• جمعه / ۲۵ اسفند ۱۳۹۱ / ۰۹:۴۰
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 91122516093
  • خبرنگار : 71021

با آغاز نقشه‌برداری در کتله‌خور دنبال می‌شود:

پاسخ به علامت سوال‌های مربوط به طولانی‌ترین غار ایران

پاسخ به علامت سوال‌های مربوط به طولانی‌ترین غار ایران

علامت‌ سوال‌های مربوط به طولانی‌ترین غار ایران (کتله‌خور) با آغاز عملیات نقشه‌برداری جدید در آن رفع می‌شود.

علامت‌ سوال‌های مربوط به طولانی‌ترین غار ایران (کتله‌خور) با آغاز عملیات نقشه‌برداری جدید در آن رفع می‌شود.

جواد نظام‌دوست - رییس انجمن غارنوردان و غارشناسان ایران - با بیان این مطلب به خبرنگار سرویس گردشگری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: 12 کیلومتر از غار «کتله‌خور» زنجان چند سال پیش توسط یک گروه آلمانی نقشه‌برداری شد که پس از کشف مسیرهای جدید توسط اعضای انجمن غارنوردان و غارشناسان‌، توافقی بین مسئولان مجموعه‌ی گردشگری کتله‌خور و این انجمن صورت گرفت تا قسمت‌های مکشوفه را نقشه‌برداری و به نقشه‌ی قبلی اضافه کنند.

او ادامه داد: گروه غارنورد و غارشناس ایرانی موفق شد 5 / 4 کیلومتر به نقشه‌برداری قبلی اضافه کنند و طی مکاتبه با نقشه‌برداران آلمانی توافق شد که اطلاعات نقشه‌برداری قبلی در اختیار انجمن قرار داده شود تا این نقشه بعد از کامل شدن به‌عنوان کار مشترک غارنوردان و غارشناسان ایرانی و آلمانی در اختیار کارشناسان زمین‌شناسی و مسئولان گردشگری غار‌ قرار گیرد و به این ترتیب به سوال‌های موجود در نقشه‌ی قبلی پاسخ داده می‌شود.

نظام‌دوست با اشاره به اعزام گروه 22 نفره از غارشناسان و غارنوردان به کتله‌خور که نقشه‌برداری را از 24 اسفندماه آغاز کرده‌اند، اظهار کرد: این گروه، نقشه‌برداری را با روش‌های جدید و به‌صورت سه‌بعدی انجام می‌دهد و قرار است برای اولین‌بار از قسمت‌های دست‌نخورده و بکر این غار عکس سه‌بعدی تهیه کند و امکان بازدید از این فضاها را با نمایش عکس‌ها‌ در محوطه‌ی خارجی غار فراهم کند.

این غارشناس بیان کرد: با توجه به کشف تعدادی جانور در داخل غار توسط اعضای انجمن که اکنون در مرحله‌ی بررسی توسط دانشگاه زنجان است و همچنین تشکیلات آهکی و وجود اسکله‌های چند جانور خاص‌، کتله‌خور می‌تواند جاذبه‌ی جدیدی برای گردشگری کشور باشد.

او با بیان این‌که 5 / 16 کیلومتر از غار کتله‌خور نقشه‌برداری شده است و در حال حاضر طولانی‌ترین غار افقی ایران به‌شمار می‌آید‌، افزود: امکان دارد بعد از اجرای این برنامه‌ی نقشه‌برداری، طول بیشتری از این غار شناسایی شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha