یک کارشناس و مدرس رشتهی شهرسازی معتقد است که روند تهیهی پروندهی خیابان ولیعصر (عج) برای ثبت در فهرست آثار ملی، از ابتدا و بدون تهیه کردن طرح کلان شهری ناقص بوده است.
سهراب مشهودی در گفتوگو با خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: با تهیهی پروندهی خیابان ولیعصر (عج) در ابتدا همهی بدنهی خیابان را بدون مطالعه ثبت کردند؛ ولی اگر نخست با تهیهی یک طرح کلان شهری، بدنههایی که به حفظ، ترمیم یا تغییر نیاز دارند، براساس ضوابط مشخص میشدند و کیفیت نمای خیابان نیز مشخص میشد، فرصتی برای لغو یا ایجاد تغییر در پروندهی ثبتی این خیابان باقی نمیماند.
دبیر گروه شهرسازی جامعهی مهندسان مشاور ایران ادامه داد: با کمی برنامهریزی میتوان این طرح را تکمیل کرد، چون کار تهیهی طرح کلان شهری مدتدار است. براساس قانون، زمانی که یک طرح در دست تهیه است، هر تغییری در جوار آن طرح باید با نظر مهندسان مشاور انجام شود. بنابراین مشاور برای جلوگیری از بروز هر اتفاق ناخوشایند یا سوءاستفادهای میتواند در استعلامها دقت بیشتری داشته باشد.
او با تأکید بر طبیعی بودن وجود شاخصههایی مانند درختها، خیابان و جوی آب در پروندهی ثبتی خیابان ولیعصر (عج)، افزود: بدنهی این خیابان بدون توجه به اتفاقات بعدی و بحثهایی که شهرداری میتواند بعد از ثبت داشته باشد، در فهرست آثار ملی ثبت شد که این امر، بهترین فرصت حتا برای لغو یک پروندهی ثبتی با این حجم میتوانست باشد.
انتهای پیام
نظرات