عمر موزه بودن بنای قاجاری «کوشک» در سعدآباد که روزی کلیدداران و باغبانان دربار قاجار در آن مستقر بودند، به دو سال نرسیده که شنیده شده قرار است به «خانهی طبیعتگردها» تبدیل شود.
به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دوم خردادماه سال پیش و در نخستین حضور رییس وقت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری - روحالله احمدزاده کرمانی - در مراسمی خبری در سعدآباد، در کنار افتتاح موزههای «آشپزخانهی سلطنتی» و «زیرزمین موزهی اسلحههای دربار»، موزهی نابینایان با نام «خانهی سپید» در ساختمان قاجاری «کوشک» افتتاح شد.
در آن موزه، مولاژهای برخی آثار تاریخی نفیس مانند «جام حسنلو» برای نابینایان بهنمایش درآمدند و امکانی برای آنها ایجاد شد تا بتوانند با لمس اشیا و مطالعهی توضیحات نوشتهشده به خط بریل و همچنین شنیدن توضیحها از طریق گوشیهای موجود در موزه، با آثار آشنا شوند. در روز افتتاح موزه مدیر وقت مجموعه فرهنگی - تاریخی سعدآباد اظهار کرد که امروز فاز اول نمایشگاه دائمی روشندلان در سعدآباد گشایش یافت و امیدواریم در سالهای آینده بتوانیم این مکان را به موزهای تخصصی برای روشندلان تبدیل کنیم.
این در حالی است که یک سال و نهماه بعد از افتتاح این موزه و بهدنبال انتشار خبری مبنی بر صاحب خانه شدن «طبیعتگردها»، شنیده شده که این خانه قرار است در موزهی نابینایان مستقر شود.
به گزارش ایسنا، از چندماه پیش موزهی «نابینایان» از فهرست موزههای فعال سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور خط خورد و حتا بازدیدکنندگان برای دیدن آن با در بسته روبهرو میشدند. هرچند از جمله دلایل این اتفاق را میتوان نبودن مخاطب و نیروی انسانی دانست، اما آیا این موارد، دلایل مناسبی برای بستن تنها موزهی مخصوص نابینایان میتواند باشد، موزهای که این قشر خاص فقط در آنجا میتوانند با تاریخ و تمدن کشور بهشکل متفاوتی آشنا شوند؟!
انتهای پیام
نظرات