• چهارشنبه / ۲۴ آبان ۱۳۹۱ / ۰۷:۳۷
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 91082415123

یک کارشناس مسایل مذهبی: در مجالس اباعبدالله الحسین (ع) به مردم دروغ نگوییم

یک کارشناس مسایل مذهبی: در مجالس اباعبدالله الحسین (ع) به مردم دروغ نگوییم

یک کارشناس مسایل مذهبی با بیان این‌که «برگزارکنندگان مجالس عزاداری اباعبدالله الحسین (ع) باید در این مجالس فضایی ایجاد کنند که به مردم دروغ گفته نشود» گفت: تمامی کسانی که در این مجالس وارد می‌شوند محترم هستند.

یک کارشناس مسایل مذهبی با بیان این‌که «برگزارکنندگان مجالس عزاداری اباعبدالله الحسین (ع) باید در این مجالس فضایی ایجاد کنند که به مردم دروغ گفته نشود» گفت: تمامی کسانی که در این مجالس وارد می‌شوند محترم هستند.

به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) حجت‌الاسلام عباس ابوالحسنی در همایش «سیاه‌پوشان» که روز سه‌شنبه از سوی خانه مداحان اهل بیت رسول‌الله (ص) در مسجد بلال سازمان صدا و سیما برگزار شد، با بیان این‌که «برگزارکنندگان مجالس عزاداری امام حسین (ع) باید نسبت به تشکیل جلسات عزاداری در ماه محرم به‌ویژه در ماه محرم چند تذکر جدی را در نظر داشته باشند که در آنها نباید سهل‌انگاری کنند» گفت: یکی از مهم‌ترین مباحثی که باید این افراد در ذهن خود داشته باشند این است که از اهم برنامه‌های زندگی‌شان باید برپایی این خیمه‌ها باشد.

وی با اشاره به روایتی از امام صادق (ع) گفت: گردهمایی شیعیان، جلسات آنان و بوی آنها مورد علاقه و محبت حضرات معصومین (ع) است.

این کارشناس مسایل مذهبی اظهار کرد: بنا بر نقل معصومین (ع) حرف‌های اهل بیت (ع) دل‌ها را زنده می‌کند و بر این اساس در دهه محرم باید دل‌های مردم نیز زنده شوند.

ابوالحسنی دهه محرم را بهترین فرصت برای ارشاد مردم دانست و اظهار کرد: هرکسی که بر منبر معصومین (ع) می‌نشیند باید در جهت رساندن پیام آنان احساس مسوولیت کند و در این جلسات به بازگویی سخنان ایشان بپردازد.

وی اظهار کرد: امام باقر (ع) می‌فرمایند هر مجلسی که در عزای حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) برگزار می‌شود آن حضرت عزاداران خود را مشاهده کرده و برای آنان دعا می‌کند.

وی گفت: از جمله وظایف برگزارکنندگان مجالس مدح و مرثیه اهل بیت (ع) این است که در این جلسات نباید به مردم دروغ گفته شود و بدانند که هر محلی که در آن دروغ وارد شود نورانیت آن از بین خواهد رفت.

این کارشناس مسایل مذهبی ادامه داد: این‌که بگوییم برخی از حضرات معصومین (ع) در جلوی در مجالسی که برای آن بزرگواران برگزار می‌شود ایستاده و به حضار خوش‌آمد می‌گویند دروغ است و اگر کسی چنین چیزی را بیان کند در صورت این‌که روزه واجب باشد، روزه وی باطل خواهد شد.

ابوالحسنی با بیان این‌که «آنانی که در مجالس اهل بیت (ع) حضور پیدا می‌کنند دو گروه هستند که یکی فرصت کرده و در این مجالس حاضر می‌شوند و گروه دیگر افرادی هستند که برای حضور در این جلسات برای خود ایجاد فرصت می‌کنند و وقت خود را وقف حضور در این جلسات می‌کنند» گفت: کسانی که در صورت فرصت در این مجالس شرکت می‌کنند افرادی بی‌انصاف هستند و کسانی که وقت خود را وقف حضور در این مجالس می‌کنند افرادی متدین‌اند.

وی گفت: نکته‌ی دیگری که ما باید در برپایی مجالس مدح و مرثیه اهل بیت (ع) مدنظر داشته باشیم این است که زیادی نعمت نباید باعث شود که نعمت را از قیمت آن بیندازیم و این به معنای آن است که آن‌چنان به حضور مستمر و بعضا از روی عادت و بی‌میلی در این‌گونه مجالس شرکت نکنیم که نسبت به ارزش و جایگاه والای آنان بی‌توجهی کنیم.

این کارشناس مسایل مذهبی اظهار کرد: برخی می‌گویند که در مجالس امام حسین (ع) اگر ریا هم بکنیم درست است؛ در حالی که چنین چیزی اشتباه است؛ زیرا ما عزاداری امام حسین (ع) را از جمله بالاترین عبادات می‌دانیم و چطور می‌شود در انجام یک عبادت ریا کرد و آن مقبول باشد؟ زیرا در قیامت به ریاکاران گفته می‌شود که اعمال خود را برای هرکه انجام داده‌اید از همان هم جزایش را بگیرید.

ابوالحسنی با بیان این‌که «مجالس امام حسین (ع) دارالشفاء است» ادامه داد: ما نباید گناهکاران را از دارو و درمان دور کنیم. ما بی‌حجابی و گناه گناهکاران را تایید نمی‌کنیم ولی باید بدانیم که به برکت این خیمه‌ها بسیاری از افراد از گناه و کار اشتباه خویش توبه کرده و به راه راست آمده‌اند.

وی اظهار کرد: هرکسی وارد مجلس امام حسین (ع) شد محترم است و باید بدانیم که خیمه‌های ابا عبدالله الحسین (ع) برای اصلاح مردم هستند و ما باید افرادی که احساس می‌شود نیاز بیشتری برای حضور در این خیمه‌ها دارند را به حضور در آنها تشویق کنیم.

این کارشناس مسایل مذهبی گفت: از جمله وظایف متولیان برپایی خیمه‌های ابا عبدالله (ع) این است که به همه‌ی مردم به‌ویژه وعاظ و ذاکران امام حسین (ع) احترام بگذارند و این رفتار را به دیگران نیز بیاموزند.

ابوالحسنی اظهار کرد: بر اساس آن‌چه که در روایات دینی ما آمده است ما باید تشویق به گریه کردن در عزای امام حسین (ع) کنیم و نباید در مباحث دیگر افراط و تفریط کنیم.

وی گفت: برگزارکنندگان عزای ابا عبدالله الحسین (ع) مردم را به تحصیل رزق حلال امر کرده و آنان را ترغیب کنند تا این اموال خود را در عزای امام حسین (ع) مصرف کنند.

به گزارش ایسنا، در ادامه‌ این مراسم حسن طاهری مدیرعامل خانه مداحان نیز به بیان سخنان کوتاهی پرداخت و گفت که این خانه در پی ایجاد فضایی سالم در عرصه‌ی مداحی اهل (ع) در کشور است.

بنابراین گزارش در این مراسم، مراسم نمادینی با تقدیم شال‌های سیاه‌رنگ به حضار در این مراسم جهت سیاه‌پوشی در عزای ابا عبدالله الحسین (ع) برگزار شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۱-۰۸-۲۴ ۰۸:۱۲

وعاظ بيايند از موارد مبتلابه جامعه بگويند و بگويند كه امام حسين(ع) از آدمهاي كم‌فروش، گرانفروش و مال مردم‌خور، شكمهايي كه از مال حرام پر شده و... تبري جسته و مردم بايد وضعيت مملكت را درك كنند.