ساکنان روستای ماسوله در گیلان، ششم ماه محرم با برگزاری مراسم «علمبندان» خود را برای تاسوعا و عاشورای حسینی آماده میکنند.
عضو موسسهی حفظ پایدار توسعهی ماسوله در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: ششم محرم هر سال، دستههای مختلف عزاداری از چهار محلهی ماسوله به طرف بقعهی اصلی روستا (بقعهی محمد بن علی) حرکت میکنند و علمهای خود را که روز قبل به این مکان بردهاند، سر هم میکنند و با برگزاری عزاداری، هر کدام از دستهها به سمت محلهی خود میروند. در تاسوعا و عاشورای حسینی نیز در کنار برگزاری دیگر مراسم مذهبی، تعزیه با نظمی خاص در این روستای تاریخی برگزار میشود.
همایون معراجی با اشاره به شناختهشده بودن مراسم «علمبندان» ماسولهییها در دیگر استانها، بیان کرد: هیچ محدودیتی برای ورود گردشگران به این روستای تاریخی در ایام محرم نداریم. برگزاری اینگونه مراسم مذهبی و آیینها در این روستای تاریخی، یک جاذبه است که گردشگران و بخصوص گردشگران استانی را به ماسوله میکشاند.
وی با بیان اینکه گردشگران بهصورت فصلی به ماسوله وارد میشوند، گفت: در این ایام، با تعداد زیاد از گردشگران مواجه نیستیم. به همین دلیل در زمان برگزاری آیینهای عزاداری، مشکلی با ورود گردشگران نداریم، حتا ورود آنها بهنوعی برای ماسوله مفید است.
او با تأکید بر وابسته بودن ماسوله به صنعت گردشگری، ادامه داد: از اوایل انقلاب، این وابستگی بیشتر شد و ماسوله اقتصاد خود را به این صنعت مدیون است. به همین دلیل، هر جاذبهای که گردشگر را به این منطقه بیاورد، مفید است.
معراجی نداشتن استانداردهای لازم در مناطق تاریخی و گردشگری را دلیل تخریب بافتها و بناهای تاریخی دانست و افزود: ورود گردشگران عوارض خاص خود را بهدلیل نبودن فرهنگ گردشگری بهدنبال دارد؛ اما به هر حال، ورود آنها به منطقهای مانند ماسوله در شرایط کنونی، بهتر از وارد نشدن آنهاست.
انتهای پیام
نظرات