• پنجشنبه / ۱۷ اسفند ۱۳۹۱ / ۱۵:۴۰
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 91121711493
  • خبرنگار : 71480

معاون اول قوه قضاییه: همه عرصه‌های زندگی اجتماعی، عرصه دفاع است

معاون اول قوه قضاییه: همه عرصه‌های زندگی اجتماعی، عرصه دفاع است

معاون اول قوه قضاییه با بیان این‌که همه عرصه‌های زندگی اجتماعی، عرصه هجوم است، گفت: باید همه عرصه زندگی اجتماعی، عرصه دفاع نیز باشد.

معاون اول قوه قضاییه با بیان این‌که همه عرصه‌های زندگی اجتماعی، عرصه هجوم است، گفت: باید همه عرصه زندگی اجتماعی، عرصه دفاع نیز باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجت‌الاسلام علی رییسی در همایش دفاع ملی،‌ دفاع همه‌جانبه که از صبح امروز(پنج شنبه) در دانشگاه عالی دفاع ملی برگزار شد، با اشاره به این‌که واژه دفاع همه‌جانبه را اولین بار امام خمینی بر مبنای آیات و روایات مطرح کردند، اظهار کرد: تهاجم همه‌جانبه، دفاع همه‌جانبه را می‌طلبد. همه عرصه‌های زندگی اجتماعی عرصه هجوم است، لذا باید عرصه دفاع نیز باشد.

وی در ادامه با اشاره به این‌که در رویکرد کلاسیک دفاعی، دفاع در عرصه نظامی خلاصه می‌شد، تصریح کرد: اما در رویکرد مدرن دفاع صرفا در عرصه نظامی نیست. چون تهدیدات صرفا نظامی نیستند، بنابراین دفاع هم تنها در بعد نظامی نخواهد بود.

معاون اول قوه قضاییه همچنین افزود: در دفاع همه‌جانبه، امنیت دیگر سرزمینی نخواهد بود، بلکه امنیت هویتی را نیز شامل می‌شود. در سوریه سخن از امنیت و هویت ماست، زیرا در این کشور اندیشه انقلاب اسلامی که مقابله با صهیونیسم است مورد خطر قرار گرفته است، بنابراین سوریه مرزهای هویتی ما محسوب می‌شود و باید برای دفاع همه‌جانبه از آن اقدام کنیم.

رییسی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این‌که دفاع همه‌جانبه تمام حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و نظامی را شامل می‌شود، اظهار کرد: در حوزه دفاع باید از همه امکانات در جهت پیشگیری و درمان تهدید استفاده کرد.

وی در ادامه با بیان این‌که دکترین امام خمینی درباره امنیت با هستی‌شناسی و معاد آغاز می‌شود، خاطرنشان کرد: در نگاه امام، انسان به عنوان یک موجودی است که می‌تواند کمال پیدا کند و بر شیطان تسلط یابد. امام خمینی حکومت را برای شکوفایی استعداد انسان‌ها و برای تشکیل جامعه ربانی در نظر می‌گرفت. جامعه‌ای که هم خداباور باشد و هم خودباور و بتواند به استقلال خود بیندیشد.

به گفته رییسی، برخلاف دیدگاه امام که ایشان دیانت را با سیاست توامان می‌کرد، غرب سیاست را از دیانت جدا کرده است، بنابراین شاهد دو جنگ جهانی، تولید سلاح‌های کشتار جمعی و روحیه استکبارگری و تجاوزطلبی شده‌ است.

معاون اول قوه قضاییه با بیان این‌که غرب 300 سال است که با خدا می‌جنگد، تصریح کرد: عرفان‌های کاذب برای پاسخ دادن غلط به نیازهای مردم به ویژه نسل جوان در زمینه معنویت‌گرایی است. رشد معنویت‌خواهی در غرب مرهون انقلاب اسلامی است.

وی با اشاره به این‌که آفت‌های نفسانی مثل جنگ‌طلبی بسیار خطرناک‌تر از آفت طبیعی مثل سیل و زلزله است، خاطرنشان کرد: اتکا به خداوند همه تهدیدها را در زندگی انسان نقش بر آب می‌کند.

رییسی شاخصه‌های دفاع همه‌جانبه را خداباوری، خودباوری، استقلال فرهنگی و علمی، دعوت دیگران برای پذیرش حق، استقلال اقتصادی، ترویج خودکفایی اقتصادی، اعتقاد به ولایت فقیه، مردم‌گرایی، تکیه بر استقلال سیاسی، بازدارندگی نظامی و پیشگیری و برخورد دانست.

معاون اول قوه قضاییه با اشاره به این‌که باید و نباید قانونی تضمین‌کننده دفاع همه‌جانبه است، تصریح کرد: در غیر این صورت دفاع همه‌جانبه تبدیل به یک توصیه می‌شود. در عرصه قانونگذاری همه باید و نبایدهایی که دشمن و مصونیت جامعه را در نظر نگیرند یک اشکال مبنایی دارد.

به گفته وی، جامعه دینی به دنبال مصونیت در برابر تهدیدات است. مصونیت جامعه در گرو این نکته است که ما بتوانیم جایگاه خود را بشناسیم و تشخیص دهیم دشمنان چه روش‌هایی برای مقابله با ما دارند.

رییسی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این‌که هیچ دستگاهی در دفاع همه‌جانبه نباید بدون مسئولیت باشد، اظهار کرد: باید مسئولیت دستگاه‌ها را مشخص کرد. راهکارهای تحقق دفاع همه‌جانبه در کشور به ساختارسازی نیاز دارد.

معاون اول قوه قضاییه همچنین افزود: با نگاه به دفاع همه‌جانبه همه اجزای نظام به یک بازتعریف نیاز دارند چه در حوزه نظری و چه در حوزه اجرایی و عملی.

وی همچنین افزود: در دانشگاه عالی دفاع ملی پژوهش‌های بسیار خوبی در بعد مفاهیم و مسائل نظری درباره مفهوم دفاع همه‌جانبه صورت گرفته است، اما پیشنهاد من این است که در بعد اجرایی برای این مفهوم ساختارهای مناسبی طراحی شود که هم بتواند مفهوم دفاع همه‌جانبه را اجرا کند و هم به ساختارهای موجود نقش بدهد.

رییسی در پایان با اشاره به این‌که دو مکتب سلطه‌پذیری و مکتب ایثار و ما می‌توانیم در دنیا وجود دارد، خاطرنشان کرد: مکتب سلطه‌پذیری به وسیله رسانه‌ها و ابزارهای فرهنگی که در اختیار دارد در عالم سایه افکنده است که در مقابل آن مکتب "ما می‌توانیم" وجود دارد. دفاع همه‌جانبه یعنی مصون‌سازی در مقابل دشمنی که به دنبال ترویج مکتب سلطه‌پذیری است و به نظر من دفاع همه‌جانبه یک بحث بسیار ظرفیت‌داری است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha