نمایندهی ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی ابلاغیهی دفتر مقام معظم رهبری را دربارهی حج و زیارت، چراغ راه پیشبرد امور در حوزهی حج و زیارت دانست و در سخنانی، به آخرین مصوبههای شواری عالی حج دربارهی خرید سوغات توسط زائران و هدفمند شدن سهمیههای عمره اشاره کرد و همچنین خواستار واقعی شدن نرخ سفر به عتبات عالیات عراق شد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی حج، نشست مشترک شورای معاونان بعثهی مقام معظم رهبری با مسئولان دفاتر نمایندگی بعثهی مقام معظم رهبری در مناطق و استانهای کشور برگزار شد. در این نشست که با حضور نمایندهی ولی فقیه در امور حج و زیارت در محل بعثهی مقام معظم رهبری برگزار شد، موضوعات و مسائل مهم فرهنگی و سیاسی حج مورد بحث و تبادل قرار گرفتند.
حجتالاسلام والمسلمین سیدعلی قاضیعسکر - نمایندهی ولی فقیه در امور حج و زیارت - با اشاره این ابلاغیه، اظهار کرد: در ابلاغیهی دفتر مقام معظم رهبری خطاب به نمایندهی ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی، سیاستگذاری در حوزههای فرهنگی، سیاسی، بینالمللی و ... به بعثهی مقام معظم رهبری واگذار شده است. بنابراین باید افزون بر کارهایی که در گذشته انجام شده، برای رسیدن به نقطهی مطلوب در همهی عرصهها بهطور جدی تلاش کنیم. در گذشته کارهای زیادی صورت گرفته که شایستهی تقدیر است؛ اما با توجه به رهنمود مقام معظم رهبری که فرمودند «شما به هیچ حدی قانع نباشید» باید بهگونهای عمل کنیم که همواره احساس کنیم هنوز کارهای فراوانی برای انجام دادن وجود دارند. بنابراین بندهای این ابلاغیه باید با دقت و قاطعیت به اجرا گذاشته شوند تا مطالبات مقام معظم رهبری در زمینهی حج و زیارت محقق شود.
شایستهسالاری در گزینش نیروها حاکم شود
قاضیعسکر در بخشی دیگر از سخنان خود به گزینش افراد مناسب برای همکاری در بخشهای مختلف مرتبط با حوزهی نمایندگی ولی فقیه اشاره و بیان کرد: ممکن است برخی افراد ظرفیت لازم را برای همکاری با بعثه نداشته باشند، مثلا از نظر فکری پایبند به دیدگاه تقریبی نباشند، طبیعی است که چنین افرادی برای مجموعهی حج و زیارت کارایی مناسب را نخواهند داشت.
او ضمن برشمردن لزوم همکاری و تعاون هرچه بیشتر دفاتر نمایندگی بعثه در استانها با معاونت فرهنگی، گفت: باید نظام شایستهسالاری را در گزینش نیروها حاکم کنیم، زیرا کلید موفقیت در حج و زیارت، در همین نکته نهفته است. اگر روحانیان و دیگر افرادی که در مجموعه مشغول به کار هستند، آگاهی و توانایی بالایی داشته باشند، رضایتمندی بیشتر زائران را درپی خواهد داشت.
سرپرست حجاج ایرانی آموزش را از جمله وظایف مهم بعثهی مقام معظم رهبری در امور حج و زیارت دانست و ادامه داد: تلاش ما این است که وظایف خود را بهصورت جدیتری انجام دهیم. در گذشته بهعلت اینکه دفاتر ما در شهرستانها کاملا فعال نبودند، بخشی از کارها با هماهنگی بعثه توسط دفاتر حج و زیارت در استانها انجام میشد؛ ولی بحمدالله در حال حاضر دفاتر بعثه در بسیاری از استانها فعال هستند و باید به وظایف محوله بهخوبی عمل کنند.
وی همچنین بیان کرد: باید زمانبندی مناسب دربارهی برنامههای آموزشی زائران انجام شود و تعداد زائران هر استان و تعداد جلسات مورد نیاز بررسی و برای انجام این کار حتیالمقدور از نیروهای بومی هر استان استفاده شود. در جلسات آموزشی مباحث اولویتبندی شوند. زمان نیز مدیریت و سخنرانان جلسه نیز کاملا مطالب کاربردی را مطرح کنند تا از فرصتها بهخوبی استفاده شود.
نمایندهی ولی فقیه در امور حج و زیارت بر لزوم استفاده از ظرفیتهای موجود در امر آموزش تأکید کرد و گفت: بعثهی مقام معظم رهبری هماکنون از امکانات و نرمافزارهای خوبی برای آموزش و پژوهش در حوزهی حج و زیارت استفاده میکند؛ اما در عین حال باید از امکاناتی که در شهرستانها وجود دارد نیز استفاده و در پیشبرد بهتر کارها از آنها بهرهگیری شود.
وی ادامه داد: یکی دیگر از کارهایی که باید مورد توجه قرار گیرد، برگزاری همایشهای علمی - پژوهشی است که میتواند در هر منطقه تشکیل و از علما و فرهیختگان آن منطقه برای ارائهی مقاله و سخنرانی دعوت شود. موضوعات بسیاری در زمینهی حج وجود دارد که میتواند مورد تحقیق و پژوهش قرار گیرد. با توجه به دورنمایی که امام راحل و مقام معظم رهبری برای حج و زیارت ترسیم کردهاند هنوز کارهای زیادی برای تبیین این دیدگاهها لازم است، انجام شود.
نرخ سفر عراق را کاهش دهند
قاضیعسکر در ادامهی سخنانش ضمن تأکید بر بهبود شرایط زائران ایرانی در عتبات عراق، اظهار کرد: لازم است در حوزههای فرهنگی و اجرایی سطح خدماترسانی در عراق بهشکل چشمگیری افزایش پیدا کند تا از این ظرفیت بزرگ کمال استفاده را ببریم. قبلا نیز گفتهام اگر قرار است در اعزام زائران از ارز مبادلهیی استفاده شود، لازم است همه همکاری کنند، نرخها را کاهش دهند تا طبقات متوسط و متدین جامعه از این سفر معنوی محروم نشوند و در این زمینه تسهیلات لازم در نظر گرفته شود.
سرپرست حجاج ایرانی بر لزوم تمرکزگرایی در مقولهی عتبات تأکید کرد و افزود: عتبات برای ما جایگاه مهمی دارد، خدای نکرده اگر تمرکز در عتبات بههم بریزد، وضعیت نامناسبی برای مردم بهوجود خواهد آمد.
او بر ضرورت آموزش متمرکز زائران در حوزهی عتبات تأکید کرد و گفت: باید تلاش شود همانگونه که جلسات متمرکز برای عمره و حج داریم، برای عتبات هم این جلسات را راهاندازی کنیم و یک الگوی درست در این زمینه ارائه شود.
رییس جمهور طرح خرید سوغات زایران از داخل کشور را تصویب کرد
نمایندهی ولی فقیه در امور حج و زیارت به موضوعات مطرحشده در شورای عالی حج نیز اشارهای کرد و افزود: یکی از مسائلی که در این جلسه با رییسجمهور مطرح کردیم، مسألهی خرید سوغات توسط زائران بود. طبق طرح ارائهشده میتوان با ایجاد مراکز خرید با قیمتهای مناسب، امکان خرید پیش از سفر را در کشور برای زائران مهیا کرد و سپس از طریق پست، پیش از مراجعت، به منازل آنها ارسال کرد تا هم ارز کمتری از کشور خارج شود و هم زائران فرصت مناسب برای بهرهبرداری از سفر را داشته باشند، خوشبختانه این طرح هم مورد تأیید رییسجمهور قرار گرفت.
وی اظهار کرد: طرح شهرک آفتاب که در 65هزار مترمربع زمین در حال احداث است، از دیگر موضوعاتی بود که در جلسهی شورای عالی حج مطرح و قرار شد، در بودجهی سال آینده برای آن تسهیلاتی در نظر گرفته شود.
نمایندهی ولی فقیه در امور حج و زیارت همچنین موضوع اعزام هنرمندان به حج را یکی دیگر از موضوعات مطرحشده در شورای عالی حج دانست و گفت: در این جلسه پیشنهاد شد دایرهی هنرمندان محدود به سینما و تلویزیون نباشد، بلکه هنرمندان عرصههای دیگر را نیز دربر گیرد و آنها چندماه قبل از سفر انتخاب شوند تا بتوان از ظرفیت هنرمندان متعهد کشور، در حوزهی حج و زیارت استفاده کرد.
نظر رییسجمهور دربارهی هدفمند کردن سهمیهی عمره
سرپرست حجاج ایرانی در ادامهی سخنانش، هدفمند کردن سهمیههای عمره را راهکاری اساسی برای مقابله با سوءاستفاده از سهمیهی عمره دانست و افزود: یکی از مباحثی که در این جلسه مورد تأیید رییسجمهور هم قرار گرفت، بحث هدفمندی سهمیههای عمره بود تا اقشاری مانند دانشجویان، ایثارگران، جانبازان و خانوادههای شهدا، زوجهای جوان، نخبگان حوزوی و دانشگاهی، برگزیدگان ملی و ... بتوانند با استفاده از این ظرفیت، از سفر معنوی عمره بهرهمند شوند و سپس در جامعه تأثیرگذار باشند.
ثبت نام سهمیلیون نفر برای عمره بهصلاح نبود
وی موضوع ثبت نام بیش از حد مجاز در عمره را یکی دیگر از مسائل پیش روی حج و زیارت ارزیابی و اظهار کرد: من بارها در مصاحبهها و سخنرانیها اعلام کردهام که ثبت نام بیش از سهمیلیون نفر برای عمره بهصلاح نیست. اکنون نیز شرایطی بهوجود آمده است که صحت آن نظر را بهخوبی ثابت میکند.
سرپرست حجاج ایرانی در ادامه برنامههای مناسب فرهنگی را بستری مناسب برای ایجاد تحول در زائران دانست و گفت: سفر زیارتی برای ایجاد تحول روحی و اخلاقی زائران است. بنابراین باید برای زائران قبل و بعد از سفر برنامهریزی کنیم.
او با بیان اینکه یکی از ظرفیتهای مهم پس از این سفر، برنامهریزی برای حضور زائران سالهای قبل و نیز عموم مردم در دعای عرفه در همهی استانها و شهرهای مهم کشور است، اضافه کرد: از مسئولان دفاتر نمایندگی میخواهم تا از هماکنون با مشارکت دیگر مراکز و نهادهای تبلیغی برای عرفهی سال آینده برنامهریزی کنند.
انتهای پیام
نظرات