فرمانده نیروی انتظامی با بیان اینکه 30 درصد از پروندههای کلانتریها در مرحله مشاوره و مددکاری حل میشود. گفت: باید سعی کنیم منازعات امنیتی را به شیوه اجتماعی حل و فصل کنیم.
به گزارش خبرنگار «انتظامی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سردار اسماعیلاحمدیمقدم عصر سهشنبه در مراسم تودیع و معارفه معاونان قدیم و جدید اجتماعی نیروی انتظامی با بیان اینکه جنگ نرم یک واقعیت است که قدرت رسانه و روشهای جدید اطلاعرسانی و پیشرفت دنیای غرب به آن کمک میکند، گفت: کشورها توانستهاند با بهرهگیری از قدرت رسانه به نوعی نظر ملتها را به خود به عنوان یک الگو جلب کنند.
وی با بیان اینکه دشمنان در راستای جنگنرم از هیچ ابزاری فروگذار نمیشوند، گفت: دشمنان اجتنابی از به کار بردن ابزار سخت در پیشبرد اهداف خود ندارند.
فرمانده ناجا با بیان اینکه جنگ نرم یا در حوزههای فرهنگی ظهور میکند یا در قالب انقلابهای رنگی، گفت: در حوزه نیروی انتظامی نیز سعی میکنند یا احساس امنیت متزلزل شود یا این احساس از بین برود.
احمدیمقدم با بیان اینکه برای مقابله با جنگ نرم، نیاز به اشراف اطلاعاتی از حیث پیشبینی باید مورد توجه قرار بگیرد، گفت: باید برای حوادث آینده خود را آماده کنیم و برنامه داشته باشیم، نه اینکه غافلگیر شویم.
تهدیدها متوجه نقاط ضعف ماست
وی با بیان اینکه تهدیدها متوجه نقاط ضعف ما است، گفت: دشمنان روی نقاطی تمرکز میکنند و به ما ضربه میزنند که ما در آن نقاط کمکاری کردهایم.
فرمانده ناجا با بیان اینکه حضور و فعالیت معاونت اجتماعی در آسیبهای اجتماعی و فرهنگی به صورت مسقتیم و غیرمستقیم یکی از ماموریتهای اصلی این معاونت است، به بحث آموزش اشاره کرد و گفت: امروزه در شرایط جدید ما با مجرمان جدیدی روبرو هستیم، چرا که در گذشته ما باید مواظب بودیم که سارقی جیبمان را نزند، اما امروزه در فضای مجازی سرقتهای زیادی میشود، یا به عنوان مثال در گذشته باید برای تجاوز فردی را میدزدیدی، اما در حال حاضر فضا به گونهای تغییر کرده که قربانیان با پای خود در دام میروند.
احمدیمقدم با بیان اینکه مردم باید آموزشهای لازم برای محافظت از خود و خانواده را بیاموزند، گفت: این آموزشها زمانی موثر است که مردم پلیس را به عنوان مصلح اجتماعی بشناسند.
30 درصد از پروندههای کلانتریها در مرحله مشاوره و مددکاری حل میشود
وی با اشاره به نقش موثر دوایر مشاوره و مددکاری در کلانتریها، گفت: امروزه 30 درصد از پروندههای کلانتریها در مرحله مشاوره و مددکاری حل میشود.
فرمانده ناجا با اشاره به نقش هنر در تصویرسازی مناسب از پلیس، گفت: سعی کردهایم انتظارات مردم از پلیس را در قالب تصویرسازیهای مناسب نشان دهیم.
احمدیمقدم با بیان اینکه چهره مطلوب و مورد انتظار پلیس در فیلمها باعث میشود که رفته رفته این رفتار به یک هنجار بدل شود، گفت: تغییر نگاه امنیتی به نگاه اجتماعی، یکی دیگر از وظایف معاونت اجتماعی است.
منازعات امنیتی را باید به شیوه اجتماعی حل و فصل کنیم
وی با بیان اینکه باید سعی کنیم منازعات امنیتی را به شیوه اجتماعی حل و فصل کنیم، گفت: باید سعی کنیم امنیت را اجتماعی کنیم نه اینکه اجتماعی را امنیتی کنیم.
فرمانده ناجا با بیان اینکه عملکرد معاونت اجتماعی قابل احصاء نیست، گفت: با این حال تصور کنید که معاونت اجتماعی وجود نداشت که این باعث ناکارآمدی پلیس میشد.
وی با بیان اینکه حوزه معاونت اجتماعی یک حوزه پشتیبانی نیست، گفت: معاونت اجتماعی به عنوان یک نیروی عملیاتی در خط مقدم فعالیتهای اجتماعی قرار دارد.
وقوع حدود 1100 قتل در کشور با سلاحسرد
احمدیمقدم با اشاره به تاثیر رسانهها در ارتقای احساس امنیت، گفت: سالانه 1000 تا 1100 قتل در کشور با سلاحسرد رخ میدهد، اما یکی از این چاقوها بر تن قهرمانی مینشیند یا در تهران روزی 20 زورگیری داریم که یکی از این زورگیریها رسانهای میشود که شما دیدید که چه غوغایی برپا شد.
به گفته فرمانده ناجا، در کشور به جز شاخص سرقت خرد و برخی شاخصهای قاچاق، مابقی شاخصهای امنیتی و اجتماعی از جمله جرایم جنایی و امنیتی، روند نزولی داشته است.
وی با بیان اینکه ارتقای احساس امنیت به سادگی میسر نیست، گفت: این احساس باید با روشی هنرمندانه و با بهرهگیری از رسانهها و افزایش کارآمدی ایجاد شود.
ثبت روزانه 1800 سرقت در کشور
احمدیمقدم با بیان اینکه اگر پلیس کارآمدی نداشته باشد، تبلیغات باورپذیر نیست، گفت: روزانه در کشور حدود 1800 سرقت ثبت میشود که پلیس با افزایش توانمندی خود و رسیدگی به آنان میتواند کارآمدی خود را ثابت کند.
به گزارش ایسنا، احمدیمقدم عصر سهشنبه در حاشیه مراسم تودیع و معارفه معاون اجتماعی ناجا در مورد ضرورت تشکیل پلیس اقتصادی، گفت: در حوزه اقتصادی پلیس وظایفی در مورد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، کلاهبرداری و ... دارد که میتوانیم تشکیلاتمان را در این زمینه با همکاری سایر موسسات اقتصادی همچون بانکها و ... قویتر کنیم.
وی با بیان اینکه طبیعی است با تحول جرایم باید ساز و کارهای جدیدی در نظر گرفته شود، گفت: ناجا به عنوان یک ضرورت این مسئله را احساس میکند و اگر تصمیمی در این زمینه و در راستای تشکیل پلیس اقتصادی گرفته شود، ما نیز این مسئله را به ظهور میرسانیم.
فرمانده ناجا در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا برخورد با اراذل و اوباش و گرداندن آنان در محلات موثر است؟ گفت: باید سعی شود مجرمان قبل از ارتکاب جرم دستگیر شوند و با قاطعیتی که قوهقضاییه در راستای برخورد با اوباشگران دارد، باید شاهد بازدارندگی حداکثری در این زمینه باشیم.
وی با بیان اینکه کشف سریع و قاطع پروندهها در کاهش وقوع موثر است، گفت: این اقدامات به مشابه حلقهای هستند که باید مورد توجه قرار گیرند.
فرمانده ناجا با بیان اینکه زورگیران روان، مال و جان شهروندان را تهدید میکنند، گفت: پلیس باید به سرعت واکنش نشان دهد و با تصمیم جدیدی که از سوی رییس قوهقضاییه گرفته شده است، شاهد کاهش زورگیری خشن در پایتخت بودهایم و امیدواریم با تداوم این اقدامات، شاهد کاهش چشمگیرتر در این حوزه باشیم.
احمدیمقدم در مورد اقدامات پلیس در راستای تامین امنیت انتخابات، گفت: تجزیه و تحلیلهایی در مورد انتخابات گذشته و پیشرو داشتهایم و در جلساتی این نکات مد نظر قرار گرفته است.
انتخابات امنتری خواهیم داشت
وی با بیان اینکه پلیس اقدامات لازم را در راستای تامین امنیت انتخابات انجام داده است تا به وقت مقتضی در حوزه امنیت انتخابات وارد شود، گفت: تصور میکنم انتخابات پیشرو امنتر باشد.
فرمانده ناجا همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا پلیس در شهرکهای جدیدالاحداث همچون پروژههای "مهر" حضور دارد، گفت: در این شهرهای جدید، واحدهای انتظامی در نظر گرفته شده است، اما این در حالی است که احداث شهرکهای جدید کار نیروی انتظامی را زیادتر میکند، چرا که ما نمیتوانیم از ظرفیت شهرها بکاهیم و باید به این شهرکها نیز نیرو تزریق کنیم.
احمدیمقدم افزود: شهرکها از امنیت نسبی برخوردار هستند و تاکنون کانون جرم نشدهاند.
به گزارش ایسنا، در این مراسم سردار بهمن کارگر، معاون پیشین اجتماعی نیروی انتظامی جای خود را به سردار محمدسعید منتظرالمهدی که پیش از این رییس موسسه ناجی هنر بود، داد.
انتهای پیام
نظرات