جشنواره فجر

  • سه‌شنبه / ۷ آذر ۱۳۹۱ / ۱۱:۱۱
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 91090702832
  • خبرنگار : 71451

بخشی از عملکرد نیروی دریایی ارتش به روایت دریادار سیاری

بخشی از عملکرد نیروی دریایی ارتش به روایت دریادار سیاری

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران،بخشی از عملکرد این نیرو در هشت سال دفاع‌مقدس را تشریح کرد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران،بخشی از عملکرد این نیرو در هشت سال دفاع‌مقدس را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگ حماسه خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)،امیر دریادار حبیب‌الله سیاری که شب گذشته در برنامه «تهران 20» «شبکه تهران» سخن می‌گفت،با اشاره به هشت سال جنگ تحمیلی گفت: نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در آن دوران توانست از صادرات نفت عراق به دیگر کشورها جلوگیری کند و همین امر عراق را از نظر اقتصادی با مشکل مواجه کرد.

وی ادامه داد: عملکرد نیروی دریایی ارتش در سال‌های ابتدایی جنگ تحمیلی آن چنان بازدارنده بود که صدام مجبور شد تا برای اینکه به ایران ضربه وارد کند از کشورهای غرب و شرق، پیشرفته‌ترین تجهیزات نظامی از قبیل موشک‌های «اگزو سه»، «جنگنده»‌ و «هلی‌کوپتر» خریداری کند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش یادآور شد: عراق که در نبردهای دریایی ناکام مانده بود،تصمیم گرفت برای جبران ناکامی‌هایش، سکوهای نفتی و نفت‌کش‌های ایرانی را بمباران کند تا صادرات نفت کشورمان به دیگر کشورها ممکن نشود. به عنوان مثال «جزیره خارک» را با انواع بمب‌ها و موشک‌ها هدف قرار داد اما پدافند هوایی ارتش توانست در این نبردها نیز سربلند باشد و کمترین آسیب به این جزیره وارد شود.

امیر دریادار سیاری همچنین ضمن ارائه آماری درباره «اسکورت» کشتی‌ها و نفت‌کش‌ها توسط ارتش در دفاع‌مقدس خاطرنشان کرد: ما توانستیم در طول جنگ تحمیلی 10‌هزار نفت‌کش و کشتی ایرانی و خارجی را اسکورت کنیم. در طول این مدت 259 بار به این کشتی‌ها حمله شد که از این تعداد، تنها 20 فروند کشتی‌ به کلی منهدم شدند و 239 کشتی دیگر دوباره بعد از تعمیرات به کار خود ادامه دادند.

وی اظهار کرد: نیروی دریایی ارتش نه تنها در زمان هشت سال جنگ تحمیلی کارنامه درخشانی را از خود ارائه داد، بلکه هم اکنون نیز عملکرد بسیار مطلوبی را در حفاظت از کشتی‌های ایرانی و خارجی دارد. به عنوان مثال این یگان توانسته است بارها کشتی‌هایی را از دست دزدان دریایی نجات دهد.

امیر دریاردار سیاری در بخشی دیگر از سخنانش گفت: هفتم آذرماه «روز نیروی دریایی» است. در این روز (هفتم آذرماه 1359) «عملیات مروارید» انجام شد و حضرت امام خمینی(ره) نیز در بخشی از پیام خود خطاب به نیروهای مسلح، درباره نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران فرمودند: «نیروی دریایی بحمدالله در آب‌های خلیج فارس و مرزهای آبی کشور در عرصه دفاع مقدس از کشور اسلامی‌مان چون نگینی درخشنده است و بر عرشه کشتی افتخار و صلابت خود استوار ایستاده است». این پیام توسط امام (ره) در روز هفتم آذرماه سال 59 بیان شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha