• سه‌شنبه / ۳ اردیبهشت ۱۳۹۲ / ۱۳:۱۸
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 92020302166
  • خبرنگار : 90050

به بهانه‌ی تولد سردبیر ماهنامه‌ی «آزما» مطرح شد:

هوشنگ اعلم و روزنامه‌نگاری از یک جنس‌اند

هوشنگ اعلم و روزنامه‌نگاری از یک جنس‌اند

با حضور جمعی از پیشکسوتان، روزنامه‌نگاری و شماری از خبرنگاران نسل جوان، از هوشنگ اعلم یکی از پیشکسوتان عرصه‌ی روزنامه‌نگاری به بهانه‌ی سالروز تولدش و بیش از 40 سال کار مطبوعاتی قدردانی شد.

با حضور جمعی از پیشکسوتان، روزنامه‌نگاری و شماری از خبرنگاران نسل جوان، از هوشنگ اعلم یکی از پیشکسوتان عرصه‌ی روزنامه‌نگاری به بهانه‌ی سالروز تولدش و بیش از 40 سال کار مطبوعاتی قدردانی شد.

به گزارش خبرنگار رسانه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، هوشنگ اعلم از سال 1348 فعالیت خود را در عرصه‌ی مطبوعات آغاز کرد و در سال 1351 به‌عنوان دبیر سرویس هنر و ادبیات در مجله‌ی «صبح‌ امروز» به‌شکل جدی‌تری به فعالیت مطبوعاتی خود و همکاری با روزنامه‌ها و نشریات مختلف ادامه داد و از سال 1378 تا کنون ضمن فعالیت در روزنامه‌هایی مانند ایران خبر، ایران، توسعه و آرمان، سردبیری ماهنامه‌ی ادبی «آزما» را نیز برعهده داشته است.

در مراسم قدردانی از این روزنامه‌نگار قدیمی که در دفتر مجله‌ی آزما برگزار شد جمعی از روزنامه‌نگاران پیشکسوت از جمله محمد بلوری، حسین نظریان، محمدرضا حسن‌بیگی و چند شاعر و نویسنده از جمله سیدعلی صالحی، علیرضا طبایی، یونس تراکمه، گیتا گرکانی، حبیبه نیک‌سیرتی، محمدرضا اصلانی، سودابه فضایلی و روزنامه‌نگارانی از نسل جوان‌تر مانند ندا عابد، مریم خورسند جلالی، زهرا حیدری و مریم صدرالادبایی حضور داشتند. این جلسه که بدون اطلاع هوشنگ اعلم برگزار شده بود، با سخنرانی حسین نظریان، روزنامه‌نگارو سردبیر نشریه‌ی «خودرو» آغاز شد. نظریان ضمن تحسین پایداری هوشنگ اعلم در فعالیت مطبوعاتی، برای ادامه‌ی راه و کار او آرزوی موفقیت کرد.

در ادامه، حبیبه‌ نیک‌سیرتی، روزنامه‌نگار در سخنانی گفت: ما گروهی هستیم که خدا را شکر هنوز دل‌مان برای هم تنگ می‌شود، چون متأسفانه کسی به فکر مطبوعات نیست و اگر خودمان هم در چنین روزهایی به یاد هم نباشیم، دیگر چه انتظاری می‌توان داشت. پس در شرایطی که هر روز شاهدیم یک نفر از این قافله نیست، قدر این لحظات و این دوستی‌ها را بدانیم.

سپس علیرضا طبایی، شاعر با قدردانی از هوشنگ اعلم به‌خاطر پایداری‌اش، به سابقه‌ی آشنایی‌اش با او از دهه‌ی 50 اشاره کرد و از نشریه‌ی آزما به‌عنوان یک نشریه‌ی آبرومند ادبی که ثمره‌ی زحمات هوشنگ اعلم و همکاران او است، قدردانی کرد.

محمدرضا حسن‌بیگی، روزنامه‌نگار، شاعر و تهران‌شناس که سخنران بعدی این مراسم بود که اول اردیبهشت‌ماه برگزار شد، گفت: آقای بلوری که در این جمع حضور دارد بزرگ‌تر از همه‌ی ما است و می‌داند که نوشتن، چه کار سختی است. یادم هست که در روزهای خیلی دور، ما در یک مجله کار می‌کردیم و بیش از 80 نفر بودیم، آن نشریه تعطیل شد و از آن جمع فقط چند نفر ماندند که تا امروز روزنامه‌نگار مانده‌اند و یکی از آن‌ها هم هوشنگ اعلم است. اعلم و روزنامه‌نگاری از یک جنس هستند و این بزرگ‌ترین شانس یک انسان است که با شغلش از یک جنس باشد.

سپس گیتا گرکانی، نویسنده و مترجم به بیان خاطراتی از 10 سال آشنایی و همکاری‌اش با هوشنگ اعلم و مجله‌ی آزما پرداخت. بعد از او، مریم خورسند، روزنامه‌نگار به تجربه‌ی روزهای آغاز کارآموزی‌اش زیر نظر محمد بلوری و هوشنگ اعلم در 18 سال پیش اشاه کرد و در ادامه، زهرا حیدری، روزنامه‌نگار با بیان سابقه‌ی کارآموزی‌اش زیر نظر محمد بلوری و هوشنگ اعلم، گفت: از این‌که زندگی این فرصت را در اختیار من قرار داد بسیار خوشحالم. او سپس متن لوح تقدیری را که برای قدردانی از اعلم آماده شده بود، خواند و از محمد بلوری خواست تا لوح را به همکار قدیمی‌اش اهدا کند.

بلوری پس از اهدای لوح به بیان خاطره‌ی کوتاهی از سال‌ها همکاری‌شان پرداخت. آخرین نفر از این جمع، ندا عابد، مدیرمسوول ماهنامه‌ی آزما بود که در کلامی کوتاه با اشاره به 20 سال پیش که کارآموزی‌اش را نزد اعلم شروع کرد، گفت: فرصت آموختن در محضر بزرگانی مانند محمد بلوری و هوشنگ اعلم نصیب هر کسی نمی‌شود و من از این نظر به خود می‌بالم.

سپس هوشنگ اعلم گفت: هنوز از لطف حضور همکارانم هیجان‌زده هستم. من 42 سال پیش برای آموختن به عرصه‌ی مطبوعات آمدم و هنوز هم در حال آموختن هستم. تاوان کار کردن در این حرفه بسیار زیاد است. یک روزنامه‌نگار از جسم و جان و روح خود در کارش می‌گذارد و این امکان ندارد مگر با عشق.

او ادامه داد: هیچ‌وقت نخواستم چهره یا قهرمان باشم، چراکه قهرمان شدن در این عرصه با نوشتن یک یادداشت کوتاه و به تعطیلی کشیدن یک نشریه بسیار آسان است. کار من روزنامه‌نگار، نوشتن و روزنامه‌نگاری است و همه‌ی تلاش ما این بوده که آزما یک نشریه‌ی فرهنگی مستقل باقی بماند.

وی ویژگی مهم جامعه‌ی مطبوعات را پیوند روزنامه‌نگاران با یکدیگر دانست و افزود: شما هیچ صنف دیگری را سراغ ندارید که مثل روزنامه‌نگار عاشقانه به کار خود نگاه کند و این یکی از خوبی‌های مطبوعات است که بسیار هم مهم است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha