• چهارشنبه / ۲۳ اسفند ۱۳۹۱ / ۱۳:۵۹
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 91122315534
  • خبرنگار : 71191

تعطیلات بدون دود را در کاخ گلستان تجربه کنید

تعطیلات بدون دود را در کاخ گلستان تجربه کنید

تعطیلات 15 روزه‌ی نوروز 92 فرصتی مناسب برای دیدن تنها کاخ قاجاری قرارگرفته در قلب تهران دودگرفته است و شاید فقط در این مدت کم امکان کشیدن نفسی تازه برای آن‌ها که می‌خواهند از خلوتی تهران استفاده کنند، به‌وجود آید.

تعطیلات 15 روزه‌ی نوروز 92 فرصتی مناسب برای دیدن تنها کاخ قاجاری قرارگرفته در قلب تهران دودگرفته است و شاید فقط در این مدت کم امکان کشیدن نفسی تازه برای آن‌ها که می‌خواهند از خلوتی تهران استفاده کنند، به‌وجود آید.

به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، برای وارد شدن به فضای این کاخ - موزه‌ی قاجاری که تاریخچه‌ی آن به زمان شاه‌عباس صفوی می‌رسد، اگر ایرانی هستید باید دوهزار تومان بپردازید و اگر ایرانی نباشید باید 15هزار تومان برای ورود به این مجموعه پرداخت کنید. بعد از ورود به این مجموعه‌، برای دیدن هر کدام از 9 کاخ آن، باز هم باید یک‌هزار تومان بدهید و گردشگران خارجی هم باید پنج‌هزار تومان پرداخت کنند.

«کاخ اصلی» با چهار تالار «سلام، ظروف، عاج و آینه»، «موزه‌ی مخصوص»، «موزه‌ی مردم‌شناسی»، «شمس‌العماره»، «بادگیر» و «نگارخانه»، شش کاخ - موزه‌ی این مجموعه‌ی فرهنگی - تاریخی هستند که از 29 اسفندماه امسال تا 12 فروردین‌ماه 92 هر روز از ساعت 9 صبح تا 18 می‌توان از آن‌ها دیدن کرد؛ اما سه کاخ - موزه‌ی «حوض‌خانه»، «الماس» و «نگارخانه» به‌دلیل کم بودن مراقب و راهنما به‌صورت دوره‌یی در نوروز برای دیدن باز هستند؛ اما از قبل نمی‌توان برای بازدید از این سه موزه برنامه‌ریزی کرد، چون هر روز و براساس کادر مراقب و راهنما تصمیم گرفته می‌شود کدام‌یک از این سه موزه برای بازدیدکنندگان آماده است.

البته از دو شب پیش تا 29 اسفندماه، مراسمی برای استقبال از نوروز 1392 در این مجموعه‌ی فرهنگی - تاریخی در حال برگزاری است و کاخ گلستان اجرای جشنواره‌ی «صدای بهار» را که هر شب با برگزاری آیینی خاص از یک استان همراه است، در فهرست برنامه‌های کاری خود دارد.

در بخشی از سفرنامه‌ی «پیترو دلاواله» در سال 1028 هجری قمری، به وجود شهر تهران با چنارستان‌هایی که قصر سلطنتی را احاطه کرده‌اند،‌ اشاره شده است. به همین دلیل می‌گویند که تاریخچه‌ی کاخ گلستان به زمان شاه‌عباس صفوی در سال 988 هجری قمری می‌رسد؛ اما در سلسله‌های بعد از صفویه هرچند کم و بیش این مجموعه مورد توجه بود، ولی در دوره‌ی کریمخان‌زند بین سال‌های 1173 تا 1180 هجری قمری این مجموعه با ساخت یک دیوان‌خانه دچار تغییرات اساسی شد و حتا اهمیت واقعی ارگ را می‌توان به دوران آقامحمدخان قاجار نسبت داد. او بعد از غلبه بر لطفعلی‌خان زند در شعبان 1209 هجری قمری به تهران برگشت و در نوروز 1210 هجری قمری در این بنای تاریخی به نام پادشاه ایران تاج‌گذاری کرد.

اگر چه در دوران سه پادشاه آخر سلسله‌ی قاجار (مظفرالدین‌شاه، محمدعلی‌شاه و احمدشاه) تا انقراض این سلسله، نهم آبان‌ماه 1304 هجری شمسی، ارگ سلطنتی از نظر معماری، تغییرات خاصی را به خود ندید، ولی تاریخ آن با وقایع سیاسی فوق‌العاده موثری مانند انقلاب مشروطه و تبعات ناشی از آن عجین شد که بخشی جدایی‌ناپذیر از حافظه‌ی تاریخی ملت ایران را تشکیل می‌دهد.

این مجموعه‌ی ارگ سلطنتی در سال‌های بعد از انقراض سلسله‌ی قاجار و روی کار آمدن سلسله‌ی پهلوی شاهد تاج‌گذاری پهلوی اول در چهار اردیبهشت 1305 هجری شمسی و پهلوی دوم در چهارم آبان 1346 هجری شمسی و همچنین بعضی تغییرات و تصرفات در بافتش بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۰۱-۱۳ ۱۱:۲۷

برای ورود به کاخ اصلی همیشه باید برروی کفش کاور بپوشید... اما در تعطیلات نوروز که حجم بسیاری گردشگر از مجموعه بازدید می کنند خبری از کاور نبود؟؟؟!!! البته این تصمیمات مسئولین عجیب نیست ، بالاخره در سازمان میراث، خاصه معاونت گردشگری، 2*2 مساوی 17.5 است! آخر کسی به کسی نیست... ضمنا خبرگزاری محترم عنایت بفرمایند که باید از صحت خبر مطمئن باشند و آنرا درج نمایند!!! عزیزان، خارجی ها همگی 15000 تومان نیستند زیرا....