• شنبه / ۳۰ دی ۱۳۹۱ / ۱۱:۰۷
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 91103017647
  • خبرنگار : 71219

مدیرکل حقوقی سازمان میراث فرهنگی:

خانه‌ی باستان‌شناسان هنوز شرح وظایف ندارد

خانه‌ی باستان‌شناسان هنوز شرح وظایف ندارد

مدیرکل حقوقی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری درباره‌ی تشکیل خانه‌ی باستان‌شناسان، گفت:‌هنوز شرح وظایف این خانه مشخص نشده است تا ببینیم باید از کدام سازمان یا نهاد مجوز تأسیس بگیرد.

مدیرکل حقوقی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری درباره‌ی تشکیل خانه‌ی باستان‌شناسان، گفت:‌هنوز شرح وظایف این خانه مشخص نشده است تا ببینیم باید از کدام سازمان یا نهاد مجوز تأسیس بگیرد.

امید غنمی در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: صرف ایجاد خانه‌ای به نام خانه‌ی باستان‌شناسان مانعی ندارد؛ ولی باید ابتدا ببینیم شرح وظایف آن چگونه تعریف می‌شود، اما همین که به‌عنوان یک NGO یا نماد پژوهشی تأسیس شود کار پسندیده‌ای است.

او ادامه داد: پس از تعیین وظایف خانه‌ی باستان شناسان باید در قالب قوانین کشور جایگاه آن را مشخص کرد تا معلوم شود باید از سازمان آموزش عالی یا سازمان میراث فرهنگی مجوز بگیرد.

وی درباره‌ی پژوهشکده‌ی باستان‌شناسی گفت: این پژوهشکده را دولت تأسیس کرده و زیر نظر سازمان میراث فرهنگی است، وظیفه‌ی آن هم پژوهش در حوزه‌ی باستان‌شناسی است. در واقع، این پژوهشکده یک بخش دولتی است در حالی که خانه‌ی باستان‌شناسان می‌خواهد یک موسسه‌ی علمی - پژوهشی غیردولتی باشد، ولی هنوز معلوم نیست غیرانتفاعی است یا شکل دیگری خواهد داشت.

غنمی تأکید کرد: ابتدا باید هدف مسئولان سازمان میراث فرهنگی از تأسیس خانه‌ی باستان‌شناسان مشخص شود تا بعد اساسنامه‌ی آن تهیه شود.

به گزارش ایسنا‌، رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری چندی پیش در مراسم افتتاح یازدهمین کنگره‌ی باستان‌شناسی ایران که اولین حضور رسمی‌اش به‌عنوان رییس سازمان در چنین جمعی بود، به مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران دستور تشکیل خانه‌ی باستان‌شناسان را داد. محمدشریف ملک‌زاده برای انجام این کار دوماه (یعنی تا اواخر بهمن‌ماه) به محمدحسین فراهانی فرصت داد. این در حالی است که به‌نظر می‌رسد برای پیگیری امور مربوط به باستان‌شناسان رییس پژوهشکده‌ی باستان‌شناسی باید اقدام کند؛ اما او پس از برگزاری کنگره‌ی باستان‌شناسی از سمت خود کنار رفت.

فراهانی در این مدت، خانه‌ی جلال آل احمد و موزه‌ی مقدم را پیشنهاد کرده است. همچنین خانه‌ی دکتر نگهبان - پدر علم باستان‌شناسی در ایران - و خانه‌ی مشترک جلال آل احمد و سیمین دانشور نیز برای تشکیل خانه‌ی باستان‌شناسان پیشنهاد شده‌اند.

علاوه بر این، تعدادی از باستان‌شناسان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا دیدگاه‌های خود را در این‌باره مطرح کردند و بیشتر آن‌ها معتقدند باستان‌شناسی ایران اولویت‌های دیگری دارد که برنامه‌ریزی کلان و مدیریت پایدار دو مسأله‌ی مهم در این حوزه هستند.

با این وجود، هنوز مشخص نیست که خانه‌ی باستان‌شناسان چه هدف و شرح وظایفی دارد و چه کارکردی خواهد داشت؟ آن هم در شرایطی که پژوهشکده‌ی باستان‌شناسی رییس ندارد و رییس سازمان میراث فرهنگی کشور هم که دستور تشکیل این خانه را داده، در یک‌ماه گذشته به انبوه پرسش‌های مطرح در این زمینه پاسخ نداده است. در چنین شرایطی، این شائبه‌ی تقویت می‌شود که خانه‌ی باستان‌شناسان قرار نیست سقفی پایدار باشد تا کارشناسان و پژوهشگران این حوزه بتوانند زیر سایه‌ی آن به بحث و تبادل نظر علمی بپردازند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha