معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور گفت: اعتقاد نداریم که حتما در حریم یک محوطه یا بنای تاریخی مانند سیلک کاشان نباید هیچ ساختوسازی انجام شود، بلکه براساس ضابطه و با حفظ حرمتها میتوان ساختوساز کرد.
مسعود علویانصدر در گفتوگو با خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: نظر شهرداری کاشان این بود که حریم سیلک بازنگری شود و تجدید نظر در حریم نیز به مطالعه و پژوهش باستان شناسی نیاز دارد که در حال برنامهریزی برای این کار هستیم.
وی با تأکید بر اینکه در بازنگری حریم سیلک، امکان کمتر یا بیشتر شدن حریم وجود دارد، بیان کرد: نظر شهرداری کاشان این است که شاید در حریم تعیینشده در گذشته، دقت لازم رعایت نشده است. به همین دلیل، سازمان میراث فرهنگی این تمهید را در نظر گرفت تا بازنگری انجام شود. هرچند هیچ شکی به تعیین حریم قبلی محوطهی سیلک نداریم.
او با بیان اینکه معمولا حریم از طریق مطالعات مشهود کارشناسی انجام میشود، گفت: وقتی در یک محوطه، آثاری را پیدا کنیم مکان پیدا شدن آن آثار عرصه و حریم محوطه را مشخص میکند. با این وجود احتمال میدهیم در آن زمان، فرصت و امکان انجام مطالعات تحقیقی کاملی که بتواند گویای همهی جوانب قضیه باشد نبوده است، چون گاهی بهدلیل کمبود زمان برای ثبت محوطه یا بنای تاریخی، نمیتوان اینگونه مطالعات را انجام داد.
وی با اشاره به اینکه در عرصهی محوطهی سیلک هر سال چند فصل، حفاریهای علمی انجام میشود، افزود: برای اینکه حریم محوطه بهصورت دقیق مشخص شده باشد باید بررسی جامعی انجام شود. به همین دلیل، تعدادی کارشناس و باستانشناس را مأمور کردهایم تا از طریق کاوش به این نکته برسند.
علویانصدر همچنین با تأکید بر لزوم مشورت و استفاده از تجربهی گروههای باستانشناسی که در گذشته در این محوطه کار کردهاند، دربارهی بازنگری دوباره در محوطهی سیلک، گفت: اگر توان یا امکان ادامهی کار برای تیم باستانشناسان قبلی وجود نداشته باشد، از افراد دیگری استفاده میکنیم. با این وجود باید حتما از پیشکسوتان بهره برد.
معاون میراث فرهنگی همچنین در پاسخ به این پرسش که دست کم از پنج سال پیش، آزادسازی محوطهی سیلک و اختصاص اعتبار مناسب برای این کار در دستور کار بوده است، سازمان میراث فرهنگی چه برنامهای برای این اقدام دارد؟ اظهار کرد: اعتقاد داریم باید آزادسازی در این محوطه انجام شود. این کار صرفا با پرداخت اعتبار انجام نمیشود، بلکه باید به بحث زمینهای معوض نیز فکر کنیم. در توافقهایی که با شهرداران، فرمانداران و استانداران منطقه شده است، بخشی از اعتبار از طریق توان مالی این نهادها تأمین میشود و بقیهی نیز از شهرداری کاشان تأمین خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات