجام این کار را ادای دین به ابوالفضل بیهقی عنوان می‌کند و درباره‌ی شکل‌گیری این کار به خبرنگار ایسنا می‌گوید: آمدند پیش من که می‌خواهیم همان‌طور که نیشابوری‌ها مجسمه‌ی عطار و خیام دارند، مجسمه‌ی شما را هم بسازیم، گفتم نمی‌خواهم سنگ شوم. گفتند برای‌تان در سبزوار و در جای خانه‌ی قبلی، خانه بسازیم، گفتم اگر قرار بود خانه‌ای آباد باشد، خراب نمی‌شد. پرسیدم چرا روی بیهقی کار نمی‌کنید؛ او که استاد نثر پارسی است. در نتیجه با توجه به وضعیت امروز که همه چیز صوتی و تصویری است، پذیرفتم بخش‌هایی از بیهقی را بخوانم، و از آن‌جا که حسنک در دانشگاه‌ها معرفی شده و مردم بیهقی را با او می‌شناسند،‌ این داستان را انتخاب کردم.

با فرض دشوارخوان بودن بیهقی، به نظر می‌رسد دولت‌آبادی می‌خواهد با این کار شگرد خواندن بیهقی را به کسانی که خواندن این کتاب به نظرشان دشوار می‌آید، و جوانان، معرفی کند تا به این ترتیب، نشان داده شود که بیهقی زیاد هم دشوار نیست.

به گزارش ایسنا،‌ محمود دولت‌آبادی دهم مردادماه سال 1319 در دولت‌آباد سبزوار به دنیا آمده است. نخستین اثر داستانی‌اش را با نام «ته‌ شب» در سال 1341 منتشر کرد و از سال 1340 که دوره‌ی تئاتر آناهیتا را گذراند، تا سال 1353 بازیگر تئاتر بود.

کتاب‌های «لایه‌های بیابانی»، «اوسنه‌ی باباسبحان»، «ققنوس»، «ادبار»، «پای گلدسته‌ی امامزاده»، «هجرت سلیمان»، «سفر»،‌ «گاواره‌بان»، «عقیل عقیل»، «آهوی بخت من گزل»، «کارنامه‌ی سپنج»، «باشبیرو»، «تنگنا»، «دیدار بلوچ»، «جای خالی سلوچ»، «روزگار سپری‌شده‌ی مردم سالخورده»، «کلیدر»، «سلوک»، «روز و شب یوسف» ، «آن مادیان سرخ‌یال»، «نون نوشتن» و «میم و آن دیگران» از جمله آثار منتشرشده‌ی این نویسنده‌ هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۰۲-۱۰ ۰۹:۴۹

من عاشق نوشته‌هاي بيهقي به ويژه حسنك وزير هستم. اگر آقاي دولت‌آبادي قصد اين كار را دارند برايشان آرزوي توفيق مي‌كنيم. بيهقي واقعا برازنده چنين اداي ديني است. حيف كه اين آدمها را به بچه‌هايمان نمي‌شناسانيم...

avatar
۱۳۹۲-۰۲-۱۰ ۱۰:۵۴

واقعا بیهقی باید به مردم ما شناسانده بشه و این کار دولت آبادی میتونه کمک بزرگی باشه برای آشنایی مردم با یکی از اساطیر نثر فارسی.