شهردار اردکان تأکید کرد: مدیریت شهری این بخش از استان یزد حامی میراث فرهنگی و بناهای تاریخی است و در رابطه با گسترش و توسعهی مساجد و حسینیههای اردکان، نخستین مرجع صادرکنندهی مجوز را اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان یزد میداند.
محمدعلی مروتی در گفتوگو با خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به جدا بودن بافت تاریخی و فرسودهی شهر اردکان، اظهار کرد: «کوشکنو» و «بازار» دو حسینیهی بزرگ در دو محلهی پرجمعیت شهر هستند. کنار حسینیهی «کوشکنو» مسجد «زیرده» قرار دارد که از چند سال پیش طرح زیرسازی جلوخان آن در دستور کار قرار گرفت تا با ایجاد یک «طاق تویزه»، مسجد و حسینیه را بتوان به یکدیگر وصل کرد؛ ولی این طرح بهدلیل داشتن مسائل میراثی هنوز تصویب نشده است.
وی با تأکید بر اینکه از نگاه شهرداری اردکان، آثار تاریخی این شهر هیچگاه مزاحم کار شهرداری و حتا مردم این شهر نیستند، ادامه داد: برای ساخت و ساز یا گسترش مساجد و حسینیههای شهر اردکان، نخستین بحثی که مطرح میشود گرفتن مجوز از اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری یزد است و بعد از آن، مسائل فنی و اسکلتبندی ساختمانها توسط شهرداری بررسی میشود و شهرداری اردکان در تخریب آثار تاریخی از جمله آثار متعلق به دورهی ایلخانی دخالت ندارد.
او افزود: شهرداری اردکان توجه و حفاظت از آثار تاریخی این شهر تاریخی را در اولویت قرار داده است و حتا اعتباری را سالانه برای این کار اختصاص میدهد، حتا معمولا پنج برابر اعتباری که ادارهی میراث فرهنگی به آثار تاریخی اختصاص میدهد شهرداری اردکان در حوزههای عمرانی و مرمتی هزینه میکند. بنابراین میتوان گفت که در عمل، توجه و حمایت خود را از بافتهای تاریخی نشان دادهایم.
انتهای پیام
نظرات