رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور گفت: هر حرکت موزون در موسیقی و آواهای عشایر ایران نشان از همبستگی، کار، تلاش و سیال بودن جامعهی عشایر دارد.
به گزارش خبرنگار سرویس گردشگری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمد شریف ملکزاده که پنجشنبهشب (19 بهمن ماه) در آیین پاسداشت شهدای عشایر و اختتامیه نخستین جشنواره صدای ملی عشایر ایران در نمایشگاه بینالمللی تهران سخن میگفت، ادامه داد: آوای موسیقی و حرکات موزون عشایر استانهای مختلف، عشق، همبستگی و اتحاد را ندا میدهد و نشان از اصالت، بزرگی و صداقت مردم دارد.
معاون رئیس جمهور افزود: با وجود این ظرفیتها، بعضی افراد میگویند ما فرهنگ شادمانی نداریم. این در حالی است که ما این فرهنگ را داریم، ولی راه استفاده از ظرفیتهایش را نمیدانیم. باید همهی ما در بخشهای مختلف در کنار یکدیگر قرار بگیریم و ظرفیتهای مختلف را به نمایش بگذاریم.
وی در ادامه از معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری منوچهر جهانیان و مدیرکل اداره میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران محمد حسین فرمهینی فراهانی درخواست کرد برای زنده ماندن صدای عشایر در پایتخت، اول اسفندماه خانهی عشایر را افتتاح کنند.
وی خطاب به فراهانی گفت: خانهای که قرار بود اول اسفند ماه به منظور دیگری در تهران افتتاح شود، به خانه عشایر ایران در پایتخت اختصاص دهید. این خانه باید اول اسفندماه به صورت رسمی افتتاح شود، تا جایی باشد که عشایر سراسر کشور بتوانند در آنجا مشکلات خود را در پایتخت مطرح و برطرف کنند.
ملکزاده با درخواست از جهانشاه صدیق رئیس سازمان امور عشایر کشور و معاون گردشگری برای افتتاح «بزرگترین شرکت هلدینگ عشایر ایران» گفت: این شرکت باید بتواند در سراسر کشور برای برگزاری چنین جشنوارههایی فعال باشد و منبع درآمدی برای جامعهی عشایر محسوب شود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور در ادامه سخنانش با اشاره به مراسم سنتی عروسی عشایر که در یکی دو شب گذشته به صورت زنده در نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار شده بود، نیز گفت: از مسئولان میخواهم که به این جشنواره فقط به عنوان یک جشنواره معمولی نگاه نکنند که چند روز برگزار شود، بعد از آن به فراموشی سپرده شود. باید صدای عشایر برای همیشه در کشور زنده بماند.
او تاکید کرد: این مردم سختیهایشان را با شادی نشان میدهند. زندگی سخت عشایر نشان از اقتصاد معیشتی دارد که اگر رونق پیدا کند، ایران اسلامی بدون شک به نفت هیچ نیازی پیدا نمیکند. اقتصاد مقاومتی یعنی تولید؛ تولیدی که توسط جامعه عشایری ایجاد میشود. جامعهی عشایر را باید به عنوان اقتصاد مقاومتی به ایران معرفی کنیم.
معاون رییس جمهور با تاکید بر اینکه جامعه اشرافیگری نمیتواند ایران را در عرصه جهانی به خوبی معرفی کند، اظهار کرد: آنچه که میتواند تمدن و فرهنگ ما را بشناساند یک جامعه سنتی، متحد و یکدست است که میتواند قلههای صعود را به ارمغان بیاورد.
وی افزود: اگر هویتی در کشور وجود دارد به تاریخ عشایر و اقوام ایرانی بازمیگردد. آنها مرزداران اصلی کشور هستند. بیش از 50 درصد از عشایر از نظر علمی در سطح بالایی قرار دارند. این جامعه را نباید دستکم بگیریم.
ملکزاده با اشاره به سخن رییس سازمان عشایر ایران که اظهار کرد «در حال حاضر جامعه عشایر دو درصد از کشور را تشکیل میدهند» گفت: با این وجود آنها تاثیرگذاری 100 درصدی در جامعه دارند. بسیاری از تولیدات و هنرهای دستی ما متعلق به این قشر است.
او در پایان گفت: برگزاری این مراسم به دلیل عنایت حضرت حق بود که این کار بزرگ را توانستیم انجام دهیم.
انتهای پیام
نظرات