• دوشنبه / ۲۰ آذر ۱۳۹۱ / ۱۲:۳۷
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 91092011274
  • خبرنگار : 71219

حضور 3500 ساله‌ی ایرانیان در جزیره‌ی «بوموسی» ثابت شد

حضور 3500 ساله‌ی ایرانیان در جزیره‌ی «بوموسی» ثابت شد

رییس پژوهشکده‌ی باستان شناسی کشور خبر داد: بررسی‌های باستان شناسی در جزیره‌ی بوموسی، حضور ایرانیان را از دوران پیش از تاریخ در این محل ثابت می‌کند.

رییس پژوهشکده‌ی باستان شناسی کشور خبر داد: بررسی‌های باستان شناسی در جزیره‌ی بوموسی، حضور ایرانیان را از دوران پیش از تاریخ در این محل ثابت می‌کند.

به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، از ابتدای امسال که ادعای تکراری و غیرقانونی مالکیت سه جزیره‌ی جنوبی ایران توسط یکی از کشورهای حاشیه‌ی خلیج فارس مطرح شد، بسیاری از دستگاه‌ها واکنش نشان دادند و در این میان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری هم برای تاکید بر اصل مسلم ایرانی بودن این جزایر و بویژه بوموسی، آمادگی خود را اعلام کرد.

از آن زمان تا کنون اعزام گروه باستان‌شناسی برای انجام کاوش به دلیل هماهنگی و شرایط امنیتی جزیره‌ی بوموسی به تعویق می‌افتاد، تا سرانجام چند هفته‌ی قبل این گروه به این جزیره اعزام شد.

عباس مقدم - رییس پژوهشکده‌ی باستان‌شناسی - در این باره به خبرنگار ایسنا گفت: پس از یک و نیم ماه هماهنگی حدود دو سه هفته قبل یک تیم باستان‌شناسی به سرپرستی محمد اسماعیل اسماعیلی - متخصص باستان شناسی خلیج فارس در دوره اسلامی از دانشگاه تهران- و علیرضا خسروزاده - متخصص باستان شناسی خلیج فارس در دوره‌های اشکانی و ساسانی از دانشگاه شهر کرد- آغاز شد.

وی گفت: در مرحله‌ی اول بررسی‌هایی که در جزیره‌ی ابوموسی انجام شد، 10 محوطه‌ی تاریخی به دست آمد که دوران پیش از تاریخ تا قاجاریه را در بر می‌گیرد و نشان از حضور پررنگ ایرانیان در طول این زمان‌ها در جزیره بوموسی دارند.

او با بیان اینکه قصد داشتیم تمام بخش‌های جزیره را بررسی کنیم، ولی به دلایل مختلف این امکان فراهم نشد‌، ادامه داد: در جزیره‌ی بوموسی بندرگاهی وجود دارد که نیاز است باستان شناسی زیر آب در آن انجام شود، ولی فعلا در خود جزیره کاوش‌های باستان شناسی برنامه ریزی شده که به زودی آغاز خواهد شد.

جزیره‌ی بوموسی در اسناد تاریخی «بوموو» BOUMOU و «بوم‌او» AOU یعنی آب (معرب آن بومف) و «بوموسو» و «گپ سبزو» (به معنای جای سبز) نام داشته است. نام ابوموسی با تلفظ امروزی یک نام جدید است و سابقه‌ی آن به حدود بیش 100 قبل می‌رسد که این نام به جای «بوموسو» BOUMOUSOU رایج شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha