• شنبه / ۵ اسفند ۱۳۹۱ / ۱۴:۱۶
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 91120503084

معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد مطرح کرد:

ارتقای تولید علم، هدف نمایشگاه نشریات تخصصی/برپایی اختتامیه جشنواره مطبوعات در هشتم اسفند

معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد تأکید کرد: تا روز آخری که در دولت هستیم، برای تمام روزها برنامه داریم.

معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد تأکید کرد: تا روز آخری که در دولت هستیم، برای تمام روزها برنامه داریم.

به گزارش خبرنگار رسانه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمدجعفر محمدزاده در نشست خبری اولین نمایشگاه نشریات تخصصی و نوزدهمین جشنواره‌ی مطبوعات و خبرگزاری‌ها، با بیان این‌که در روزهای پایانی، چندین برنامه‌ی تأثیرگذار داریم، اظهار کرد: در شرایطی که مشکلات کاغذ و اقتصاد بر مطبوعات فشار می‌آورد، ما به برنامه‌های خود ادامه خواهیم داد و به این بهانه‌ها نمی‌توان کارها رها کرد.

او با بیان این‌که علاوه بر امور روزمره و افتتاح سرای روزنامه‌نگاران در استان‌ها و برگزاری کلاس‌ها، برنامه‌های مهم دیگری نیز داریم‌، گفت: راه‌اندازی موزه‌ی مطبوعات تا پیش از سال آینده، یکی از اهداف ما است. مکان موزه‌ی مطبوعات تحویل گرفته شده و کارهای عمرانی آن در حال انجام است.

محمدزاده با اشاره به برگزاری اولین نمایشگاه نشریات تخصصی از چهاردهم تا بیستم اسفندماه، ادامه داد: وعده کرده بودیم که در کنار نمایشگاه سالانه، نمایشگاه اختصاصی نیز داشته باشیم. این نمایشگاه برای اولین‌بار با شعار «رسانه‌ی دانش‌بنیان پشتوانه‌ی امروز، پیشرفت فردا» با حضور بیش از 200 نشریه از میان نشریات تخصصی و دانشگاهی برگزار خواهد شد.

او درباره‌ی تعریف نشریات تخصصی توضیح داد: نشریات تخصصی به نشریه‌هایی اطلاق می‌شود که توسط یک دانشگاه‌، مرکز یا انجمن علمی که مورد تأیید وزارت علوم است، منتشر شوند یا به‌وسیله یک فرد که مدرک کارشناسی ارشد به بالا دارد و در یک رشته‌ی مشخص فعالیت می‌کند انتشار یابند. هدف از برگزاری این نمایشگاه، کمک به ارتقای تولید علم،‌ تقویت نشاط‌ و خودباوری علمی‌، بومی‌گرایی در حوزه‌ی اندیشه، افزایش سهم اطلاع‌رسانی مبتنی بر دانش‌ و ارتقای جایگاه زبان فارسی بین زبان‌های علمی است.

محمدزاده با بیان این‌که برخی مراکز در این نمایشگاه غرفه‌ای ویژه دارند اظهار کرد: دانشگاه‌های تهران، آزاد اسلامی‌، امام صادق (ع)‌، علامه طباطبایی‌، تربیت مدرس‌، بهشتی‌ و امیرکبیر و همچنین پژوهشکده‌ی فرهنگ و اندیشه اسلامی و فرهنگستان زبان فارسی از جمله مراکزی هستند که به‌علت داشتن نشریات زیاد، در این نمایشگاه غرفه‌ای ویژه دارند.

او بیان کرد: موضوعات دین،‌ ادبیات‌، علوم انسانی‌، علوم پایه‌، فنی مهندسی‌، پزشکی و پیراپزشکی، دانش‌های میان رشته‌یی و فن‌آوری‌های نوظهور در این نمایشگاه بررسی خواهند شد.

محمدزاده با تأکید بر این‌که در دو سال گذشته، معاونت مطبوعاتی تلاش کرده است با همکاری نهادهای دانشگاهی جایگاه نشریات تخصصی را ارتقا بخشد‌، تصریح کرد: در دو سال گذشته، 710 مجوز برای نشریات تخصصی و دانشگاهی صادر شده که معادل 7 / 25 درصد کل مجوزهای نشریات تخصصی است که بعد از انقلاب صادر شده است.

معاون مطبوعاتی با اشاره به دادن تسهیلات ویژه به بازدیدکنندگان از نمایشگاه نشریات تخصصی گفت: برای بازدیدکنندگان، بویژه دانشجویان، طلاب و اصحاب رسانه‌ برای خرید و اشتراک، تسهیلاتی اختصاص داده شده که توزیع بن اشتراک با 90 درصد تخفیف، یکی از این تسهیلات است.

محمدزاده افزود: در بخش جنبی نمایشگاه، غرفه‌ای به نام دانش‌سرا ‌وجود دارد که هر روز در آن سه نشست با موضوعات علمی‌ روز‌ برگزار می‌شود و در آن‌ها به نقد نشریات تخصصی از دو منظر درون رشته‌یی و رسانه‌یی پرداخته می‌شود. مسائل راهبردی مانند اقتصاد مقاومتی و بومی‌سازی نشریات نیز در این مرکز بررسی خواهد شد.

او با اشاره به رونمایی از شش کتاب در نمایشگاه نشریات تخصصی گفت: کتاب‌های جامع مطبوعات ایران و کارنمای نشریات تخصصی،‌ دَه‌نما و جشن‌نامه‌ی دانش در چهار جلد در این نمایشگاه رونمایی خواهند شد.

محمدزاده اظهار کرد: غرفه‌ی شهدای علم در این نمایشگاه برپاست که پاسداشت شهدای عرصه‌ی علم و دانش است و آثار شهدای گران‌قدری مانند چمران‌، مطهری‌ و شهیدان هسته‌یی در این غرفه معرفی می‌شوند. همچنین غرفه‌ی پایان‌نامه‌ها با هدف عرضه‌ی پایان‌نامه‌های برتر در حوزه‌ی ارتباطات در این نمایشگاه برپاست.

وی با بیان این‌که فیلم مستند «دانش و رسانه» با موضوع روزنامه‌نگاری تخصصی در نمایشگاه نشریات تخصصی اکران می‌شود‌، یادآوری کرد: نمایشگاه عکس «قاب دانش» نیز در این نمایشگاه برپاست که برترین عکس‌های خبری و رسانه‌یی در حوزه‌ی علمی و فن‌آوری‌های جدید د آن به‌نمایش گذاشته می‌شود. همچنین غرفه‌ی «در یک نگاه» به عرضه‌ی یک‌جای همه‌ی نشریات تخصصی می‌پردازد که البته فقط شامل نشریات داخل نمایشگاه نیست و تمام نشریات تخصصی در یک نگاه در این غرفه معرفی خواهند شد.

او در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره‌ی نوزدهمین جشنواره‌ی مطبوعات و خبرگزاری‌ها با بیان این‌که اختتامیه‌ی این جشنواره هشتم اسفندماه برگزار می‌شود‌، تصریح کرد: هدف از جداسازی نمایشگاه مطبوعات و جشنواره‌ی مطبوعات، داشتن دو فضای مطبوعاتی در طول سال بود. البته در کنار جشنواره‌ی سالانه، جشنواره‌ی فصلی را داریم که سطح آثار جشنواره‌ی فصلی رو به پیشرفت است.

وی با بیان این‌که 14هزار و 309 اثر به دبیرخانه‌ی جشنواره رسیده‌اند، گفت: این آثار از میان خبرنگاران سراسر کشور در شش بخش به دبیرخانه‌ی جشنواره رسیده‌اند که از نظر کمی، رضایت‌بخش است. علاوه بر بخش اصلی، در بخش ویژه‌ی پیامبر اعظم (ص)، رسانه‌های خارجی و دانشجویی آثاری را داشته‌ایم که داوری‌اش هفته‌ِ پیش انجام شد.

محمدزاده با اشاره به جوایز جشنواره‌ی مطبوعات یادآوری کرد: از سال گذشته در جهت ارتقای سطح جوایز، اقداماتی را انجام دادیم، چراکه معتقد بودم روزنامه‌نگاری هم هنر است و هم علم و نباید دست کم گرفته شود. بنابراین سطح جوایز تا 10 درصد افزایش داده شد. امسال نیز سطح جوایز مانند سال گذشته است. البته در بخش بورس دانشگاهی، گشایش‌های جدیدی انجام شده است که تمام برگزیدگان که شامل بورس دانشگاهی می‌شوند، در هر دانشگاهی که قبول شوند می‌توانند برای کمک به هزینه‌های تحصیلی‌شان به معاونت مطبوعاتی مراجعه کنند.

او با تأکید بر این‌که جشنواره‌های فصلی و سالانه باید به یکدیگر نزدیک شوند، افزود: در حال حاضر سطح جشنواره‌های فصلی و سالانه متفاوت است و آثاری که به جشنواره‌ی سالانه فرستاده می‌شوند، پایین‌تر است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha