آیین آغاز هفتمین جشنوارهی شعر فجر با گرامیداشت یاد خلیل عمرانی برگزار شد. همچنین محمدعلی بهمنی از منوچهر آتشی یاد کرد و پرویز بیگی حبیبآبادی از عزیزالله زیادی.
به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) از جزیرهی خارک، در آیین آغازین هفتمین جشنوارهی شعر فجر که شامگاه سهشنبه، 17 بهمنماه، برگزار شد، سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، از تلاش برای تدوین آییننامهای مشخص برای این رویداد فرهنگی خبر داد.
وزیر ارشاد در سخنانی عنوان کرد: جلال آل احمد در سال 39 کتاب «دُرّ یتیم خلیج فارس» را نوشت که این کتاب شاید نشانهی این باشد که آن زمان به این دیار توجه نمیشد و مورد بیمهری بود، اما امروز همه قدردان مردمی هستند که در این جزیره تلاش میکنند؛ جزیرهای که در دل آبهای نیلگون خلیج فارس قرار دارد.
او در ادامه با اشاره به اهمیت شعر گفت: ایران همواره مهد شاعران بزرگی چون خیام، فردوسی، مولوی، عطار، حافظ و دیگران بوده، همچنین در دوران معاصر شاعران بزرگی را پرورش داده است. شاعران وجدان بیدار مردم هستند و در غم و شادی مردم سهیم هستند و شادیها را افزون میکنند و غمها را میکاهند. در دوران انقلاب، شعر حماسی دوباره اوج گرفت و انگار فردوسی دوباره زنده شد.
حسینی گفت: همانطور که رهبر انقلاب مژده دادند که آیندهی خوبی برای شعر انقلاب پیشبینی میشود، ما هم آرزو میکنیم که دوباره امثال حافظ و سعدی و مولوی در این سرزمین حضور داشته باشند.
او دربارهی شعر بیان کرد: بنمایهی شعر و ادبیات، خیال است و تخیل آدمی بینهایت است. شعر همواره پویا و باطراوت است و پایان ندارد. جشنوارهی شعر فجر هم فرصت خوبی است برای پاسداشت شاعران. ما در این جشنواره آغاز راهیم و داریم روز به روز بالندهتر میشویم.
در ادامهی این مراسم، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از خلیل عمرانی، شاعر فقید آیینی و انقلاب، یاد کرد و شعری از این شاعر را خواند که در نجوا با امام خمینی (ره) در خرداد 1390 و برای بیداری اسلامی سروده بود.
همچنین با اهدای لوح تقدیر از خانوادهی این شاعر فقید تجلیل شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین از برگزارکنندگان آیین آغازین هفتمین جشنوارهی شعر فجر در جزیرهی خارک تقدیر کرد.
به گزارش ایسنا، محمدعلی بهمنی، رییس هیأت علمی هفتمین جشنوارهی شعر فجر، نیز در آغاز شعرخوانی خود به سهم بوشهر در شعر کشور اشاره کرد و گفت: بوشهر سهم زیادی در شعر کشور دارد و بزرگان زیادی در اینجا زیستهاند و شگفت آنکه نامی از آنها برده نشد.
این شاعر در ادامه افزود: من اجازه میخواهم از منوچهر آتشی نام ببرم. او شاعری است که شعر ما وامدار اوست و در ترجمههایی هم که از شعر این شاعر شده، شعر جهان از او اثر گرفته است.
بهمنی در ادامه شعری را برای منوچهر آتشی خواند.
همچنین عبدالکریم جمیری، نمایندهی مردم بوشهر و خارک در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به تلاش قشرهای مختلف، خصوصا شاعران، برای پیروزی انقلاب اسلامی گفت: شاعران نقش بزرگی در پیروزی انقلاب داشتهاند و امیدوارم این بخش تأثیرگذار بتواند همچنان در نقش خود برای انتقال پیام انقلاب بکوشد و بر همگان است که تلاش کنند این قشر نقش خود را به منصهی ظهور بگذارند و امیدوارم همهی ما به وظایف خود واقف باشیم.
در آیین آغازین هفتمین جشنواره شعر فجر، مصطفی محدثی خراسانی، علی هوشمند، حسین دارند، ابراهیم مشایخی، معصومه خدادادی و پرویز بیگی حبیبآبادی شعر خواندند.
پرویز بیگی حبیبآبادی در ادامهی شعرخوانی خود با اشاره به مسؤولیتش در دورههای پیشین جشنوارهی شعر فجر گفت: امروز جشنوارهی شعر فجر را میتوان از پرمخاطبترین و جوانترین و گستردهترین جشنوارهها خواند و هرسال هم به لحاظ کیفی و کمی به بالندگی این جشنواره اضافه میشود. امسال این جشنواره با افزودن چند بخش دیگر میتواند در شکل بهتری در نقش خود ظاهر شود و ما باید منتظر نتایج آن باشیم.
این شاعر با اعتقاد به اینکه جشنوارهی فجر مورد استقبال شاعران است، افزود: هیأت علمی، داوران، برگزیدگان و شرکتکنندگان این جشنواره بخش قابل توجهی از ظرفیتهای شعر امروز کشور هستند که در جشنوارهی شعر فجر حضور جاری و ساری داشتهاند و من امیدوارم عزیزانی که سالهای دیگر هم سکان این جشنواره را در دست میگیرند، نسبت به ارتقای کمی و کیفی آن بکوشند.
بیگی حبیبآبادی در ادامه از مرحوم عزیزالله زیادی یاد کرد و گفت: او شاعری بود که «خارک با گیسوان بافته از آتش» را سرود و بخش زیادی از خدمتش در جنگ را در جزیرهی خارک و زیر بمبارانهای دشمن گذراند.
در ادامهی این آیین، سیدعبدالله حسینی، شاعر، به روی صحنه آمد و پیش از شعرخوانی خود گفت: آقای استاندار در سخنانشان گفتند که این جزیره محل وحدت شیعه و سنی است.
حسینی از حاضران در سالن خواست، آنهایی که سنی هستند، دستهایشان را بالا ببرند، اما کسی دستش را بالا نبرد و حسینی عنوان کرد: پس برای تشویق برادران اهل سنت که در این مجلس نیستند، دست بزنید.
او در ادامه شعری دربارهی وحدت سنی و شیعه خواند.
در حین شعرخوانی این شاعر، یادداشتی به او دادند که در آن نوشته شده بود، امام جمعهی اهل سنت در مراسم حضور دارد.
همچنین فریدون حسنوند، استاندار بوشهر، در این مراسم، خارک را جزیرهای کهن خواند و گفت: اینجا جزیرهای است که بیش از هزاران سال تمدن و تاریخ را در خود جای داده است. اینجا جزیرهای است که نام خلیج فارس بر پیشانی آن حک شده است و 2838 بار صدای مهیب بمب را شنیده است، اما ترس و لرز را هرگز. اینجا جزیرهای است که رگ اقتصادی دنیا در آن است. اینجا جزیرهای است که سمبول ایستادگی ایران و پرچم سرافرازی استان بوشهر برای دوران مقاومت است. اینجا جزیرهای است که پرچمدار شکستن تحریم اقتصادی است.
استاندار بوشهر ادامه داد: 95 درصد صادرات نفت خام از این جزیره انجام میشود و این جزیره بزرگترین مخزن نفتی خاورمیانه است. این جزیره سمبول وحدت شیعه و سنی است و حول محور ولایت برای مقابله با استکبار، خصوصا آمریکا، با مردمی پرعاطفه، نجیب و قدرشناس است.
او ادامه داد: اگرچه شاید اینجا جای مناسبی برای طرح این مسائل نباشد، اما ما سه خواسته داریم؛ یکی اینکه جزیرهی خارک به عنوان جزیرهی مقاومت نامگذاری و در سالنامهی کشور ثبت شود، دوم مردم و مسؤولین ما تمنا دارند که نشان ملی خارک برای برگزیدگان ورزشی، علمی و فرهنگی به عنوان نشان رسمی پذیرفته شود و خود ما مسائل مالی آن را تأمین میکنیم، سوم استان بوشهر، استان شعر و مهد تمدن و استان عاشق مطبوعات و قلم به دستان انقلابی است، اما بدون روزنامه است و توقع ما این است که روزنامهی بوشهر هدیهی شما به این شهر برای دههی فجر باشد.
حجتالاسلام شیخ موسی کمالی، نمایندهی ولی فقیه و امام جمعهی جزیرهی خارک، نیز در آیین آغازین هفتمین جشنوارهی شعر فجر در جزیرهی خارک، بیان کرد: جزیرهی خارک نقش مؤثری در پیروزی انقلاب داشته و اگر از من بپرسید که چرا این جزیره برای افتتاحیهی هفتمین جشنوارهی شعر فجر انتخاب شده، باید بگویم که این جزیره نقشی اساسی در پیروزی انقلاب داشته است.
او افزود: در دوران پیش از پیروزی انقلاب، بزرگانی چون آیتالله جنتی، یزدی، مکارم شیرازی و مرحوم آیتالله مروی به این جزیره میآمدند و موجب آشنایی بیشتر مردم با افکار و اندیشههای امام راحل بودند. در آن دوره که صادرات نفت، عقبهی مالی نظام ستمشاهی بود، روشنگریهای انقلابی موجب شد کارکنان شرکت نفت شیرهای صادرات نفت را ببندند و همین باعث شد که رژیم پهلوی بفهمد در ایران جایی ندارد.
او ادامه داد: اگرچه تاکنون زیاد به این نکته اشاره نشده است، اما بعد از انقلاب، آقای بازرگان و هاشمی به اینجا آمدند و به مردم گفتند شیرهای نفت را باز کنند و دیگر این نفت برای انقلاب صادر میشود.
امام جمعهی جزیرهی خارک ادامه داد: در هشت سال دفاع مقدس هم این مردم خوش درخشیدند و نگذاشتند حتا یک روز هم صادرات نفت متوقف شود و نگذاشتند دشمن به اهدافش برسد. اینجا مشهد شهیدان است. شهید موسیپور در اینجا در آتش سوخت.
او در ادامه افزود: 34 سال است جزیرهی خارک، جزیرهی مقاومت است و دارد تلاش میکند و حتا با وجود تحریمها نفت صادر میکند. همچنان که در این جزیره در انقلاب و هشت سال دفاع مقدس یک روز هم نبود که نفت صادر نشود.
کمالی تأکید کرد: در جبههی فرهنگی و ناتوی فرهنگی هم این جزیره میتواند نقش مؤثری داشته باشد و شعر را که پیام انقلاب است، صادر کند و ما میتوانیم همچنان که نفت صادر میکنیم، انقلابمان را با زبان شعر صادر کنیم.
او در پایان خاطرنشان کرد: خواستهی ما، خواستهی آقای استاندار است و امیدواریم محقق شود.
انتهای پیام
نظرات