• چهارشنبه / ۱۱ بهمن ۱۳۹۱ / ۱۱:۴۱
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 91111106593
  • منبع : دانشگاه علوم پزشکی تهران

محققان دانشگاهی دریافتند:

اثر ضد میکروبی اسانس گشنیز، بومادران و شوید بر روی باکتری‏ها

اثر ضد میکروبی اسانس گشنیز، بومادران و شوید بر روی باکتری‏ها

تحقیقات دانشگاهی نشان می‌دهد: اسانس سه گیاه گشنیز، بومادران و شوید اثر ضدمیکروبی قابل توجهی روی باکتری‏ها دارند و ممکن است بتوان از آنها به خصوص از شوید در درمان عفونتها استفاده کرد.

تحقیقات دانشگاهی نشان می‌دهد: اسانس سه گیاه گشنیز، بومادران و شوید اثر ضدمیکروبی قابل توجهی روی باکتری‏ها دارند و ممکن است بتوان از آنها به خصوص از شوید در درمان عفونتها استفاده کرد.

به گزارش خبرنگار پژوهشی ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، پژوهشی با هدف بررسی ترکیبات عمده اسانس سه گیاه گشنیز (Coriandrum sativum)، بومادران (Achillea wilhelmsii) و شوید (Anethum graveolens)، شناسایی و اثر ضد میکروبی این گیاهان بر روی چهار باکتری پاتوژن اشیرشیاکلی، باسیلوس سرئوس، باسیلوس لیچنی فورمیس و سودوموناس آئروجینوزا در شرایط آزمایشگاهی و تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) آنها توسط سجاد قادری، دانشجوی کارشناسی ارشد از دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و همکارانش انجام شد.

در این مطالعه تجربی، اسانس گیاهان توسط دستگاه کلونجر و به روش تقطیر با آب استخراج شد. ترکیبات تشکیل دهنده‌ی اسانس این گیاهان توسط کروماتوگرافی گازی تجزیه ای (GC) و گاز کروماتوگراف متصل به طیف سنجی جرمی (GC/MS) مورد شناسایی قرار گرفتند و درصد ترکیبات آنها اندازه گیری شد. برای تعیین MIC هر اسانس بر روی باکتری‌های مورد مطالعه از روش ریز رقت (Micro Dilution) استفاده شد.

یافته‌ها حاکی از آن است که در اسانس گیاهان بومادران، گشنیز و شوید به ترتیب آلفا-پینن، D - کارون و لینالول ترکیبات عمده را تشکیل می دهند. برای مهار رشد باکتری‏های اشیرشیاکلی و باسیلوس لیچنی فورمیس، اسانس شوید با غلظت ppm 312.5 و برای مهار رشد باکتری‌های باسیلوس سرئوس و سودوموناس آئروجینوزا به ترتیب اسانس‌های گشنیز و بومادران با غلظت‌های ppm 1250 و ppm 312.5 موثرتر واقع شدند.

طبق نتایج این پژوهش، اسانس هر سه گیاه گشنیز، بومادران و شوید اثر ضد میکروبی قابل توجهی روی باکتری‏های مورد مطالعه داشتند و ممکن است بتوان از آنها به خصوص از شوید در درمان عفونتها استفاده کرد.

این مطالعه در مجله علوم پزشکی دانشگاه شهرکرد منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha