«فیلیپ راث»، نویسنده نامدار آمریکایی که اخیرا برای همیشه نویسندگی را کنار گذاشت، از این تصمیم خود بسیار خوشحال است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، «فیلیپ راث» که اوایل ماه اکتبر اعلام کرد از نوشتن خسته شده و برای همیشه با قلمش خداحافظی کرده، در مصاحبه با «نیویورک تایمز» گفت: درگیری همیشگی برای نوشتن دیگر به پایان رسیده است. اکنون به هر طلوع صبح نگاه میکنم و این نیرویی باورنکردنی به من میدهد.
وی گفت: پس از 53 سال فعالیتی که مرا به شهرتی جهانی رساند، دیگر توان مقابله با خستگی که خلق یک اثر ادبی به همراه میآورد را در خود نمیبینم. نوشتن یک ناکامی هر روزه است و من از تحقیر حرفی نمیزنم. دیگر نمیتوانم روزهای متمادی را صرف نوشتن پنج صفحهای کنم که راهی سطل آشغال میشوند.
به گزارش لوپوئن، فیلیپ راث که ماه مارس 80 ساله میشود، سال گذشته نظری متفاوت داشت و در مصاحبهای تلویزیونی اعلام کرده بود: هنوز دست از نوشتن نکشیدهام. نوشتن افسردگی را از من دور میکند.
این در حالی است که یک سال پس از آن به هفتهنامهی فرانسوی «لزمیزاکس» گفت که کارش با نویسندگی تمام شده و سه سال است که چیزی را به نگارش درنیاورده است.
خالق آثاری چون «کشیش آمریکایی» و «خداحافظ کلمبوس» در مصاحبه جدید خود گفت: این تصمیمی بود که به مرور زمان و پس از انتشار کتاب «مکافات» در سال 2010 کمکم شکل جدی گرفت. اما اصلا راجع به آن حرفی نزدم، چون میخواستم مطمئن شوم که تصمیم درستی گرفتهام.
فیلیپ راث که یکی از چهار نویسندهی بزرگ معاصر آمریکا لقب گرفته در ادامه اظهار کرد: اخیرا یک «آیفون» خریدهام و طرز کار آن را یاد گرفتهام، چرا؟ چون الان آزادم. در دو ماه اخیر اصلا چیزی نخواندهام، به جز شبی که به مدت 2 ساعت تاریخ قرن بیستم و چند زندگینامه خواندم.
فیلیپ راث تاکنون 31 رمان به نگارش درآورده است و یکی از بزرگترین نویسندگان زندهی آمریکا محسوب میشود. او متولد سال 1933 در نیوجرسی آمریکاست که پس از اتمام تحصیلاتش در دانشگاه شیکاگو، در همان دانشگاه به تدریس ادبیات مشغول شد.
راث از سال 1975 عضو مؤسسهی ملی هنر و ادبیات آمریکا بوده است. او همچنین تا سال 1989 به عنوان ویراستار آثار ادبی با انتشارات «پنگوئن» همکاری میکرد. اما از سال 1992 وقت خود را فقط صرف نویسندگی کرده است. راث نخستین نویسندهی زندهی آمریکایی است که مجموعهی آثارش از سوی کتابخانهی آمریکا منتشر شده است.
او که تاکنون سهبار موفق به کسب جایزهی ادبی «پن فاکنر» شده است، خالق آثار معروفی چون «رییسجمهور ما»، «زنگار بشر»، «خشم» و «یکی مثل همه» است.
انتهای پیام
نظرات